مهدی طغیانی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره شرایط ارزی کشور و اینکه پیمان سپاریها و مراودات غیردلاری با شرکای تجاری کشورمان چه میزان در کاهش التهابات اخیر اثر دارد، گفت: قطعا اگر چنین رویهای در پیش گرفته شود که در هرجا کشور میخواهد اقدام به خرید یا واردات کالا انجام دهد، با ارز همان کشور این موضوع انجام شود، تاثیر مهمی در شرایط بازار ارزی کشور خواهد گذاشت.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بخش اعظم واردات کشور از چین است، افزود: به رغم رقم بالای تجاری جمهوری اسلامی با کشور چین، ولی این موضوع با واسطههایی نظیر امارات انجام میشود که سبب ایجاد تقاضای ارز «درهم» از سمت امارات و بعد از آن تبدیل آن به «یوآن» خواهد شد که قطعا این روش باید اصلاح شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس یکی از دلایل تقاضای بالا برای دلار، تبدیل راحت آن عنوان کرد و گفت: بر همین اساس باید برای بخش تجارت، کانال رسمی مبادلهای با کشورهای مانند چین، روسیه، آمریکای لاتین و برخی از کشورهای همسایه ایجاد کنیم که بتوان با ارز همان کشور اقدام به مبادله کرد.
وی با اشاره قاچاق کالا و خروج سرمایه از کشور به هر عنوانی که سبب تلاطم بازار ارزی شده است، عنوان کرد: تقاضای رو به افزایش خرید املاک در خارج از کشور یا تبدیل ملک به دلار برای فروش و سوداگری که در کشور رواج یافته از دیگر دلایل التهابات بازار ارز است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی توسط دولت زمینههای فساد را از بین برد، گفت: در ادامه این مسیر باید اصلاح ساختارها و فرایندها برای بهبود شرایط فعلی به صورت هوشمندانه انجام شود. هرچند که دشمنان نظام در مسیر دولت سنگاندازی دارند تا موجبات نارضایتی مردم را فراهم کنند.
طغیانی خاطرنشان کرد: هرچند دشمن با خرابکاری در امور اقتصادی در پی رسیدن به اهداف و منافعی است و در حقیقت جنگ را به میدان اقتصادی کشانده ولی دولت با کمک مجلس توان عبور از این بحران را دارد.
فرو ریختن قیمت ارز دور از انتظار نیست
وی همچنین با بیان اینکه اختیارات لازم به بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز داده شده است، گفت: اگر حرکت دولت در زمینه ساماندهی بازار ارز جدی و سریع انجام شود، فرو ریختن قیمت ارز دور از انتظار نیست.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار آن شد که دولت سیاسیت ارزی مورد نظر خود را مقتدرانه در بازار انجام دهد تا شاهد کاهش چشم گیر قیمت ها در بازار باشیم.
طغیانی ادامه داد: بانک مرکزی مقداری روی ارزهای صادراتی شرکت های نیمه دولتی و خصولتی بوده و در حساب های تراستی این شرکت ها است، حاکمیت ضعیفی دارد و اغلب این شرکت ها هم در زیر مجموعه وزارت نفت، رفاه و صمت است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: کشور در شرایطی قرار دارد که همه باید در این بخش همکاری کنند تا از این جنگ ارزی - اقتصادی عبور کنیم.
نظر شما