جواد شریفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پرورش ماهیان زینتی در ۲۰ واحد صنعتی و واحدهای کوچک مشاغل خانگی در این استان انجام و سود خوبی عاید مجریان می شود.
وی تصریح کرد: تکثیر و پرورش ماهیان آکواریومی فعالیت اقتصادی زودبازده دارد و هزینه تولید آن نسبت به سایر طرح های تولیدی در بخش کشاورزی کمتر است و همین عوامل موجب افزایش سود در این بخش از تولید می شود.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: بازار فروش این بخش از تولید مناسب است و زمینه اشتغالزایی خوبی را ایجاد می کند، بنابراین توصیه می شود تا جوانان به این بازار ورود کنند.
وی یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد تولیدات ماهی های زینتی خراسان شمالی در استان های تهران و اصفهان به فروش می رسد و از این جهت مشکلی وجود ندارد.
ایجاد شهرک ماهیان زینتی در استان
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: اقدامات اولیه برای راه اندازی شهرک ماهیان زینتی در بجنورد انجام شده است تا فعالان این حوزه در این مکان ساماندهی شوند.
وی افزود: متقاضیان حتی در آکواریم های کوچک منزل نیز قادر به اجرای این طرح هستند که درآمد خوبی نیز عاید آنها می شود چرا که هزینه های پرورش ماهیان زینتی نسبت به ایجاد سایر مشاغل بسیار پایین است.
شریفی تصریح کرد: در سالهای اخیر با توجه به رواج آپارتماننشینی و دور افتادن انسان از طبیعت، شرایط به گونهای رقم خورده است که بازار ماهیهای زینتی در کشور رونق گرفته و زمینهساز ایجاد مشاغل مختلف شده است، بهطوریکه امروزه شاهد آن هستیم در بسیاری از شهرها چندین مغازه به خرید و فروش این آبزیان اشتغال دارند.
وی با بیان اینکه مراکز استان در قالب تکثیر ماهیان زینتی آب شیرین فعالیت می کنند، تصریح کرد: مهمترین گونه های پرورشی در استان شامل انواع سیچلایدها، گوپی، مولی و پلاتی است.
در استان خراسان شمالی ۶ هزار و ۲۵۰ منبع آبی شامل رودخانه، چشمه، قنات و سد وجود دارد.
نظر شما