ابراهیم پیرزادیان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از مهمترین اولویتها و دغدغهها منابع طبیعی بحث پرداخت حقوق و مزایای افراد شاغل اما فاقد مجوز بود، چراکه سالهای گذشته حقوق و مزایای افراد قراردادی به طرح وصل بود.
وی افزود: اکنون این بخش به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری متصل شده و حقوق و مزایای این افراد از بودجه ملی پرداخت میشود ، حقوق سه ماه اول این گروه از محل سازمان پرداخت شد اما از ۲ ماه پیش نیز حقوق پرسنل قراردادی به ردیف ملی وصل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام خاطرنشان کرد: ۳۰۳ نفر نیروی قراردادی در منابع طبیعی هستند که مشکل کاری آنها با پیگیری و رایزنی به طور کامل حل شد و همچنین از مجموع ۱۳۰ نفر نیروی ایثارگر شاغل در منابع طبیعی و آبخیزداری ۴۶ نفر آنها تبدیل وضعیت شده اند و ۴۹ نفر نیز در قالب تفاهم نامه به دلیل نبود پست در حال انتقال به سایر ادارات هستند.
پیرزادیان یادآور شد: سازمان منابع طبیعی یکی از زیرمجموعه های وزارت جهاد کشاورزی است و بر اساس قوانین این سازمان وظیفه حفاظت و حمایت از عرصه های جنگل و مراتع را برعهده دارد، البته مواد قانونی نیز در راستای اجرای طرح های عمرانی و توسعه ای دولت وجود دارد که بایستی در این راستا نیز این سازمان همکاری لازم را داشته باشد.
اجرای طرح توسعه میادین نفت و گاز بانکول با حداقل خسارت به عرصه های طبیعی بوده است
وی افزود: در برخی مواد قانونی به صراحت آمده است جاهایی که دولت تشخیص دهد درختی برای توسعه طرح های عمرانی به ناچار قطع شود، اداره کل منابع طبیعی با حصول شرایط و رعایت ضوابط اجازه دهد این طرح ها اجرایی شوند، از سوی دیگر نیز قانون افزایش بهره وری کشاورزی و منابع طبیعی نیز وجود دارد که در بند ب ماده ۱۲ دولت موظف است خسارت وارده ناشی از اجرای طرح های عمرانی دولت در سطح منابع طبیعی را محاسبه و در بیلان سال آینده منظور کند.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام بیان کرد: بر این اساس اداره کل منابع طبیعی باید همکاری لازم را با دستگاه های اجرایی از جمله راه و شهرسازی، گاز، وزارت نیرو و سایر دستگاه ها، برای اجرای طرح های توسعه ای و عمرانی دارد ، منابع طبیعی می تواند بهترین راهکار را برای اجرای این طرح ها در راستای کاهش خسارات به منابع طبیعی ارائه دهد، البته اجرای طرح های عمرانی نیز در راستای توسعه است و این موضوع، امری انکارناپذیر است.
پیرزادیان ابراز کرد: مخالفت با طرح های عمرانی و توسعه ای در حوزه های مختلف به ویژه نفت و گاز در تشخیص اداره کل منابع طبیعی نبوده و در صلاحیت مراجع بالادستی است ، اداره کل منابع طبیعی از ادارات استعلام شونده در راستای اجرای طرح های عمرانی و توسعه ای است.
وی با اشاره به اجرای طرح توسعه میادین نفتی و گازی در منطقه بانکول ایلام، بیان کرد: بر اساس نقشه های هوایی، جاده های بین مزارع ۲۰ سال پیش در منطقه بانکول وجود داشته است و عرض این جاده ها از ۶ تا ۱۰ متر می رسد ، این مسیرها جاده هایی تراکتور رو بوده اند که مورد استفاده مردم و کشاورزان قرار می گرفته است ، هم اکنون نیز هیچ جاده ای جدید در این منطقه احداث نشده و در برخی نقاط، فقط تعریض صورت گرفته است و همکاران ما در این زمینه برآورد خسارت به منابع طبیعی داشته اند.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح، تنها ۲۱۳ درخت شامل ۴۰ درخت کامل و مابقی درختچه آسیب دیده و اداره کل منابع طبیعی استان نیز بر اساس آیین نامه مصوب اجرایی هیات دولت ارزیابی لازم را در خصوص خسارت های وارده داشته است ، از سوی دیگر باید در نظر داشت اجرای طرح های عمرانی و توسعه ای باید پیوست زیست محیطی داشته باشد و بر این اساس، هر شرکتی باید برای اجرای طرح مورد نظر در عرصه های طبیعی پیوست زیست محیطی تدوین و ارایه کند.
وی بیان کرد: اداره کل منابع طبیعی استان بر اساس ماده ۱۲ قانون بهره وری کشاورزی و منابع طبیعی، موظف به همراهی با دولت در جهت خدمات رسانی به آحاد مردم در بخش های مختلف و عرصه های طبیعی که نیاز اجرای طرح های عمرانی دارند، است و از طرفی نیز تمام فعالیت ها در واقع برای آماده سازی بستر مناسب استفاده از امکانات رفاهی کل جامعه است.
تولید و کاشت ۹۰۰ هزار اصله نهال در حوزه زراعت چوب
وی با اشاره به زیرساختهای استان در حوزه طرح زراعت چوب و ایجاد اشتغال و کسب درآمد در این زمینه و نیز تامین چوب در کشور، افزود: برای تامین نیاز چوب کشور، طرح زراعت چوب در مناطق مختلف استان اجرایی شده است، هم اکنون ۹۰۰ هزار اصله نهال در استان برای اجرای این طرح توزیع شده است.
پیرزادیان ادامه داد: منابع طبیعی استان در بخش های احیا و غنی سازی جنگلهای طبیعی و مبارزه با بیابان زایی برنامه ریزی کرده و علاوه بر این یک تفاهم با استان واسط عراق برای اجرای طرح کمربند سبز نیز منعقد کرده است.
کاشت ۷۲ میلیون اصله نهال سهم ایلام از طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با اشاره به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور طی یک برنامه چهار ساله یادآور شد: سهم ایلام به عنوان استان موثر و شاخص کشور در زمینه تولید و کاشت نهال از این طرح ابلاغی ۷۲ میلیون اصله نهال است.
وی در مورد نهالستان های استان هم توضیح داد: در همه شهرستان های استان نهالستان فعال هستند و باتوجه به طرح کاشت نهال در عرصه های بیابانی، ۲ نهالستان جدید در ایلام برای کاشت گونههای جدید بیابانی در حال اجرایی شدن است.
رسانه ها منعکس کننده دغدغه های منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام
وی اظهار داشت: باتوجه به اینکه ۸۹ درصد مساحت استان ایلام را منابع ملی و عرصه های طبیعی تشکیل داده بنابراین ترویج فرهنگ اهمیت حراست از منابع طبیعی جدی است و در این راستا نقش خبرنگاران و اصحاب رسانه در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه جایگاه مهمی دارد.
نظر شما