۱۴ اسفند ۱۴۰۱، ۲۰:۰۳
کد خبر: 85048650
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایران اسلامی با نظریه ولایت فقیه از چالش‌های عظیم عبور کرد

قم- ایرنا - رئیس مجلس خبرگان رهبری در پیامی به همایش کتاب سال حکومت اسلامی نوشت: نظریه مترقی ولایت فقیه که با احیای خداباوری مردم مسلمان ایران، جمهوری اسلامی را از چالش‌های عظیم عبور داده، خط بطلانی بر ادعای ایسم‌های عقیم مادی کشیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در بخشی از پیام آیت‌الله احمد جنتی که عصر یکشنبه در چهارمین دوره این همایش در دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم قرائت شد، آمده است: قانون اساسی جمهوری اسلامی حاکمیت مطلق بر جهان و انسان را از آنِ خدا می‌داند و گسترش حاکمیت قانون خدا در جهان را وظیفه حکومت بر می‌شمارد.

پیام حاکیست: برای تحقق این آرمان از بنیان‌های نظری بهره می‌برد، و این مبانی نظری را در حوزه‌های مختلف به عرصه اجرا نیز کشانده است، نظریه مترقی ولایت فقیه که با احیای خداباوری مردم مسلمان ایران، جمهوری اسلامی ایران را از چالش‌های عظیم عبور داده و سرافرازانه در مسیر وفاداری و آرمان‌های متعالی‌اش نگاه داشت، برای تحقق سعادت انسان خط بطلانی بر ادعای ایسم‌های عقیم مادی کشیده است.

آیت‌الله جنتی در ادامه خاطرنشان کرده است: اینکه دشمنان امروز با تمام بضاعت خویش بی‌پرده عمود خیمه نظام‌اسلامی را نشانه گرفته‌اند، برخاسته از عجز آنان در برابر این توفیق عظیم است.

رئیس خبرگان رهبری همچنین در بخشی از این پیام می‌افزاید: مردم سالاری دینی که به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب عطیه‌ای الهی بود، که به دست امام بزرگوار به ملت ایران اهدا شد، جلوه‌ای دیگر از حفظ کرامت انسان در نظام حکومتی الهی است.

پیام ادامه یافته است: ولایت فقیه الگویی است که نظام بزک شده در قالب‌های دروغین دموکراسی مدرن را به چالش کشیده و بی‌اعتبار کرده است.

رئیس شورای نگهبان همچنین در ادامه یادآور شده است: بر اساس نظریه مردم سالاری دینی، دادن اجازه تعیین سرنوشت لطف صاحبان قدرت به مردم نیست، بلکه حقی است که خداوند متعال به انسان عطا کرده، و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد.

پیام حاکیست: تربیت انسان‌های واجد ارزش‌های والا و جهان شمول اسلامی که به دنبال آن هستند که جامعه اسوه را با موازین اسلامی بنا کنند، و زمینه‌ساز پیروزی نهایی مستضعفان بر مستکبران در تمامی عالم شوند، اثبات می‌کند، که مبانی نظری جمهوری اسلامی آرمان‌هایی دور از دسترس و نگاشته شده بر کاغذها نیستند، بلکه از قابلیت تحقق برخوردارند.

رئیس مجلس خبرگان همچنین عزت امروز ایران اسلامی در جهان را حاصل تحقق آرمان حکومت اسلامی دانسته و آورده است: اینکه پرچم‌دار جهان سلطه با دست یازیدن به شقاوت بارترین شکل عداوت، مستقیما دست خویش را به خون عزیزترین فرزندان امت اسلام آلوده می‌کند، و با اعتراف به این جنایت بشری فریادگر استیصال خویش در مصاف با ارزش‌های جهانی حکومت اسلامی می‌شود، نشان‌ دهنده حرکت انقلاب اسلامی در مسیر صحیح و سرمنزل موعود است.

پیام می‌افزاید: آنچه در سطور بالا ذکر شد، برخی نتایج درخشان مجاهدت‌های طاقت فرسای صورت گرفته برای تحقق حکومت اسلامی است، از سوی دیگر افول قدرت‌های استکباری برآمده از نظریه‌های غیرالهی، انسان‌های آزاده جهان را به انتظار گفتمانی جدید فرا خوانده است، که مبنایش زیاده خواهی‌ها و نفسانیات حقیر بشری نباشد و سعادت انسان را به عنوان چشم‌انداز خویش برگزیده باشد.

رئیس خبرگان رهبری همچنین در ادامه پیام تاکیده کرده است: اعتقاد ما بر این است که تحقق تمدن نوین اسلامی و استقرار حکومت اسلامی پایه‌گذار این گفتمان خواهد بود، و این وعده تخلف ناپذیر الهی است.

پیام حاکیست: بدیهی است که تحقق کامل حکومت اسلامی که زمینه‌ساز تحقق حاکمیت قوانین الهی بر جهان است، قطعا به آسانی رخ نخواهد داد و نیازمند مجاهدتی عظیم در عرصه‌های مختلف نظری و عملی است.

آیت‌الله جنتی در بخش دیگری از این پیام افزود: فقدان تجربه عملی متاخر برای تحقق مبانی نظری حکومت اسلامی در دوران معاصر، اهمیت تلاش برای تدوین چارچوب‌های نظری حکومت اسلامی برای اداره جوامع جدید را دوچندان می‌کند، و این در حالیست که انقلاب اسلامی امکان توقف و به انتظار نشستن را ندارد.

در پیام رئیس شورای نگهبان آمده است: با صدور بیانیه گام دوم توسط رهبر معظم انقلاب، انقلاب اسلامی در ابتدای چله دوم حیات با عزت خویش قرار گرفته است، از سویی شاهد طرح سوال‌ها نسبت به ابعاد حکومت اسلامی، و از سویی دیگر نیز شاهد خلق شبهه‌ها و الگوهای غلط و انحرافی توسط کسانی هستیم که از حرکت انقلاب در مسیر صحیح و شکل‌گیری کامل حکومت اسلامی بیمناک هستند.

پیام می‌افزاید: در این میان نقش خطیر اندیشمندان و فرهیختگان حوزه حکومت اسلامی آشکار می‌شود که عبارت از شناخت و تدوین نظام مسائل اصلی است که تحقق حکومت اسلامی منوط به حل آنها است.

پیام ادامه یافته است: یافتن راه‌حل مسائل و تدوین و ارائه راهکارهای عملی برای حل مسائل، پاسخگویی به شبهه‌های مطرح شده در حوزه حکومت اسلامی نیز از دیگر نقش‌های اندیشمندان است.

پیام در ادامه می‌افزاید: این کار مهم قطعا مجاهدت در راه خدا است، و جهاد تبیین بهترین نامی است که می‌توان بر این مجاهدت نهاد.

آیت‌الله جنتی در بخشی دیگر آورده است: همایش کتاب سال حکومت اسلامی که به همت مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری چهارمین دوره خود را پشت سرگذاشته، نیز تلاشی گرانقدر و حرکتی بزرگ در این عرصه است که باید با تعمیم یافتن در تمامی جوامع حوزوی و دانشگاهی غنا و سرعتش افزوده شود. البته نباید این حقیقت را از نظر دور داشت که ایفای صحیح وظایف مذکور در سطوح فوق، مستلزم قرابت و آشنایی اندیشمندان این حوزه با مسائل حوزه اجرا است.

پیام می‌افزاید: اگر این اتفاق رخ ندهد، حاصل اندیشه متفکران در کتابخانه‌ها خاک خواهد خورد و مشکل‌های حوزه اجرا نیز به قوت خود باقی خواهد ماند، و این معضلی محتمل است که باید پیشاپیش برای حل آن تدبیری اندیشید.

انقلاب اسلامی حاکمیت را به دست فقیهان سپرد

رئیس مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری نیز با بیان اینکه در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی جامعه آماده برای حکومت و حکمرانی اسلامی نداشتیم گفت: امروز به فضل انقلاب اسلامی و این کار عظیمی که امام بزرگوار انجام داد، جامعه‌ای که حاکمیتش به دست اسلام و فقیهان به عنوان مسئولان تبیینی و اجرایی اسلامی سپرده شده، را در اختیار داریم.

آیت‌الله محسن اراکی افزود: امروز بزرگترین مسئولیت حوزه‌های علمیه تبیین نظام اسلامی در حوزه‌های مورد نیاز جامعه است، اگر به مسئولیت خود عمل نکنیم، مورد مواخذه قرار خواهیم گرفت.

عضو خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه مردم حجت را بر حوزه‌ها تمام کرده‌اند بیان داشت: امروز قدرت و جامعه در اختیار اسلام است، هر بخش از بخش‌هایی که نیاز به اقامه احکام اسلامی دارد، اگر نتوانیم احکام مربوط به آن بخش را برای جامعه آماده کنیم، کوتاهی کرده‌ایم.

وی با یادآوری اینکه قبل از انقلاب اسلامی ما حکومت اسلامی نداشتیم، این افراد بودند که می‌خواستند به اسلام عمل کنند گفت: فقیهان ما و بزرگوارانی که تاکنون این ماموریت بزرگ تبیین فقه اسلامی و نگهداری این ذخایر عظیم فقهی را بر عهده داشتند، به خوبی عمل کرده‌اند و کار خود را انجام داده‌اند و خواسته‌ها و نیازهای جامعه خود را در عرصه مسائل مبتلابه مردم پاسخ گفتند.

قائم مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری نیز محورهای این همایش را مورد توجه قرار داد و گفت: این همایش حول سه موضوع اندیشه سیاسی، حقوق عمومی و فقه حکومتی است.

حجت‌الاسلام امیررضا عابدینی‌نژاد با اشاره به ارسال ۳۰۵ اثر به همایش مذکور گفت: از این تعداد حدود ۵۳ اثر به مرحله دوم ارزیابی و داوری راه یافت، و در نهایت هفت اثر، یک اثر به عنوان برگزیده و ۶ اثر نیز به عنوان شایسته قدردانی انتخاب شد.

وی بیان کرد: در کنار این بخش، مانند دوره‌های گذشته بخشی ویژه نمایندگان مجلس خبرگان است که در حوزه مسائل حکومت اسلامی آثار دارند، که ۳۵ اثر به دست ما رسید که سه اثر برگزیده و دو اثر نیز شایسته قدردانی شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha