به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم کیانی عصر دوشنبه در آیین هفتادمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری در سنندج اظهار کرد: اگر استقلال کانون وکلا در زمان صدور و ابطال پروانه تحت شعاع بگیرد، دادرسی عادلانه معنایی ندارد.
وی با بیان اینکه برای اجرای عدالت قاضی و وکیل مستقل نیاز است، افزود: اگر میخواهیم اجرای دادرسی به ویژه در پروندههای کیفری عادلانه باشد، این مهم با وجود قاضی و وکیل مستقل میسر است.
نایب رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، حفظ استقلال نهاد وکالت را مستلزم اتحاد کانونهای وکلا دانست و ادامه داد: اجازه نخواهیم داد استقلال کانون وکلا زیر سوال برود.
رئیس دادگستری سنندج هم با بیان اینکه اعتقاد قلبی به استقلال وکلا داریم، گفت: استقلال این قشر، کمک کننده به کار دادگستری و قضاوت بهتر قضات است.
ستار اکبری با بیان اینکه قضاوت و وکالت در هم تنیده و هر دو بدون هم معنایی ندارند، یادآور شد: مردم به معنای واقعی کلمه باید احساس کنند که دادگستری پناهگاه آنها است و وکیل نیز کارش را درست انجام دهد.
وی تقوا و بااخلاق بودن را لازمه یک قاضی خوب دانست و گفت: وکیل خوب نیز وکیلی است که خودش موکلش را محاکمه و به دفاع از وی نیز بپردازد.
رییس کانون وکلای دادگستری کردستان هم گفت: حفظ استقلال وکیل و دفاع از حقوق موکلان همواره هدف این کانون بوده و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند.
احمد نامداری با بیان اینکه استقلال نافی نظارت نیست، ادامه داد: کانون های وکلا در شیوه نظارت بر عملکرد وکلا جایز میداند اما دخالت در کار وکلا را بر نمیتابد، چراکه استقلال وکلا زیر سوال میرود.
وی یادآور شد: استقلال وکلا یک امر ارزشمند و تضعیف جایگاه وکلا موجب ضعف حقوق مردم است، ضمن اینکه اگر دولت و مجلس وکالت را جز کسب و کار اعلام میکنند باید به ایجاد اشتغال آن نیز توجه کند چرا که بیتوجهی به این قضیه سیستم دلالی را بیشتر میکند.
رییس کانون وکلای دادگستری کردستان بر لزوم اتحاد کانون وکلا برای مقابله با تضعیف استقلال وکلا تاکید و اظهار کرد: در دین اسلام نهاد وکالت یک ضرورت برای جامعه اسلامی در نظر گرفته شده است.
کانون وکلای استان کردستان سال ۱۳۸۵ تاسیس شد.
نظر شما