۱۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۳۳
کد خبرنگار: 1015
کد خبر: 85046654
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح جامع توسعه بندرگناوه نوید بخش آینده روشن اقتصاد منطقه

گناوه–ایرنا – طرح جامع توسعه بندرگناوه که به عنوان ارمغان سفر دور دوم رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم عملیات اجرایی آن آغاز شد، در عرصه تجارت بین المللی این بندر نقش آفرین و نویدبخش آینده اقتصادی روشن برای بندرنشینان و رونق کسب و کار در این منطقه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در دور دوم سفر استانی آیت الله رئیسی به استان بوشهر فاز اول پروژه طرح جامع توسعه بندرگناوه با اعتبار ۱۶ هزار میلیارد ریال درحالی عملیات اجرایی آن آغاز شد که برای بندرنشینان گناوه از آرزوهای دیرینه به شمار می‌آمد.

این طرح همزمان با یک طرح افتتاحی دیگر در بوشهر در دور دوم سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان بوشهر روز جمعه در آیینی با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.

بنادر از جمله عوامل تسریع در فرآیند توسعه اقتصاد ملی و منطقه‌ای و یکی از حلقه‌های اصلی حمل‌ونقل دریایی و مبادی ورود و خروج کالا هستند و در سراسر جهان به‌عنوان عاملی راهبردی برای کشورها به شمار می‌آیند که ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و به‌ عنوان عاملی برای توسعه صادرات، ایجاد اشتغال و ارتقای جایگاه اقتصادی کشور همواره مورد توجه دولتمردان بوده است.
توسعه زیرساخت‌های بندری و ارتقای تجهیزات و وسایل حمل و نقل دریایی علاوه بر اشتغال زایی و توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه، تاثیر قابل توجهی در بهبود تولید ناخالص داخلی کشور دربر خواهد داشت.

بنادر شمالی استان بوشهر به دلیل واقع شدن در خور و عمق کم، با مشکلات عدیده‌ای برای توسعه فعالیت‌های خود مواجه بوده‌اند و از لحاظ زیرساختی شرایط مناسبی ندارند به همین دلیل طرح جامع آنها مصوب شده تا معضل موجود برای تردد ناوگان تجاری برطرف شود و دیگر متاثر از جزر و مد و رسوب‌گذاری نباشند.

با توجه به ظرفیت‌های بسیار زیاد سواحل استان بوشهر و دارابودن بیشترین طول نوارمرزی ساحلی گناوه، توسعه متوازن و پایدار برای این مناطق ضروری است که در این ارتباط برنامه‌ریزی مدونی برای توسعه زیرساخت های بندری بویژه در این استان با محوریت سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی کشور مدنظر قرار گرفته است.

توسعه زیرساخت‌های بندری و ارتقای تجهیزات و وسایل حمل و نقل دریایی علاوه بر اشتغال زایی و توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه، تاثیر قابل توجهی در بهبود تولید ناخالص داخلی کشور دربر خواهد داشت.

درحالی که تجارت دریایی یک شغل در گناوه است و از گذشته‌های خیلی دور تاکنون تداوم یافته است، به علت ایجادنشدن فرصت های شغلی از جمله احداث کارخانه ها و صنایع پایین دستی در حوزه نفت و گاز تاکنون این شغل به دل مردم گره خورده و راهی جز این ندارند، طرح توسعه این بندر، این منطقه را متحول و از حالت تجارت سنتی به سمت صنعتی و نوین سوق می دهد.

طرح جامع توسعه بندرگناوه نوید بخش آینده روشن اقتصاد منطقه

طرح جامع بنادر شمالی استان بوشهر شامل بندرریگ، گناوه و دیلم با هدف ساماندهی فعالیت‌ها در افق ۱۵ساله در هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی در تیرماه سال ۱۴۰۰ مصوب شده بود و فاز اول آن در گناوه همزمان با سفر پرخیر و برکت آیت الله رئیسی کام بندرنشینان این دیار را شیرین کرد.

این طرح در راستای استفاده درست از ظرفیت‌های فراوان بنادر بویژه در جنوب کشور و استان بوشهر، سنگ بنای مطمئنی برای تحقق اقتصاد دریا محور مبتنی بر پایداری و ارزش‌آفرینی است که می‌تواند راهگشای توسعه اقتصادی و حل مشکلات اشتغال، درآمدزایی و رونق منطقه‌ای و ملی باشد.

باتوجه به اینکه استان بوشهر از لحاظ حمل و نقل دریایی و تجارت یکی از استان‌های مهم ساحلی کشور به شمار می‌آید، طرح جامع توسعه بنادر شمالی این استان با هدف ساماندهی فعالیت‌های تجاری در افق بازه زمانی ۱۵ساله مصوب شده است که با اجرای آن بسترهای لازم برای فعالیت ناوگان تجاری با تناژ بالاتر و ارایه خدمات دهی مطلوب‌تر فراهم خواهد شد.
افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری و تامین ایمنی بیشتر تردد شناورهای ورودی به خور گناوه از دیگر مزایای این طرح است.

توسعه بندرگناوه از پروژه‌های درجه یک دریایی در کشور است

به گفته مدیرکل مهندسی عمران سازمان بنادر و دریانوردی کشور ،توسعه بندرگناوه از پروژه‌های مهم و درجه یک در کشور به شمار می‌ رود که نقش زیادی در معیشت و اشتغال در این منطقه دارد.

جمشید عباسی راد با بیان اینکه این پروژ ، گناوه را به منطقه استاندارد تبدیل و کمک شایانی به زیرساخت‌های بندری آن خواهد کرد، افزود: با اجرای این طرح امکان ورود کشتی‌های با ظرفیت پنج هزار تن فراهم و واردات و صادرات کانتینری رونق خوبی خواهد گرفت و حضور سرمایه گذاران را به این منطقه سوق می دهد.

وی حل مشکل پهلوگیری شناورهای باری را از دیگر مزایای این طرح مهم عنوان کرد و گفت: حجم حوضچه‌ای که در این طرح دیده شده است مشکل پهلوگیری شناورهای باری را که در معرض آسیب و خطرهای ناشی از حوادث از جمله آتش سوزی بودند، برطرف خواهد کرد.

عباسی راد بیان کرد: استفاده از این طرح در حوزه گردشگری و فرهنگ دریایی بسیار مفید است و ساحل این بندر را به بهترین نقطه در جنوب کشور تبدیل خواهد کرد.

مدیرکل مهندسی عمران سازمان بنادر و دریانوردی کشور افزود: بندرگناوه اولین بندر در کشور است که سرمایه گذار بخش خصوصی در آن ورود کرده است و با اجرای طرح توسعه شاهد افزایش بخش خصوصی خواهیم بود.

اشتغال زایی ۴۰۰ نفر مستقیم و غیرمستقیم در طرح توسعه بندرگناوه

به گفته مدیرعامل شرکت کران دریا و پیمانکار فاز اول پروژه توسعه بندر گناوه، فاز اول این پروژه برای ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰۰ نفر غیرمستقیم ایجاد اشتغال خواهد شد.

محمدمهدی عبدخدایی بیان کرد: طول بازوی اصلی این طرح یکهزار و ۸۰۰ متر، بازوی فرعی ۶۰۰ متر و میزان لایروبی آن یکهزار مترمکعب و دیوار پیرامونی یکهزار و ۸۰۰ متر است.

رویکرد طرح توسعه بندرگناوه نقش آفرینی در عرصه تجارت بین المللی است

رئیس اداره بندرودریانوردی گناوه می‌گوید: بندرگناوه با دارابودن ۶۰۰ شناور فعال در حوزه دریانوردی و تجارت، یکی از بزرگترین بنادر تجاری در استان بوشهر است که توسعه زیرساخت‌های بندری، استقرار تجهیزات مدرن و مورد نیاز در بندر و گمرک نقش اساسی در توسعه این منطقه ساحل نشین و رونق زندگی مردم و اقتصاد منطقه دارد.

طرح جامع توسعه بندرگناوه نوید بخش آینده روشن اقتصاد منطقه

به گفته کیامرث جوکار باتوجه به نیاز این بندر به توسعه، مطالعات اولیه آن از قبل انجام و فاز نخست آن در دور دوم سفر استانی رئیس جمهور آغاز شد.

وی بیان کرد: رویکرد اصلی این پروژه نقش‌آفرینی بیشتر بندر گناوه در عرصه تجارت بین‌المللی است که رونق اقتصاد محلی و افزایش فرصت‌های شغلی را به دنبال دارد.

وی اظهارداشت: طرح توسعه بندر گناوه با ۱۶ هزار میلیارد ریال اعتبار در سه فاز پیش بینی شده که فاز نخست آن همزمان با سفر رئیس جمهور به استان بوشهر با دستور وزیر راه و شهرسازی اجرایی شد.

جوکار به بیان مشخصات فاز اول این طرح اشاره کرد و افزود: این طرح شامل احداث موج شکن، دایک حفاظتی، احداث دیوار پیرامونی، عملیات لایروبی حوضچه تا عمیق منفی پنج متر است.

رئیس اداره بندرودریانوردی گناوه بیان کرد: احداث موج شکن، دایک حفاظتی و دیواره پیرامونی در طرح جامع توسعه بندر گناوه به ترتیب به طول ۲ هزار و ۳۸، یکهزار و ۱۲۰، یکهزار و ۷۰۰ مترمربع و حجم لایروبی آن نیز ۹۸۰ هزار مترمکعب برآورد شده است که امکان ورود شناورهای با ظرفیت پنج هزار تنی را فراهم می کند.

توسعه و تقویت زیرساخت‌های بندری از نیازهای ضروری شهرستان گناوه است

فرماندار گناوه معتقد است باتوجه به اینکه شغل و معیشت مردم این دیار وابسته دریا است ، هر چقدر در فراهم شدن توسعه بندری و دریایی و زیرساخت های آن تلاش و کار شود، می توانیم خدمات بیشتری ارایه دهیم.

محمدتقی صفری آغاز فاز نخست طرح توسعه جامع بندرگناوه را از مهم ترین طرح های سفر رئیس جمهور به استان دانست و افزود: با تلاش وزیر سابق راه و شهرسازی مرحوم قاسمی، استاندار بوشهر و سازمان بنادر ودریانوردی ، طرح جامع توسعه بندرهای گناوه، ریگ و دیلم مصوب شد که نویدبخش برای رونق تجارت، رفع بیکاری و ایجاد اشتغال و توسعه برای مردم این مناطق خواهد بود.

وی زمان تعیین شده برای اجرای این طرح را که در سه بازه زمانی ۱۵ ساله تعیین شده مهم دانست و بیان کرد: علاوه براینکه انتظار داریم که این زمان طولانی کاهش پیدا کند ، کمیت و کیفیت آن توسط پیمانکار در اولویت قرار گیرد.

فرماندارگناوه گفت: امیدواریم با تکمیل و بهره برداری از این طرح زمینه ارتزاق و معیشت مردم و اشتغال جوانان، رونق روافزون و توسعه این منطقه و روند صادرات را دوچندان بهبود ببخشد.

رئیس جمهور به همراه شماری از اعضای هیات دولت در دور دوم سفرهای استانی، صبح پنجشنبه هفته جاری از فرودگاه عسلویه وارد استان بوشهر شد.

بندر گناوه به عنوان دومین بندر تجاری استان بوشهر بندری فعال و پویا در عرصه فعالیت‌های حوزه دریا و دریانوردی است و شغل و معیشت عمده مردم آن بر همین عامل استوار است.

رئیس جمهور و شماری از اعضای هیات دولت روزهای پنجشنبه و جمعه ( ۱۱ و ۱۲ اسفندماه ۱۴۰۱) در قالب دور دوم سفرهای استانی به استان بوشهر سفر کردند که حاصل این سفر ۲ روزه تصویب ۸۲ مصوبه عمرانی با اعتباری بالغ بر هشت هزار و ۱۰۰ ملیارد تومان اعتبار بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha