دکتر محمد پهلوان کاشی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با ادامه روند افزایش ابتلا به کرونا، شمار بستری شدگان مبتلا به این بیماری در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی یک ماه اخیر از ۷۳ مورد در سیزدهم بهمن ماه امسال به ۱۳۴ مورد در سیزدهم اسفند ماه رسیده است.
وی ادامه داد: همچنین طی این بازه زمانی شمار بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه افزایش یافته است به گونه ای که با رشد حدود ۷۸ درصدی از ۱۸ مورد در سیزدهم بهمن ماه امسال به ۳۲ مورد در سیزدهم اسفند ماه افزایش یافته است.
پهلوان افزود:در تاریخ سیزدهم اسفندماه ۱۴۰۱ هیچ مورد فوتی ناشی از کرونا در بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه ثبت و گزارش نشده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:متاسفانه بحران کرونا نه تنها به پایان نرسیده، بلکه آمار مبتلایان افزایش یافته است که در این شرایط رعایت تمامی نکات بهداشتی بهویژه استفاده از ماسک بسیار مورد تاکید است.
پهلوان افزود:تزریق نکردن دز یادآور زمینه شدت عوارض بیماری و تبادل اطلاعات ژنی و جهش ژنی بیماری را فراهم میکند و با توجه به روند افزایشی ابتلا به بیماری کرونا استفاده از ماسک، عدم حضور در اجتماعات و دریافت دز واکسن یادآور کرونا مورد تاکید است.
روند کاهشی مراجعه به مراکز واکسیناسیون کرونا نگران کننده است
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به افزایش بودن آمار ابتلا به کرونا، میزان مراجعات روزانه به مراکز واکسیناسیون کرونا روند کاهشی داشته و بهطور متوسط روزانه به ۱۱۰ نفر مراجعه کننده رسیده که این موضوع با توجه به افزایش آمارهای ابتلا به کرونا نگران کننده است.
دکتر زهرا نهبندانی افزود: از ابتدای اسفند ماه تاکنون ۸۲۷ نفر برای دریافت واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون مراجعه کردهاند که از این تعداد ۱۶۲ نفر دُز اول، ۱۹۵ نفر دُز دوم، ۲۹۵ نفر دُز سوم و ۱۷۵ نفر دُز چهارم را دریافت کردند که این میزان واکسیناسیون کافی نیست و باید تمامی گروه های هدف به مراکز واکسیناسیون کرونا مراجعه کنند.
وی ادامه داد: از تمامی کسانی که ۶ ماه از زمان دریافت آخرین دُز دریافتیشان گذشته میخواهیم که هرچه سریعتر برای دریافت دُز یادآور به مراکز واکسیناسیون کرونا مراجعه کنند تا با توجه به روندافزایشی آمارها گرفتار این ویروس منحوس نشوند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردم باید در دسترسترین واکسن را به عنوان بهترین واکسن بدانند و منتظر نوع خاصی از واکسنهای کرونا نباشند.
نهبندانی افزود: هماکنون واکسنهای برکت، برکت پلاس، سینوفارم، فخرا، نورا، رازی و اسپایکوژن در مراکز واکسیناسیون کرونا به تعداد کافی موجود است و هیچ گونه کمبودی در این خصوص وجود ندارد و تنها منتظر حضور پررنگ مردم در این مراکز هستیم.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون هفت میلیون و ۵۷۰ هزار و ۲۳۲ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۴ هزار و ۸۹۳ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون هفت میلیون و ۳۳۹ هزار و ۷۰۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۳۴۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۶۵ میلیون و ۲۰۲ هزار و ۸۳۳ دُز اول، ۵۸ میلیون و ۵۹۷ هزار و ۲۵۴ دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۶۴۰ هزار و ۹۷۴ دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا در کشور تزریق شده و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۶۱ دُز رسیده است.
هم اکنون یک شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۱۳ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۱۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۱۶ شهرستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد.
نظر شما