هشدار زرد برای شرایط جوی، هنگامی صادر می شود که اثرات منفی ضعیفی از جمله اختلال در سفرها در برخی نقاط ایجاد شود. در این سطح از هشدار، بیشتر افراد ممکن است بتوانند به کارهای روزمره خود ادامه دهند اما برخی دیگر بسته به مکان و یا نوع فعالیت آنها بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند. بنابراین توجه به محتوی هشدار و ارزیابی اینکه آیا فعالیت افراد میتواند تحت تأثیر این هشدار قرار گیرد مهم است.مسئولان باید از وجود پدیده جوی آگاه بوده و تدابیر لازم را در صورت نیاز اتخاذ کنند.
مسئول مرکز پیش بینی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد روز شنبه به ایرنا گفت: این سامانه بارشی از صبح فردا یک شنبه هفتم اسفندماه آغاز می شود و دامنه فعالیت آن تا اواخر روز دوشنبه هشتم اسفندماه ادامه دارد.
ولی بهره مند افزود: بارش برف و باران در ارتفاعات، کاهش نسبی دما، شعاع دید و وزش باد شدید موقتی از پیامدهای این سامانه بارشی است.
وی ، منطقه اثر این سامانه بارشی را در شهرهای یاسوج، باشت، امامزاده جعفر، چرام، دهدشت، دوگنبدان، دنا، لنده، بهمئی و مارگون ذکر کرد.
اختلال در تردد جاده ای، لغزندگی جاده ها، پدیده مه، کوکلاک، ریزش بهمن در مناطق مساعد، احتمال ریزش سنگ در جادههای کوهستانی، بالا آمدن سطح آب رودخانهها و مسیلها و آبگرفتگی محدود معابر عمومی از دیگر اثرات این سامانه بارشی عنوان شده است.
مسئول مرکز پیش بینی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد از شهروندان خواست از سفرهای غیر ضرور خودداری کرده و در صورت تردد ،تجهیزات زمستانی به ویژه زنجیر چرخ همراه داشته باشند.
احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و فعالیتهای کشاورزی، مدیریت مصرف منابع انرژی، آمادگی نهادهای امدادی و راهداری برای کمک به آسیب دیدگان احتمالی از دیگر توصیههای کارشناس هواشناسی برای جلوگیری از خسارت ناشی از این سامانه بارشی است.
در سال زراعی جاری در یاسوج ۷۴۸.۹،سی سخت۶۷۷.۷،دوگنبدان ۳۹۰.۹،مارگون،۷۲۵،لنده ۶۷۵.۶،چرام ۵۵۱.۹،دهدشت ۵۰۱.۲، لیکک ۳۹۵.۱ و امامزاده جعفر ۴۲۳.۱ میلی متر بارندگی ثبت شده است و آمارها نشان می دهد بارش ها در تمامی مناطق استان به جز لنده نسبت به سال زراعی پارسال افزایش یافته است.
شهرهای یاسوج و سی سخت به ترتیب با ۲۷۱.۵و ۲۳۴.۲ میلی متر افزایش بارش ،بیشترین میزان بارندگی را در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته اند.
نظر شما