به گزارش ایرنا، محمد آیینی روز چهارشنبه در نخستین نشست انتقال تجارب بازآفرینی کلانشهرهای کشور در مشهد افزود: از این تعداد ۲۱۶ هزار واحد مسکونی ناپایدار در مشهد قرار دارد و این کلانشهر به لحاظ تعداد واحدهای ناپایدار در سطح تهران است.
وی ادامه داد: واحد مسکونی ناپایدار واحدی است که سازه فلزی، بتنی، شناژ و دیگر عوامل استحکام بنا را ندارد و ساکنان آن در خطر مستقیم هستند و در زلزله به هیچ عنوان امکان فرار از خطرات آن وجود ندارند و هم اکنون ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد ناپایدار با ۱۰ میلیون نفر جمعیت در کشور داریم.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با بیان این که حفظ جان انسانها مهم است افزود: بلوکهایی در کشور وجود دارند که ۷۰ درصد واحدهای آنها ناپایدار هستند از این رو باید به نوسازی واحدهای ناپایدار شتاب داد، چون همه مسوول هستیم و باید پاسخگو باشیم.
آیینی افزود: بسته های تشویقی بسیار خوبی در وزارت راه و شهرسازی، تهیه و ابلاغ شده است که باعث افزایش رشد پروانه و ساخت واحد مسکونی شده است.
وی اضافه کرد: دشمنان مبارزه با نظام را از زوایای مختلف دنبال میکنند از جمله میخواهند مسکن و خودرو دست نیافتنی شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: هم اینک توسعه شهر مشهد به سمت غرب است و بدین ترتیب حرم مطهر امام رضا (ع) در حاشیه شهر قرار می گیرد، لذا باید توسعه به سمت شرق این شهر نیز مورد نظر باشد.
آیینی افزود: سازمان نوسازی شهری به عنوان حامی مردم باید از شهرداریها مطالبه کند تا صدور پروانه زودتر انجام شود و شهرداریها هم موظف هستند در صدور پروانه حداقل ۵۰ درصد تخفیف دهند همچنین در صورتی که به طور کامل تخفیف دهند معادل آن از دولت طلبکار میشوند.
وی ادامه داد: لایحه کاملی برای همه متصرفات تهیه شده است تا همه آنها تعیین تکلیف شوند و بتوانند وارد چرخه رسمی بازسازی مرمت و دریافت تسهیلات و دیگر موارد شوند.
او اضافه کرد: در شهرهایی که زمینی وجود دارد باید برای کارهای بازآفرینی استفاده شود و خیران را وارد کار کنند همچنین از ظرفیت قانونی نیز باید استفاده شود، چراکه بر اساس برخی قوانین هزینه هایی که بخش خصوصی و غیردولتی در موضوع بازآفرینی انجام دهند به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی سازمان امور مالیاتی پذیرفته می شود.
نظر شما