اندیشه های سید جمال در حصار محدودیت ها نمی گنجد

همدان- ایرنا- امام جمعه اسدآباد گفت: اندیشه های بیدارگر مشرق زمین (سید جمال الدین اسدآبادی) فراتر از مرزها و در حصار محدودیت ها نمی گنجد چرا که او شخصیت جهانی داشت و همه جا وطن او بود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام مرتضی موحدی روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت سیدجمال الدین اسدآبادی بیان کرد: سید جمال در ۱۷ سالگی سرآمد علوم روز می‌شود و این فرد مستعد و توانمند در حوزه نیز تبدیل به شخصیت جهانی شد.

وی از مسئولان ملی خواست با توجه به شخصیت فرهیخته و بین المللی سید جمال الدین اسدآبادی کنگره ای جهانی برای پاسداشت و بزرگداشت او با حضور و سخنرانی چهره هایی نظیر سیدحسن نصرالله برگزار شود.

وی اضافه کرد: این عالم فرهیخته در تفسیر، فقه و حقوق صاحب نظر و در تمامی علوم انسانی سرآمد بود بنابراین حوزه ویان به وجود چنین شخصیت عالم و فرهیخته ای مباهات و افتخار می کنند.

امام جمعه اسدآباد خاطر نشان کرد: شیخ مرتصی انصاری، سید جمال را به هندوستان که مستعمره انگلیس بود فرستاد و این نخبه در جریان سفرهایی که داشت با بررسی فرهنگ ها و تمدن ها دریافت علت اصلی بدبختی دنیای اسلام استعمار و سلطه است.

حجت الاسلام موحدی با بیان اینکه نمی توان نظیری برای این شخصیت که از آن می توان به عنوان علامه یاد می شود یافت گفت: او ندای اتحاد اسلامی در برابر غرب را اولین بار بلند کرد.

بگفته وی ، سیدجمال الدین اسدآبادی اهل تحقیق بود و او را مصلح عالم اسلام و فیلسوف اجتماعی سیاسی بزرگ نامیدند.

امام جمعه اسدآباد اظهار داشت: شیخ «محمد عبده» درباره این شخصیت می گوید «بعد از انبیا بالاترین عقل را خدا به وی داده» رهبری فرزانه انقلاب نیز بیداری جهان اسلامی را جزو برکات وجودی سید جمال می دانند.

حجت الاسلام موحدی گفت: سیدجمالدین اسدآبادی درد اصلاح جامعه اسلامی و بشری را داشت بنابراین برای تحقق این هدف همواره بیقرار و در تلاش بود.

وی خاطر نشان کرد: سید جمال در آخرین روزهای عمر بابرکتش گفت «ای کاش بذر افکار خود را در مزرعه افکار ملت می کاشتم اما در سنگلاخ و شوره زار سلطنت فاسد کردم و نتوانستم سلاطین را به حرکت درآورم چون غرق در شهوت و قدرت بودند».

امام جمعه اسدآباد، کهن دیار اسدآباد را از نظر میراثی شهرستان خاص و نیازمند توجه دانست و از مسئولان و وزارت میراث فرهنگی در سطح ملی و استانی خواست این منطقه را از مهجوریت خارج کنند.

به گزارش ایرنا، سید جمال الدین اسدآبادی در ۱۲۱۷ خورشیدی در خانواده ای مذهبی و از سادات حسینی در اسدآباد همدان چشم به جهان گشود. نبوغ ذاتی، هوش سرشار و فراست قوی سیدجمال او را از همان کودکی در پی تجزیه و تحلیل محتوای داستان ها به آفاقی دیگر سوق می داد و از همان ایام کودکی به فکر چاره و علاج دردها و رنج ها افتاد.

او در همان دوران کودکی برای یادگیری علوم و فنون مختلف به قزوین رفت و پس از کسب آموزش های لازم در زمینه های ادبیات عرب، منطق، فقه و اصول در حوزه علمیه این شهر، راهی تهران شد و در آنجا از محضر آیت الله «سید محمد صادق طباطبایی» همدانی بهره های فراوانی برد و اینگونه تحسین استادان خویش را برانگیخت. آوازه فراست و نبوغ وی، عالمان نجف، کربلا و سامرا را به حیرت واداشته بود وی برای فراگیری و کسب تجربه های بیشتر و بنابر توصیه استادانش روانه شهر بمبئی در هندوستان شد.

سیدجمال الدین اسدآبادی در نوجوانی فعالیت های اصلاحی و سیاسی خود را با مشاهده استعمار انگلیس بر هندوستان آغاز کرد و به بررسی علت های ضعف مسلمانان پرداخت و به دلیل حضور همه جانبه انگلیسی ها در آن کشور به ناچار راهی عثمانی و از آنجا راهی مصر و فرانسه شد. وی پس از مدتی به ایران بازگشت و چندین بار تبعید و اخراج شد.

این اندیشمند سیاسی سال های پایانی عمر خود را در عثمانی به سر برد و سلطان عبدالحمید سلطان عثمانی از حضور سید جمال الدین اسدآبادی در این کشور برآشفت و دستور قتل او را صادر کرد. سرانجام سیدجمال الدین اسدآبادی را در ۱۸ اسفند ۱۲۷۵ خورشیدی مسموم کردند و به شهادت رساندند.

۱۸ اسفند سالروز شهادت سیدجمال الدین اسدآبادی در تقویم کشور به نام روز «بیداری اسلامی» نام گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha