به گزارش ایرنا، «باروخ گلدشتاین» شهرک نشین صهیونیست ۲۹ سال پیش در چنین روزی (۲۵ فوریه ۱۹۹۴) که با روز جمعه مصادف شده بود، در یک سناریو از پیش طراحی شده توسط اشغالگران صهیونیست، به داخل مسجد حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل در کرانه باختری رود اردن یورش برد و در حالی که نمازگزاران در حال سجده بودند، آنها را به گلوله بست.
در جریان این اقدام تروریستی، نظامیان صهیونیست با هدف جلوگیری از خروج نمازگزاران فلسطینی درهای مسجد الخلیل را بستند و همچنین از ورود افرادی که از بیرون برای نجات مجروحان میآمدند به داخل مسجد جلوگیری کردند.
در همین حال، برخی نمازگزاران به سوی این صهیونیست جنایتکار یوش برده و او را به هلاکت رساندند.
اما جنایات رژیم اشغالگر صهیونیست به اینجا ختم نشد و در مراسم تشییع پیکرهای این ۲۹ شهید نیز نظامیان این رژیم به سوی شرکت کنندگان در مراسم تیراندازی کردند که تعداد شهدا به ۵۰ نفر افزایش یافت.
شورای امنیت سازمان ملل این قتل عام را محکوم کرد و خواستار اتخاذ تدابیر برای حمایت از فلسطینیها از جمله خلع سلاح شهرک نشینان صهیونیست شد.
در پی این جنایات، درگیریها با نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در الخلیل و روستاهای آن و تمامی شهرهای فلسطین بالا گرفت و در پی این درگیریها نیز ۶۰ فلسطینی شهید و صدها نفر مجروح شدند.
در پاسخ به این جنایات و قتل عام صهیونیستها، گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس پنج عملیات استشهادی را بین آوریل و دسامبر ۱۹۹۴ اجرا کردند که در پی آن ۳۶ صهیونیست به هلاکت رسید و ۱۰۰ صهیونیست دیگر زخمی شدند.
بسته شدن مسجد ابراهیمی (ع) به مدت ۶ ماه
پس از قتل عام صهیونیستها در مسجد ابراهیمی (ع) در الخلیل، نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیستی به بهانه رسیدگی به این جنایت، مسجد و بخش قدیمی شهر قدس را به مدت شش ماه کامل بستند و به طور یک جانبه، کمیته ای موسوم به «شمغار» را برای تحقیق در این قتل عام و علل آن تشکیل دادند.
در آن زمان، مقامات رژیم اشغالگر اسرائیل چندین توصیه از جمله تقسیم مسجد ابراهیمی به دو بخش و تحمیل شرایط سخت اشغالگران بر زندگی فلسطینیها در بخش قدیمی شهر قدس و اعمال تدابیر شدید امنیتی بر مسجد و واگذاری حق حاکمیت این رژیم اشغالگر بر بخش بزرگی از مسجد صادر کردند و استفاده از این مسجد در طول سال فقط ۱۰ روز برای مسلمانان و همین مدت برای صهیونیستها در نظر گرفته شد.
بخشی از مسجد ابراهیمی که توسط رژیم اشغالگر اسرائیل تصرف شد، شامل زیارتگاهها و قبور پیامبران و شخصیتهای تاریخی و همچنین صحن مسجد است.
با این حال پس از گذشت ۲۹ سال از این قتل عام، نظامیان رژیم اشغالگر و شهرک نشینان صهیونیست به برنامهها و حملات خود علیه مسجد ابراهیمی (ع) ادامه میدهد تا آن را به طور کامل در سیطره خود در آورند و شهر الخلیل را یهودیسازی کند؛ بطوری که در سال ۲۰۲۲ میلادی مسجد ابراهیمی (ع) به مدت ۱۰ روز تعطیل و ۶۱۳ بار پخش اذان در این مسجد ممنوع شد.
نظر شما