عبدالحسین گرشاسبی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امیدواریم با تخصیص اعتبار سفر دوم به آبخیزداری استان، پروژه های تعریف شده را به مرحله اجرا و بهره برداری رسانده و شاهد تعداد پروژه های بیشتری در اقصی نقاط استان باشیم.
گرشاسبی ادامه داد: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیاردتومان پروژه در حوزه آبخیزداری استان بوشهر تعریف شده که براساس طرح مطالعاتی و حوضههای آبخیز هر شهرستان تدوین و اجرا خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: از مجموع ۲۷۶ حوضه آبخیزداری استان ، بیش از ۴۷ درصد مساحت به میزان یک میلیون و ۸۰ هزار هکتار مورد مطالعه قرار گرفته است که بعد از تخصیص اعتبار بر مبنای کتابچه مطالعاتی تدوین شده بتوانیم هم پروژه های سنگی و ملاتی و سازه ها را اجرا و در کنار آن به توسعه جنگل کاری و انواع پوشش گیاهی و بیولوژیک بپردازیم.
وی اظهارداشت: در طول برنامه های اول تا ششم توسعه ، با اعتبار ۲۵۲ میلیاردتومان اعتبار در سنوات گذشته ، سه هزار و ۵۹۲ سازه در حوضههای آبخیزداری استان هزینه و به مرحله اجرا درآمده است.
گرشاسبی افزود: این اعتبار صرف سازههای آبخیزداری شامل سنگی ، ملاتی ، گاودونی و خشکه چین و همچنین ۱۴۵ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در سطح استان شده است.
وی با گرامیداشت هفته منابع طبیعی بیان کرد: برنامههای این هفته در تداوم پویش مردمی ایران سرسبز و قوی و آغاز طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت براساس رهنمودها و تاکید رهبرمعظم انقلاب و ابلاغ دستور رئیس جمهور پیش بینی شده است.
به گفته گرشاسبی طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور در بازه زمانی چهار ساله و از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ به اجرا در میآید که سهم استان بوشهر سه ملیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال در هر سال و در چهار سال به میزان ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار پیش بینی و برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: این طرح در چهار عرصه جنگلهای طبیعی موجود که دستخوش یکسری تخریب و حوادث شده، توسعه زراعتی در اراضی ملی و زراعی، بیابان زدایی و مقابله با کانون های ریزگرد و توسعه درختکاری با محوریت فضای سبز در شهر و روستاها توزیع و کاشته می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اظهارداشت: در اجری این طرح جلب و مشارکت صاحبان صنایع از جمله نفت و گاز و پتروشیمی و سیمان در راستای تعهدات و مسئولیت های اجتماعی در دستور کار قرار گرفته و باید همراهی کنند.
وی بیان کرد: در این ارتباط یکی از کارخانههای سیمان دشتی تولید یک میلیون اصله نهال را در طول یک سال تقبل کرده است.
گرشاسبی افزود: مساحت جنگل های دست کاشت استان بوشهر ۳۲۰ هزار هکتار و مراتع یک میلیون و ۱۸۹ هزار هکتار است که ۵۴ درصد از مساحت کل این استان را تشکیل می دهد.
وی اظهارکرد: استان دارای ۱۰۲ هزار و ۳۰۶ هکتار مساحت اراضی بیابانی است و ۱۶ کانون بحران فرسایش بادی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزاری استان بوشهر ، مساحت شهرستان گناوه را ۱۸۳ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این مجموع ۷۹ هزار هکتار در حوضه آبخیز دارای مطالعه است.
وی یادآورشد: در این شهرستان هفت سازه آبخیزداری به اجرا در آمده است که امیدواریم با تزریق اعتبار از محل سفر رئیس جمهور و دیگر منابع شاهد اجرای پروژه های بیشتری در این منطقه باشیم.
نظر شما