به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، الینا اسلامی ۱۵ ساله و کسری اسلامی ۱۳ جوان ترین شرکت کننده در بین بیش از ۱۶۰ شرکت کننده از ۴۰ کشور حاضر در سیزدهمین جشنواره بین المللی اختراعات بودند. آنها با الهام از شغل پدری و برای رفع مشکلی که سبب هدررفت سرمایه و زمان می شد، انقلابی در صنعت ریخته گری (دایکستینگ) ایجاد کردند و از آن به عنوان دایکست هوشمند یاد می کنند.
الینا اسلامی دانش آموز پایه نهم درباره اختراع خود و برادرش توضیح داد: از کودکی هر وقت فرصتی پیش می آمد به محیط کار پدر و مادرم می رفتیم و آنها نیز جلوی کنجکاوی ما را نمی گرفتند البته مراقب هم بودند که آسیبی به ما وارد نشود. بزرگتر که شدیم در دوره های آموزشی که آنها برای کارکنان جدید خود برگزار می کردند شرکت کردیم و به این ترتیب با مسایل و مشکلاتی که این کار داشت، آشنا شدیم. یکی از این مشکلات این بود که اختلاف دما بین مواد مذاب و قالب، اغلب سبب ترک خوردگی قالب می شود و کیفیت اولیه قطعات تولید شده را پایین می آورد، در اینجا سوالی ذهن من و برادرم را درگیر کرد که چطور می شود این مشکل را رفع کرد؟ گرچه راههایی وجود داشت اما هیچیک به طور کامل این مشکل را حل نمی کرد.
کسری اسلامی دانش آموز پایه هفتم هم گفت: با همفکری یکدیگر ایده ای به ذهنمان رسید که آن را با پدر و مادرمان مطرح کردیم و آنها هم استقبال کردند و اجازه دادند با مشورت چند کارشناس، این ایده را در کارخانه اجرا کنیم و پس از آزمون و خطا و آزمایشهای متعدد، توانستیم راه جدید و موثری برای حل این مشکل پیدا کنیم.
این خواهر و برادر عضو فدراسیون جهانی مخترعان (ایفیا) و دارای لقب مخترع (INV) هستند. این عنوان تنها به مخترعانی از جهان که اختراعات آنها بر سه شاخصه منفعت برای بشریت، اقدام متفکرانه و نوآوری در اختراع باشد، تعلق میگیرد.
این خواهر و برادر پس از این موفقیت، اختراع خود را به ثبت جهانی رساندند و تصمیم گرفتند در مسابقات بین المللی اختراعات و مخترعان که در کشورهای مختلف زیر نظر فدراسیون بینالمللی مخترعان(IFIA) و سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) برگزار می شود، شرکت کنند.
کسب مدال نقره در دومین مسابقه مخترعان سوئیس ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان (IFIA)، مدال نقره در مسابقات مخترعان ۲۰۲۲ زنان در کره جنوبی، مدال نقره در مسابقات مخترعان ۲۰۲۲ کانادا ((ICAN، مدال نقره در مسابقات مخترعان آلمان (iENA)، مدال طلا در چهل و ششمین مسابقات ایده و اختراعات کرواسی (ARCA ) و مدال طلا در مسابقات بین المللی مخترعان در کره جنوبی SIIF)) برگزار شد و جایزه ویژه هیات داوران مالزی نیز در همین مسابقه از افتخاراتی است که این دو دانش آموز ایرانی برای کشور کسب کرده اند.
سیزدهمین جشنواره بین المللی اختراعات خاورمیانه در کویت با همکاری ایفیا و سازمان نادی العلمی کویت برگزار شد.
نظر شما