کشتی با چوخه، یتیم ورزش ایران

تهران- ایرنا- داستان کودک یتیم ورزش ایران در حالی تبدیل به یک معمای پیچیده شده که این رشته را در بلاتکلیفی محض قرار داده است.

به گزارش ایرنا، قیومیت کشتی با چوخه به کدام فدراسیون واگذار می‌شود؟ این سوالی است که در چند سال گذشته ذهن بسیاری از پیشکسوتان و فعالان یکی از پرطرفدارترین بازی‌های بومی و محلی ایران را درگیر کرده و تا کنون نیز کسی نتوانسته پاسخ و راهکار درستی را برای آن ارائه کند تا شاهد نقل مکان این رشته پرطرفدار از یک فدراسیون به فدراسیون دیگر باشیم، نقل مکانی که نه تنها ثبات را از این رشته گرفته بلکه به مانعی برای توسعه آن در ایران و جهان تبدیل شده است.

اهمیت این بازی در منطقه خراسان و محبوبیت آن موجب شد تا برخی به دنبال تشکیل یک فدراسیون جهانی برای توسعه و ترویج آن به مانند سایر رشته‌های کشتی باشند. در راستای این مهم حتی یک فدراسیون صوری هم تشکیل شد که در شهر مشهد فعالیت دارد اما هیچ تابلویی از این سازمان ورزشی در شهر مشهد مقدس دیده نمی‌شود.

کشتی با چوخه، یتیم ورزش ایران

کشمکش انجمن کشتی با چوخه و فدراسیون جهانی این رشته‌ در ماه‌های گذشته، بیش از هر زمان دیگری بالا گرفت تا جایی که فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی اعلام کرد که مخالفتی با استقلال این رشته ندارد زیرا کشتی با چوخه خود می‌تواند یک فدراسیون جدا با دستورالعمل‌های خاص باشد. هر چند که برخی این اطلاعیه فدراسیون بومی و محلی را گامی برای توسعه کشتی با چوخه قلمداد می‌کنند اما در چند روز گذشته خبری منتشر شد که رویای مستقل شدن کشتی با چوخه را به باد داد. قرار است این رشته به عنوان یک انجمن زیر نظر فدراسیون کشتی فعالیت کند.

فعالیت کشتی با چوخه زیر نظر یکی از مهمترین فدراسیون‌های المپیکی ایران شاید در نگاه نخست یک اتفاق خوب باشد اما واقعیتی که وجود دارد فدراسیون کشتی با اداره ۲ رشته کشتی آزاد و فرنگی و مسابقات داخلی و خارجی فرصتی برای رسیدگی به مسائل کشتی با چوخه ندارد و ممکن است این رشته نیز به سرنوشت کشتی آلیش زنان دچار شود. در سوی دیگر کشتی با چوخه یک انجمن جدا با اعتبار خاص است و نیاز به مسابقات متوالی دارد این در حالی است که علیرضا دبیر بارها از کسری‌ بودجه فدراسیون سخن به میان آورده است.

کشتی با چوخه، یتیم ورزش ایران

شاید در سال ۱۴۰۲ شاهد اختصاص یک اتاق مستقل به کشتی با چوخه در فدراسیون کشتی باشیم اما تعیین رییس انجمن و تشکیلات برای این رشته محبوب خراسانی‌ها نمی‌تواند اهداف متعالی آن را برآورده کند زیرا با ثبت ملی این رشته در سال ۱۳۸۷، مسوولان و پیشکسوتان کشتی چوخه به دنبال جهانی کردن این رشته بودند اما این رشته سنتی و اصیل ایرانی در وهله اول باید در سطح ملی جایگاه مستحکمی داشته باشد.

کشتی با چوخه، یتیم ورزش ایران

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha