به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس؛ این مدیر بلندپایه صنعت انرژی روسیه گفت: محتمل ترین دامنه قیمتی میان ۸۰ تا ۱۱۰ دلار برای هربشکه خواهد بود.
به گفته دیوکوف مدیرعامل شرکت گازپروم نفت وابسته به گازپروم؛ عوامل بسیاری اکنون در ایجاد توازن تاثیر دارد و همه چیز به ویژه به تحولات اقتصادی جهان در سال جاری، مانند پیامدهای برداشته شدن محدودیت های همه گیری در چین و عناصر بسیار دیگر، بستگی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ رسانه های روسیه روز دوشنبه اعلام کردند که شرکت انحصاری خط لوله نفت این کشور "ترانسنفت"، انتقال نفت قزاقستان را به آلمان از طریق خاک روسیه، آغاز کرده است.
منابع خبری روسیه افزوده اند که ترانسنفت، به صورت تقریبا هم زمان تحویل نفت به لهستان را متوقف کرده است.
با وجود ممنوعیت واردات نفت روسیه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا از پنجم دسامبر (۱۴ آذر ماه)، انتقال نفت از طریق خط لوله ادامه یافته که بخشی به علت تضمین عرضه به کشورهای عضو این سازمان است که محصور در خشکی هستند و به دریا دسترسی ندارند.
"کازترانس اویل" بهره بردار از خط لوله انتقال نفت قزاقستان در همین روز گفته که ۲۰ هزار تن نفت از طریق خط لوله دروژبا به آلمان انتقال داده است. قزاقستان بدون دسترسی به دریای آزاد که به شدت به روسیه برای صدور انرژی خود وابستگی دارد و از تحریم های غرب معاف شده است.
خبرگزاری تاس به نقل از ترانسنفت گزارش داد که نفت خام صادراتی روسیه به لهستان به علت تکمیل نشدن اسناد صادرات نفت در نیمه دوم فوریه، قطع شده است. شرکت پالایشگر لهستان "پی کی ان اورلن" روز شنبه اعلام کرد که در پی توقف صادرات نفت روسیه، کمبود خود را از دیگر منابع تامین خواهد کرد.
مخالفان دولت لهستان و کنشگران ضد روس، از ان به علت اجازه دادن به شرکت دولتی پالایشگر نفت به ادامه خرید از روسیه، انتقاد کرده اند.
ورشو، هم پیمان اصلی کی یف، اندک زمانی پس از حمله روسیه به اوکراین، اعلام کرد که تا پایان ۲۰۲۲ به واردات نفت از روسیه، پایان خواهد داد.
شرکت های بهره بردار از خط لوله های نفت روسیه به اسلواکی و جمهوری چک که شاخه جنوبی خط لوله دروژبا به شمار می رود، اعلام کرده اند که صادرات نفت در این مسیرها همچنان به صورت عادی جریان دارد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ دانیل اوبایتک مدیرعامل شرکت پالایشگر "پی کی ان اورلن" لهستان، روز شنبه اعلام کرد که جریان نفت صادراتی روسیه از طریق خط لوله دروژبا، قطع شده است. پیش از آن تنها ۱۰ درصد نفت خام لهستان از این خط لوله تامین می شده که از دیگر منابع جبران و جایگزین خواهد شد.
شرکت پی کی ان اورلن اعلام کرد که می تواند مصرف کامل پالایشگاه هایش را از طریق نفت وارداتی از دریا تامین کند و توقف جریان نفت از این خط لوله، بر تولید و پخش بنزین و گازوئیل برای مصرف، تاثیری نخواهد گذاشت.
اورلن از فوریه و پس از انقضای قرارداد با روسنفت روسیه، بر اساس توافق دیگری از تات نفت، نفت خام دریافت می کرد.
خط لوله دروژبا که نفت خام روسیه را به لهستان، آلمان، مجارستان، جمهوری چک و اسلواکی انتقال می دهد، از تحریم های اتحادیه اروپا بر روسیه در پی حمله به اوکراین، برای کمک به این کشورها که گزینه های جایگزین محدودی برای واردات نفت دارند، معاف شده است.
شرکت اورلن در پی آغاز جنگ اوکراین و پیش از اعمال تحریم نفتی اتحادیه اروپا بر صادرات روسیه از مسیر دریا، واردات نفت و سوخت از این کشور را از دریا متوقف کرد و به منابع غرب آفریقا، مدیترانه، خلیج فارس و خلیج مکزیک روی آورد و از سال ۲۰۲۲ قرارداد واردات نفت با شرکت سعودی آرامکو بسته است.
محموله های نفتی از مسیر دریا، از یک پایانه نفت در بندر گدانستک در دریای بالتیک، به لهستان وارد می شود و به دلیل بالاتر بودن ظرفیت آن از مصرف پالایشگاه های این کشور، از بخشی از ظرفیت آن برای انتقال نفت به پالایشگاه های شرق آلمان استفاده می شود که با دروژبا هم ارتباط دارند.
نظر شما