معاون وزیر جهاد: سالانه ۱۲۰ میلیون تُن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود

ورامین - ایرنا - معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با وجود کمبود منابع آبی، حوادث طبیعی و کاهش محسوس بارش نزولات جوی، کشاورزان سالانه ۱۲۰ میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی در کشور تولید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شاهپور علایی روز چهارشنبه در نخستین همایش ملی جایگاه محصولات استراتژیک در امنیت غذایی و کشاورزی پایدار که در سالن همایش‌های دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا برگزار شد، اظهار داشت: کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌های مورد نیاز زندگی بشری و به دلیل تأثیرپذیری از شرایط محیطی، ریسک تولید و تجارت در آن بسیار بالا است.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی امنیت غذایی بشر را تضمین می‌کند، افزود: امروز دیگر سلاح و مهمات، عیار امنیت جوامع را تضمین نمی‌کند بلکه این تامین غذای سالم است که امنیت را با تعادل همراه کرده و زندگی مردم را تضمین می‌کند.

این مسئول اضافه کرد: کشاورزی در ایران با توجه به کمبود بارش نزولات جوی و محدودیت منابع آبی، از ریسک بالایی برخوردار است اما در ۵۰ سال گذشته و با وجود تمام محدودیت‌ها، کشور به دستاوردهای بزرگی دست یافته و ایران توانسته در تولید ۲۰ محصول در دنیا رتبه تک رقمی و در تولید پنج محصول، رتبه نخست جهان را به دست آوریم.

علایی گفت: امروز با وجود بارندگی اندک، حوادث طبیعی و کمبود منابع آبی سالانه ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می‌شود که با توجه به کثرت جمعیت، این میزان باید افزایش یابد.

وی میزان بارش نزولات جوی را یک سوم میانگین جهانی اعلام کرد و افزود: میانگین بارش در ایران نسبت به میانگین جهان، یک سوم است که البته ۸۵ درصد آن نیز تبخیر می‌شود، در حال حاضر ظرفیت آبی کشور ۱۰۳ میلیارد متر مکعب و این در حالی است که راندمان آبی در دنیا در تولید محصولات کشاورزی ۲.۵ کیلوگرم و این رقم در ایران ۹۰۰ گرم است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: راندمان آب کشاورزی در ایران ۴۰ درصد و لازم است تا با آسیب‌شناسی درست، از ۶۰ درصد باقیمانده به درستی استفاده کرد و آن را دوباره به چرخه تولید بازگرداند.

وی بر لزوم توجه به کشاورزی علمی و استفاده از شیوه‌های نوین در کشاورزی تاکید کرد و افزود: میانگین بهره‌برداران کشاورزی از سطح سواد پائینی برخوردارند و تنها هشت درصد آنان را دانش آموختگان کشاورزی تشکیل می‌دهند از این رو تلاش می‌شود تا با استفاده از شیوه‌های مختلف ترویجی، کشاورزان را با شیوه‌های نوین آشنا کنیم.

علایی با انتقاد از سیاست های بخش کشاورزی در قانون اظهار داشت: متاسفانه زمانی که کشاورز باید سود کاشت محصول خود را دریافت کند او را به گوشه رینگ می برند و دلالان با واسطه گری های بی رحمانه به سودهای هنگفت می رسند و چیزی عاید کشاورزان نمی‌شود.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: یکی از حلقه‌های مفقوده حوزه کشاورزی ایران، الگوی کشت است از این رو از تمام دستگاه‌ها از جمله مجلس شورای اسلامی درخواست می‌شود تا با قانون‌گذاری مناسب، زمینه تحقق این مهم در صنعت کشاورزی را فراهم کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha