به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، آیتالله «سید ابراهیم رئیسی»، روز سهشنبه در اختتامیه سی و ششمین جشنواره بینالمللی خوارزمی با اشاره به تاکید و توصیه دین اسلام و قرآن به اهمیت تدبر و تعقل گفت: همه بیماریها، بلایا و مشکلات طبیعی دیگر راهحلها و درمانهایی دارند که با تدبر و تعقل در قوانین هستی میتوان آنها را کشف و در راستای زندگی بهتر و جلوگیری از آسیب بیماریها و بلایا مورد استفاده قرار داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مفهوم و هدف از تلاش در عرصه علم و فناوری استخراج همین قواعد و قوانین از نظام هستی است، افزود: علم و فناوری زیربنای اقتدار هر کشور است و تکمیل زنجیره دانش، پژوهش، نوآوری و فناوری میتواند توسعه پایدار هر کشوری را تضمین کند.
آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه علم و فناوری مرز نمیشناسد، اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی و اصول تعاملات ملتها و دولتها با یکدیگر تعامل برای انتقال علم، دانش و فناوری است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سالهای اخیر دانشمندان و نخبگان جوان کشورمان حرکت علمی بسیار خوب و موفقی داشتهاند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی مشوق و حامی اصلی حرکت علمی کشور هستند و در این سالها همواره بر این حمایت تاکید کرده و در عمل نیز آن را محقق کردهاند.
آیتالله رئیسی توفیقات علمی کشور در سالهای اخیر را مرهون تلاش دانشمندان و نخبگان جوان کشور و حمایتهای جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: دولت مردمی خود را موظف به حمایتهای مالی، حقوقی از فعالیتهای دانشبنیان و نیز کمک به بازاریابی برای محصولات این فعالیتها میداند.
رئیس جمهور با بیان اینکه کارنامه فعالیتهای دانشبنیان و فناورانه کشورمان در سالهای اخیر افتخارآمیز است، گفت: سازمانها و بخشهای علمی و پژوهشی در کشور در کنار برگزاری مراسمهایی مثل جشنواره خوارزمی که به شناسایی، تشویق و پرورش استعدادهای علمی میانجامد، باید نظام مسائل دستگاهها و بخشهای مختلف کشور و راهکارهای رفع آنها را نیز استخراج و تدوین کند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنانش با بیان اینکه سرمایهگذاری در زمینه پژوهشهای کاربردی را برای کشور هزینه نمیدانیم، تصریح کرد: کار فناورانه و دانشبنیان برای کشور بسیار مفید بوده و از این جهت ضروری است اتاقهای فکر و اندیشهورزی با حضور فعالان اقتصادی و صنعتی و دانشمندان و پژوهشگران تشکیل شود تا با شناسایی مسایل کشور برای یافتن راهکار و راهحل آنها اقدام کنند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه به دنبال توسعه پایدار در کشور هستیم، تصریح کرد: همه وزارتخانهها بدون استثناء موظفند ارتباط با دانشگاهها را حفظ و تقویت کنند تا کشور از کار علمپایه و فناوریپایه بهره ببرد.
آیتالله رئیسی در ادامه برگزاری جشنواره خوارزمی با هدف تقدیر از چهرههای برتر علمی را اقدامی شایسته، اما ناکافی دانست و گفت: در کشور ما چهرههای برتر علمی به تعداد فراوانی وجود دارد که باید به صورت عملی مورد حمایت و تشویق قرار گیرند.
رئیس جمهور افزود: این اقدام نمادین باید با کار عملی همراه شود تا پژوهشگر، محقق و دانشمند ما احساس کنند که کار آنها مورد حمایت واقع شده است. ایجاد چنین ادراکی در میان چهرههای برتر علمی ما با سخن اتفاق نمیافتد بلکه نیازمند کار عملی است.
آیت الله رئیسی همچنین در ابتدای این مراسم از برگزیدگان ۵ طرح در سی و ششمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، ۴ طرح در اولین جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی و ۴ طرح در بیست و چهارمین جشنواره جوان خوارزمی با اهدا لوح و تندیس تجلیل کرد.
جشنواره بینالمللی خوارزمی رویدادی برای شناسایی و معرفی طرحهای برتر ملی و قدردانی از دانشمندان، پژوهشگران و نوآورانی است که با دانش و نوآفرینیهای ذهنی و عملی خود دنیای پرتلاطم امروز را به محلی روشنتر و امنتر میبرند.
این جشنواره که بنیان آن در سال ۱۳۶۶ بنا نهاده شد، یکی از باسابقهترین جشنوارههای علمی کشور محسوب می شود و اولین دوره آن در سال ۱۳۶۶ با ارائه طرحهای ملی برگزار شد و در پنجمین دوره در سال ۱۳۷۰ با شرکت طرحهای ملی و بینالمللی برگزار شد و از دوره سیزدهم که در سال ۱۳۷۸ بوده است، علاوه بر طرحهای ملی و بینالمللی طرحهای ایرانیان مقیم خارج نیز به آن اضافه شد.
نظر شما