به گزارش خبرنگار ایرنا، «جمشید شارمهد»، سرکرده گروهک تروریستی تندر که از آمریکا عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت میکرد، درپی عملیاتی پیچیده، توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد. در تاریخ ۲ اسفند ۱۴۰۱ دادگستری کل استان تهران اعلام کرد که دادگاه انقلاب تهران پس از اتمام رسیدگی به پرونده و انجام تحقیقات، جمشید شارمهد سرکرده گروه تروریستی تندر را به اتهام افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی به اعدام محکوم کرد.
اعلام این حکم واکنش دولت آلمان را به همراه داشت. خبرگزاری رویترز گزارش داد، «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان در اعتراض به صدور حکم اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی – آلمانی کاردار ایران را احضار کرده است. در این جلسه به کاردار ایران عنوان شده است که «ما نقض فاحش حقوق یک شهروند آلمانی را نمی پذیریم و از ایران می خواهیم تا ضمن نقض حکم شارمهد، دادگاه تجدیدنظر وی را به صورت عادلانه برگزار کند».
این خبرگزاری به نقل از وزیر امور خارجه آلمان نوشت که در اعتراض به این حکم، دو تن از کارکنان سفارت ایران نیز عنصر نامطلوب شناخته شده و دستور اخراج آنان صادر شده است.
صدر اعظم آلمان نیز در تداوم تحرکات ضد ایرانی مقامات این کشور، خواستار توقف حکم اعدام جمشید شارمهد شد.
جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی «تندر» که عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را از آمریکا هدایت میکرد، درپی عملیاتی پیچیده دستگیر شد و در زندان به سر می برد. شارمهد در سال ۱۳۸۷ عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز را طراحی و هدایت کرد. در آن اقدام تروریستی، ۱۴ نفر شهید و ۲۱۵ نفر از عزاداران حسینی زخمی شدند. گروهک تروریستی تندر در سالهای اخیر نیز قصد اجرای چند عملیات بزرگ را داشت. منفجرکردن سد «سیوند» شیراز، انفجار بمبهای سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران و انفجار در حرم حضرت امام، هنگام برگزاری مراسم عمومی ازجمله این عملیات بود.
گروهک تروریستی تندر در سال ۱۳۸۳ ازسوی فردی بهنام فتحالله منوچهری ملقب به فرود فولادوند تشکیل شد. این فرد هدف خود را از تشکیل این گروهک براندازی نظام جمهوری اسلامی ظرف مدت یک سال اعلام کرد. شبکه تلویزیونی معاند «Your TV» که متعلق به فرود فولادوند است، مسئول تبلیغات و انتشار مواضع این گروهک است. سرکرده این گروهک تروریستی در سال ۱۳۸۵ ناپدید شد و کسی از سرنوشت او اطلاع دقیقی ندارد. تنها دختر او مدعی شده است که پدرش در سرزمینهای اشغالی فلسطین بهسر میبرد. پس از ناپدیدشدن فرود فولادوند فرد دیگری بهنام جمشید شارمهد بهعنوان مسئول این گروهک معرفی شد. جمشید شارمهد متولد سوم فروردین ۱۳۳۴، در تهران در یک خانواده ایرانی و آلمانی به دنیا آمد. در سال ۱۹۸۳ میلادی در اواخر دوران جنگ ایران به همراه همسر و فرزند یکساله خود به آلمان مهاجرت کرد و در سال ۲۰۰۳ میلادی برای زندگی به آمریکا رفت.
جمشید شارمهد با اقامت در لسآنجلس بهعنوان بزرگترین شهر ایرانیان در آمریکا با گروه «انجمن پادشاهی ایران» آشنا میشود و با این گروهک وارد ارتباط میشود و ازاینرو همکاری خود را با تلویزیون ماهوارهای این گروه و مدیر آن، فرود فولادوند، آغاز میکند. جمشید شارمهد در سال ۲۰۰۴ میلادی با استفاده از تجربیات حرفهای خود در زمینه اینترنت، سایت تندر را به عنوان ارگان سیاسی و تبلیغاتی این گروهک راهاندازی میکند. شارمهد در سال ۲۰۰۷ میلادی بههمراه دوستان خود در لسآنجلس رادیو تندر را راهاندازی میکنند.
درحالیکه تصور میشد شارمهد در آمریکا زندگی میکند و امکان دستگیری این فرد وجود ندارد، وزارت اطلاعات در گزارشی خبر از دستگیری این فرد داد و احتمالا بهعلت پیچیدگی ماجرا هرگز نحوه شناسایی و دستگیری منتشر نشود.
در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ انفجاری در «حسینیه شهدا» وابسته به «کانون رهپویان وصال» در شهر شیراز رخ داد که منجر به کشتهشدن ۱۴ نفر و دستکم ۲۰۰ مجروح شد. آن زمان گمانهزنیهای مختلفی از عاملان این حادثه تروریستی منتشر شد که در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۸۷ شورای عالی امنیت ملی ایران، با صدور اطلاعیهای، انفجار هرگونه بمب یا انتقال مواد انفجاری از بیرون توسط عوامل و عناصر معاند اعم از داخلی و خارجی در حادثه انفجار کانون رهپویان وصال را منتفی دانست. اما در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۷ سخنگوی قوه قضائیه ایران از بازداشت ۱۲ عامل انفجار خبر داد و گفت که این افراد، وابسته به «انجمن پادشاهی ایران» و از عوامل آمریکا و انگلیس بودند. در تاریخ ۹ آذر ۱۳۸۷، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، با مجرمشناختن سه نفر از متهمان انفجار کانون رهپویان وصال، حکم بر محارببودن و اعدام در ملأ عام آنها صادر کرد.
دومین عملیات تروریستی این گروهک در روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ در حرم حضرت امام صورت گرفت که البته فرد بمبگذار موفق به واردکردن محموله انفجاری به حرم حضرت امام(ره) نشد و بمب را مقابل کفشداری حرم منفجر کرد که براثر انفجار آن هشت نفر از هموطنان مجروح شدند. در این انفجار بیژن عباسی با نام «پیروز» یکی از هواداران انجمن پادشاهی کشته شد.
در اقدامی دیگر تروریستها که در یکی از هتلهای تهران مشغول ساخت بمب بودند، براثر انفجار و آتشسوزی موقعیتشان لو میرود و توسط نیروهای امنیتی دستگیر میشوند.
انفجار مقابل منزل امام جمعه نهاوند در ۲۴دی ۱۳۸۸ از دیگر اقدامات تروریستی انجمن پادشاهی است. این گروهک در ترور شهید مسعود علیمحمدی، از دانشمندان صنعت هستهای کشور نیز نقش داشت، البته این گروهک دستداشتن در این ترور را تکذیب کرده بود.
گروهک تروریستی تندر در برنامهریزیهای صورتگرفته ازسوی سرویسهای اطلاعاتی غربی بهدنبال عملیات تروریستی شیمیایی و میکروبی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و عملیات تروریستی در کنسولگری روسیه در رشت نیز بود اما با اقدام نیروهای امنیتی موفقیتی بهدست نیاورد. از دیگر طرحهای تروریستی ناموفق این گروهک میتوان به طرح انفجار مخازن و خطوط انتقال نفت در بندر گناوه، بمبگذاری در حرم حضرت معصومه(س) و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که این طرحها نیز عقیم ماند و اجرائی نشد.
نظر شما