۲۰ اسفند ۱۴۰۱، ۹:۵۴
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85053172
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

واکنش روسیه به تحولات گرجستان؛ کودتای غربی

۲۰ اسفند ۱۴۰۱، ۹:۵۴
کد خبر: 85053172
واکنش روسیه به تحولات گرجستان؛ کودتای غربی

تهران-ایرنا- وزیر امور خارجه روسیه به دنبال آنچه که مسکو تلاش برای کودتا در گرجستان با حمایت غرب توصیف کرده است، به متحدانش در منطقه درباره خطر همسویی با آمریکا هشدار داد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: سرگئی لاوروف در یک برنامه تلویزیونی دولتی گفت اتفاقات گرجستان بسیار شبیه انقلاب میدان در کی یف است.

براساس این گزارش، اشاره وزیر امور خارجه روسیه به انقلاب میدان در کی یف، مربوط به انقلاب سال ۲۰۱۴ در اوکراین است که به سرنگونی رئیس جمهوری وقت طرفدار روسیه در این کشور منجر شد.

لاوروف گفت: به نظرمن همه کشورهایی که در اطراف فدراسیون روسیه قرار دارند باید خطرات تعامل با آنچه را که در حیطه مسئولیت و منافع آمریکا قرار دارد، در نظر بگیرند.

به ادعای این رسانه، اظهارات عالی ترین دیپلمات روسیه سطح نارضایتی مسکو را نسبت به کم رنگ شدن اقتدار خود از ارمنستان و آذربایجان در جنوب قفقاز گرفته تا قزاقستان و تاجیکستان در آسیای مرکزی نشان می دهد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه جنگ اوکراین را نبرد با غرب بر سر موجودیت روسیه و کشورهای متحد عضو شوروی سابق قلمداد می کند که از سال ۱۹۹۱ میلادی مورد توجه آمریکا، ناتو، اتحادیه اروپا و چین قرار گرفته اند.

در مقابل، واشنگتن، بروکسل و ناتو مدعی اند که به طور قانونی و مشروع روابطی را با کشورهایی برقرار کرده اند که بعد از فروپاشی شوروی سابق به کشورهای مستقلی تبدیل شده اند و اکنون نگران افزایش قدرت کشور همسایه خود روسیه هستند.

لاوروف وزیر خارجه پوتین از سال ۲۰۰۴ در بخشی از این مصاحبه گفت رویدادهای گرجستان از خارج این کشور سازمان دهی شده و تحت تاثیر تلاش های غرب برای دور کردن متحدان سنتی روسیه از این کشور است.

در تفلیس (پایتخت گرجستان) هزاران نفر طی سه شب متوالی به خیابان‌ها آمدند تا علیه آنچه که به گفته آنها لایحه موسوم به «عوامل و کارگزاران خارجی» الهام گرفته شده از روسیه بود، اعتراض کنند؛ طرحی که به گفته آنها، تهدیدی برای از بین بردن تلاش این کشور برای روابط نزدیکتر با اروپا است.

لاوروف در واکنش به تحولات اخیر در تفلیس گفت: واشنگتن و غرب قصد دارند روسیه را به دلیل آنچه که به زعم آنها «استقلال بیشتر روسیه» برای به چالش کشیدن سلطه آمریکا است، تنبیه کنند.

وی گفت قانونی که روز جمعه از دستور کار پارلمان گرجستان خارج شد بهانه ای برای «آغاز روندی بوده که اساسا تلاش برای فشار جهت تغییر قدرت محسوب می شود».

رویترز نوشت: وزیر خارجه روسیه مدرکی برای تایید اظهارات خود ارائه نداده است اما مخالفان سیاسی و معترضان در گرجستان هر گونه دست نشاندگی خود را تکذیب می کنند.

به گزارش ایرنا، براساس لایحه عوامل و کارگزاران خارجی تصویب شده در پارلمان گرجستان ، سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌های گرجستان که بیش از ۲۰ درصد بودجه آن‌ها از طریق منابع خارجی تامین می‌شود، ملزم می‌شوند تا خود را به عنوان یک نماینده خارجی معرفی کنند. در این لایحه برای سازمان‌هایی که از آن امتناع کنند، جریمه در نظر گرفته شده است.

پارلمان گرجستان هفته پیش نسخه پیش‌نویس لایحه مربوط به «عوامل خارجی» را تصویب کرد. همزمان با جلسه پارلمان، ده‌ها هزار معترض به این لایحه در مقابل ساختمان پارلمان در تفلیس تجمع کرده بودند. پس از آنکه لایحه مذکور در پارلمان به رای گذاشته شد، بر تنش‌ها در خیابان نیز افزوده شد.

منتقدان، این لایحه را «قانون روسیه» می‌نامند و مدعی اند که قرار است با هدف سرکوب جامعه مدنی در گرجستان مورد استفاده قرار گیرد. به ادعای معترضان این طرح بیانگر حرکت گرجستان به سمت اقتدارگرایی و کاهش امید به عضویت آن در اتحادیه اروپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha