نیاز جاودانه برای استانی که نصف سرانه کشوری فضای سبز دارد

کرمان - ایرنا - درختکاری امروز دیگر یک برنامه صرفا نمادین و تشریفاتی نیست بلکه با توجه به شرایط تغییر اقلیم، خشکسالی سال های اخیر و از بین رفتن پوشش گیاهی، کاشت درخت به یک نیاز و اضطرار تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا زمانی که سخن از آبادانی و فضای سبز به میان می آید نخستین چیزی که در اذهان زنده می شود، درخت است؛ از همین رو درخت را نماد زندگی و طراوت، در عین حال نیاز جاودانه می توان دانست که بشر همواره از فواید فراوان آن بهره برده است.

گرچه اهمیت درخت و درختکاری به یک باور بدیهی در میان افراد بدل شده است اما رفتارهای مخرب و طمع انسان به نام زندگی مدرن ضربه های کاری به یکی از گرانبهاترین ثروت های طبیعی زده به طوری که برای جبران زیان های ناشی از آن باید تلاش جمعی عظیمی برای احیا و حفظ پوشش درختی طبیعت انجام شود.

کافی است خطرات ناشی از قطع و نابودی درختان مانند گرم شدن زمین و افزایش بیماری ها، فرسایش خاک و فرونشست زمین، وقوع طوفان و سیل، از بین رفتن زیست جانوری، به هم خوردن چرخه اکسیژن و آلودگی هوا را کنار یکدیگر بگذاریم تا عینی تر درک کنیم درخت چقدر به زندگی سالم طبیعت و بشر کمک می کند.

۱۵ اسفند روز درختکاری نامیده شده است و هر سال مراسم و آیین های بسیاری در تمامی نقاط کشور با کاشت درخت برگزار می شود؛ البته باید تاکید کنیم که درختکاری نباید تنها به یک روز ختم شود بلکه درختکاری مانند سایر نیازهای ضروری حیاتی انسان باید مورد توجه قرار گیرد.

استان کرمان با گستره پهناوری که در کشور دارد، پذیرای اقلیم ها و پوشش گیاهی متفاوتی است و همین متفاوت بودن باعث شده تا درختان متنوعی در این خطه رشد کنند و به بار بنشینند و مردم از سایه و لطافت هوا و محصول آن لذت ببرند.

اما با وجود اینکه استان کرمان به لحاظ تامین آب با مشکلاتی مواجه است کاشت درخت در مناطق مختلف استان با توجه به اقلیم هر منطقه در جریان است تا از اثرات مخرب فقدان درخت در طبیعت کاسته شود و در این زمینه با مشارکت مردم پویش هایی مختلفی نیز مانند "ایران قوی، ایران سرسبز" و "هر ایرانی، یک درخت" در سال گذشته انجام شده است.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، در شمال استان حدود یک میلیون هکتار جنگل طبیعی داریم که تقریبا ۹ درصد جنگل های ایران را در بر می گیرند و تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از جنگل های دست کاشت بیابانی در استان کرمان کاشت شده است.

مهدی رجبی زاده به مناسبت گرامیداشت روز درختکاری در جمع خبرنگاران گفته است: در سال جاری پنج میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال در استان کاشته شده که اینک ۵۰۰ هزار اصله نهال نیز قابل توزیع است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سرانه فضای سبز در جهان ۶ هزار مترمربع، در ایران یک هزار و ۶۰۰ مترمربع و در استان کرمان حدود ۷۰۰ مترمربع است، کرمان تقریبا نصف سرانه کشور فضای سبز دارد و باید به متوسط سرانه کشوری برسیم.

مدیرکل منابع طبیعی و ابخیزداری استان کرمان بیان کرد: برای آنکه جنگل های تنک و مخروبه استان را به جنگل هایی با پوشش متوسط برسانیم، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون اصله درخت در این جنگل ها کاشت شود.

وی ادامه داد: برای کاهش تولید کربن در جهان مقرر شده تا سال ۲۰۳۰ میلادی یک هزار میلیارد درخت در کره زمین کشت شود و براین اساس ایران باید یک میلیارد درخت در این مدت کشت کند که از این تعداد سهم منابع طبیعی شمال استان کرمان، ۶۰ میلیون نهال است.

رجبی زاده گفت: در حوزه حوزه شمال کرمان باید سالی حدود ۱۵ میلیون نهال کشت شود و باید تاکید کنیم که این طرح نیاز کشور است و طرح آرمانی نیست.

وی خاطر نشان کرد: امسال سه هزار و ۵۰۰ هکتار جنگل کاری اقتصادی شامل گونه های بادام، گردو و غیره در استان انجام شده که۴۰۰ هکتار آن با بودجه دولتی بود و مابقی توسط شرکت های صنعتی و معدنی انجام شده است.

به گزارش ایرنا صحبت از پوشش گیاهی در استان کرمان درحالی است که این دیار همزمان که درگیر خشکسالی های پی در پی و رتبه نخست فرونشست زمین است، طی سال های اخیر چندمقطع درگیر سیلاب های شدید نیز شده است که نشان از به هم خوردن اقلیم، دستکاری در طبیعت و بی توجهی به نظم طبیعی اقلیم را نشان می دهد لذا توجه بیشتر به درختکاری و نیز ضرورت اهتمام به درخت داری بیش از پیش اهمیت یافته است.

امید که در رهگذر برنامه های مناسبتی مثل درختکاری، روز به روز شاهد توسعه فضای سبز در استان کرمان و فرهنگ بیشتر توجه به محیط زیست و منابع طبیعی باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha