به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله «قربانعلی دری نجفآبادی» روز دوشنبه در آیین روز درختکاری که با حضور استاندار و برخی از مدیران استان مرکزی در «دره مودر» اراک برگزار شد، افزود: دستگاههای مختلف باید در حفظ و نگهداری نهالها همکاری لازم را به کار گیرند.
وی بیان کرد: استقرار صنایع مختلف بویژه آلاینده، در بهترین زمینهای کشاورزی غرب اراک، مشکلات آلایندگی بسیاری برای شهروندان ایجاد کرده و تنها راه چاره مدیریت آن توسعه فضای سبز و کاشت نهال است که همین صنایع باید در این فرایند همکاری جدی داشته باشند.
امام جمعه اراک اظهار کرد: محدودیت منابع آبی این ضرورت را ایجاد میکند که قبل از کاشت نهال در مورد آبیاری آن نیز برنامهریزی کارشناسی تدوین شود و بهترین روش برای این مهم بهرهگیری از آبیاری نوین به صورت قطرهای است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته باید در طول چهار سال، یک میلیارد نهال در کشور کشت شود و با توجه به ظرفیتهای موجود در دشتها و درههای کشور، کشت ۲۵۰ میلیون نهال در هر سال چندان دور از دسترس نیست.
وی ادامه داد: بهرهوری از آب هماکنون در کشور حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد است که باید برای جلوگیری از هدر رفت آن، میزان بهرهوری به ۱۰۰ درصد برسد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: سهم این استان در کاشت نهال در مدت چهار سال آینده حدود ۲۰ میلیون نهال است که تمامی دستگاههای اجرایی مسئول باید در تحقق این مهم نقشآفرینی کنند.
آیت الله دری نجف آبادی با یادآوری بودجه ۱۷ هزار میلیارد ریالی شهرداری اراک، گفت: نیاز است مدیریت شهری این شهر در کنار سایر اقدامات کاشت نهال را در دستور کار خود قرار دهد.
وی ادامه داد: وجود زباله در ورودی شهر اراک مناظری نازیبا ایجاد کرده که باید تدابیر لازم در جهت اصلاح این شرایط اندیشیده شود.
یک میلیون و ۱۰۰ اصله نهال در استان مرکزی تولید شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز در این آیین گفت: یک میلیون و ۱۰۰ اصله نهال امسال در این استان تولید شد که این نهالها تا بیست و نهم اسفندماه جاری در مناطق مختلف استان مرکزی توزیع میشود.
«عبدالحسین محمدی» افزود: مقدمات کاشت سالانه چهار میلیون نهال برای تحقق تولید ۱۶ میلیون نهال در مدت چهار سال آینده، در استان مرکزی انجام شدهاست.
وی ادامه داد: طول «دره مودر» اراک چهار کیلومتر و مساحت این دره ۳۷۷ کیلومتر است و در این منطقه ۱۶۸ بند گابیونی، ۲ آبشار مصنوعی، ۲ بند سنگ و سیمان برای کنترل روانآبها ایجاد شدهاست.
محمدی اظهار داشت: ایجاد ۲ پل معلق و ۱۰ هکتار فضای سبز برای حضور گردشگران در دره مودر نیز پیشبینی شدهاست.
مدیرعامل شبکه مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست استان مرکزی هم در این نشست گفت: این استان درگیر عوامل زیست محیطی مختلف از جمله آلودگی هوا است.
«سیاوش آقاخانی» افزود: کنترل آلایندهها و کاشت درخت از جمله مهمترین راهکارها برای عبور از مسایل و مشکلات زیست محیطی در استان مرکزی به شمار میرود.
وی ادامه داد: بر اساس دستور رئیس جمهور مقرر است تا در چهار سال آینده، یک میلیارد نهال در سطح کشور تولید و کاشته شود که سهم استان مرکزی در این زمینه، تولید و کاشت ۱۶ میلیون نهال است و نیاز است برای تحقق این مهم از ظرفیت صنایع بهرهگیری جدی شود.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.
نظر شما