به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، در این مراسم که شمار زیادی از مدافعان حرم و رزمندگان فاطمیون نیز حضور داشتند، دو تن از مداحان اهل بیت (ع) به مدیحه سرایی درباره فضایل حضرت رقیه (س) پرداختند و حجت الاسلام و المسلمین محسنی نیز طی سخنانی در چند زمینه ابتدا به تشریح معنای رقیه پرداخت.
وی رقیه را به معنای پیشرفت، ترقی و بالارفتن دانست و بیان داشت: امام حسین (ع) با دقت و ظرافت خاصی نام دختر خود را انتخاب کرد، چرا که معتقد بود برای صعود نیاز به نگاه بالا است.
سخنران حرم حضرت رقیه (ُس) در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان این که تمام انسان ها به ویژه شیعیان هموار باید در حال حرکت و پیشرفت باشند، گفت: متاسفانه برخی به دنبال لقمه آماده و راحت هستند، اما روزی خوب با تلاش و حرکت بدست می آید نه با نشستن و سکون.
محسنی با بیان اینکه ما دغدغه پیشرفت نداریم، ادامه داد: یکی از دلایل تاخیر ظهور امام زمان (عج) نیز همین موضوع است و اگر ما دغدغه پیشرفت داشتیم، تاکنون حضرت مهدی (عج) ظهور کرده بودند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود، شیعه را مظهر ادب و حرمت داری معرفی کرد و اظهار داشت: شیعه اهل توهین و فحش دادن نیست و همواره به دنبال اصلاح خود و جامعه است.
سخنران حرم حضرت رقیه (س) اضافه کرد: توقع داریم که همه به ما احترام بگذارند ولی خود این چنین عمل نمی کنیم و همین مساله موجب عُجب و غرور در ما شده که خصیصه ناپسندی است.
وی زیارت با بصیرت خانه خدا و حرم های مطهر اهل بیت (ع) را برای مسلمانان بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: برخی از ما تا زمانی که در مکه، کربلا، نجف، مشهد و سوریه و در محضر اهل بیت (ع) هستیم، اخلاق نیکو داریم ولی پس از بازگشت متاسفانه آن را حفظ نمی کنیم.
محسنی ادامه داد: ما برای این که انسان وارسته و خوبی شویم، باید خود را شبیه اهل بیت (ع) در آوریم و این مساله دقیقا درخواست اهل بیت (ع) نیز است.
وی خانواده را رکن اعتقادی دانست و خطاب به رزمندگان مدافع حرم و دیگر حضار تصریح کرد: ما در همه حال باید حواسمان به خانواده باشد، حتی در جهاد نیز نباید از این موضوع غافل شویم، زیرا با غفلت در این مساله، هم ما آسیب می بینیم و هم خانواده و جامعه.
این استاد روانشناسی، قدردانی از نعمت های الهی در کنار اصلاح اشتباهات را دو گزینه بسیار ارزشمند در زندگی انسان ها دانست و گفت: زمانی که ما دچار خطا و اشتباه شدیم باید به سرعت عذرخواهی کرده و در صدد جبران اشتباه خود بر آییم وگرنه با ادامه این اشتباه، دچار سقوط و خسران می شویم.
نظر شما