به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود حبیبی شنبهشب در همایش بزرگداشت هفتادمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل مدافع در بوشهر با شعار " وکیل، مردم، مسئولیت اجتماعی" اظهار کرد: در ارتباط با استقلال کانون وکلا ۲ ضابطه در فقه برای معیار عقلانیت آورده شده که گام نخست آن عدالت و انصاف و دوم نیز فهم عرفی است.
وی بیان کرد: خردمندان جامعه نیز اعتقاد دارند برای رعایت عدالت و انصاف در جامعه باید وکیل مستقل باشد و همچنین برای برقراری عدالت نیز وکیل باید بتواند در برابر نماینده حاکمیت بر سر حقوق ملت دفاع کند.
نایب رئیس دوم اتحادیه سراسری کانون های وکلادی دادگستری ایران ادامه داد: براساس دیدگاه عقلی و خردمندان چنانچه وکیل میخواهد حافظ حقوق مردم باشد باید بدون ترس و واهمه به امر دفاع بپردازد.
حبیبی افزود: دیگر ضابطه برای خردمندان فهم عرفی است چون که عموم مردم دوست دارند خودشان وکیل خودشان را انتخاب کنند و چنانچه که وکیلی گرفتند بدون ترس و واهمه و با استقلال کامل از حقوقشان دفاع کنند.
وی گفت: با این شرایط مشخص است که عقلانیت، عدالت و انصاف و فهم عرفی دلالت بر استقلال وکیل دارد.
حبیبی ادامه داد: در خود آیات و روایات و آموزههای دینی عبارتهای غیرلرزان و بدون ترس و واهمه در مورد وکیل بکار رفته است و وکیلی میتواند بدون ترس از حقوق موکل دفاع کند که وابسته به حاکمیت نباشد.
وی گفت: در منابع معتبر فقهی مانند "تحلیل الوصایای امام (ره)" و "جواهر الکلام" نیز بر استقلال وکیل تاکید شده و به صراحت بیان شده که وکیل در حوزه دفاع باید وکیل مستقل باشد.
نایب رئیس دوم اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران گفت: براساس دیدگاه امام خمینی (ره) چنانچه وکیلی اختلاف دیدگاه با حاکمیت داشت ولی در چارچوب قانون خاص به دفاع از موکل بپردازد دادگاه اجازه ندارد مانع از وکالت آن شخص شود.
وی افزود: وکیل دادگستری با اقدامها و دفاع خود در چرخه عدالت قضایی به تحقق عدالت کمک میکند که این عدالت در قرآن و آموزه دینی رسالت همه پیامبران عنوان شده است.
وی گفت: از نمایندگان ملت انتظار است در بررسی لوایح وطرحهای نهاد وکالت استقلال کانون وکلا را حفظ کنند زیرا که در آغاز نمایندگی قسم یاد کردند که تصمیم آنها براساس قانون اساسی و حافظ حقوق ملت باشد.
نظر شما