به گزارش ایرنا، نخستین دوره بازیهای بین المللی نوروز ویژه بانوان با شعار «ورزش، معنویت، عدالت» و به میزبانی ایران و با مشارکت کشورهای حوزه نوروز حضور معاون اول رئیسجمهور در تهران افتتاح شد.
محمد مخبر در این مراسم که در سالن بسکتبال مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد با بیان اینکه نوروز جزو عیدهای ملی، تمدنی و منطقهای در بخش بزرگی از کشورهای دنیاست، برگزاری نخستین دوره بازی های بین المللی نوروز ویژه بانوان را رویدادی بسیار درست و اقدامی مناسب دانست و از تمام مسئولان و جامعه ورزشی کشورهای حوزه
نوروز خواست تا با برنامه ریزی مناسب و برگزاری سالانه، این رویداد بزرگ در تقویم ورزشی دنیا ثبت و تکرار شود.
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: برگزاری چنین رویدادی پاسخ کشورها و مدعیانی را می دهد که می خواهند جایگاه زن را به گونهای القا کنند که زندگی خانوادگی آنان در تعارض با حضور اجتماعی، سیاسی و علمی زنان است.
وی با اشاره به اینکه در طول تاریخ زنان محور اصلی ظهور و بروز دین مبین اسلام بوده اند، ادامه داد: تاکنون به نقش حضرت خدیجه (س) در توفیق اسلام در مکه و همچنین حضرت فاطمه (س) در مدینه کمتر پرداخته شده است.
مخبر افزود: حضور حضرت فاطمه زهرا (س) در زندگی دنیوی و اخروی در قله های رفیع قرار دارد و ایشان چه بعنوان دختر در رابطه با پیامبر اکرم(ص)، چه بهعنوان همسر در رابطه با امیرالمومنین (ع) و چه در زمینه فرزند پروری در کنار ساحتهای سیاسی و فعالیتهای اجتماعی در همه این صحنهها با بهترین نقش ظاهر شدند و در دوران عزلت حضرت علی (ع) نیز پرچمدار مبارزه با فساد و انحراف در صدر اسلام بودند.
وی با بیان اینکه تفکری در دنیا حاکم است که نمیشود فعالیت اجتماعی، سیاسی و علمی و اقتصادی زنان در کنار اداره خانواده، فرزند آوری و تربیت فرزند همراه باشد، تصریح کرد: امروز در جمهوری اسلامی ایران شاهد نقش آفرینی زنانی هستیم که در همه ابعاد خانوادگی و حضور در اجتماع به بهترین شکل ممکن ایفای نقش میکنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه ورزش از حقوق مسلم زنان است، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همه امکانات لازم برای حضور بانوان در عرصههای داخلی و بین المللی ورزشی را
فراهم کرده است؛ به گونهای که دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه ورزش بانوان با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.
وی فعالیت زنان در ۱۳ رشته ورزشی، حضور ۱۰۴ داور بین المللی زن، وجود بیش از ۲۲۰ هزار باشگاه ورزشی و همچنین بیش از ۷ هزار باشگاه ورزشی مختص زنان و ۸۰۸ کرسی ورزشی زنان در مجامع بین المللی را از جمله افتخارات ورزش زنان پس از پیروزی انقلاب خواند و تصریح کرد: حضور همهجانبه بانوان در نظام اسلامی با عزم و اعتقادی راسخ توسعه یافت و در دولت سیزدهم نیز کمک به نقش آفرینی زنان در همه زمینهها جزو راهبردهای اساسی است.
مخبر با اشاره به فعالیت بانوان در مسائل اجتماعی، مدیریتی، پزشکی و علمی خاطرنشان کرد: پیشرفت علمی کشور مدیون فعالیت علمی زنان است و جمهوری اسلامی ایران نشان داد که زنان در عین حضور در صحنههای مختلف اجتماعی، سیاسی و مدیریتی در کنار رعایت عفاف و حجاب می توانند با برخی تفکرات غلط در این زمینه مبارزه کرده و نشان دهند موفقیت زنان در عرصههای مختلف در کنار امر حجاب و عفاف امکانپذیر است.
در این دوره از مسابقات ۲۰ کشور به همراه ایران در ۹ رشته ورزشی و با حضور ۲۲۵ ورزشکار ایرانی و ۳۷۸ ورزشکار خارجی از ردههای سنی مختلف با هم به رقابت خواهند پرداخت.
کشورهای ایران، ارمنستان، افغانستان، بلاروس، قرقیزستان، عراق، کویت، پاکستان، ازبکستان، اندونزی، مالزی، تونس، روسیه، ارمنستان، امارات، قزاقستان، گرجستان، فلسطین، تایلند، نپال و در رشته های دومیدانی، سوارکاری، چوگان بهصورت نمایشی، کاراته، کبدی، فوتسال، وزنهبرداری، شمشیربازی و جودو از ۱۹ تا ۲۳ اسفند در این رقابتها حضور دارند.
نظر شما