به گزارش ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز شنبه در دیدار سرپرست فدراسیون سوارکاری کشور اظهار کرد: خراسان شمالی با وجود اینکه مهد پرورش اسب اصیل ترکمن است و همواره بهترین اسب های اصیل در این خطه پرورش داده می شود اما در حوزه های بهره مندی از این صنعت کمبودهایی دارد.
وی افزود: صنعت پرورش اسب در خراسان شمالی مظلوم واقع شده است و این امر نیازمند توجه ویژه فدراسیون سوارکاری به این استان است.
حسین نژاد گفت: این صنعت از توانمندی های اقتصادی استان محسوب می شود که متاسفانه از آن به عنوان صنعتی پردرآمد استفاده نشده است.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی تاکید کرد: درصدد تدوین سند چشمانداز اسب اصیل ترکمن خراسان شمالی در قالب اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت با همکاری تمامی فعالان پرورش اسب هستیم تا فعالیت ها برای رشد و توسعه صنعت اسب در استان هدفمند دنبال شود.
وی افزود: در این سند چشم انداز ابعاد تجاری سازی و میزان اشتغالزایی از محل صنعت اسب نیز دیده خواهد شد.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی گنجینهای رنگارنگ از ظرفیتهای خدادادی است و این دیار مامن منابع طبیعی و فرهنگی ارزشمند تا ذخیرهگاههای زیست جانوری همانند اسب اصیل ترکمن محسوب می شود.
مناطق شمال و شمال غرب خراسان شمالی به خصوص شهرستان های راز و جرگلان و مانه و سملقان کنونی که از دیرباز سکونتگاه اقوام ترکمن بوده، خاستگاه اصلی اسب ترکمن است، هر چند این صنعت در سالهای اخیر مورد غفلت مسوولان واقع شده است.
اگرچه صنعت پرورش اسب، یک صنعت پولساز و درآمدزا در بسیاری از کشورهای دنیا تلقی میشود و با توجه به توان و ظرفیت بالای نژادهای اصیل داخلی و شرایط مطلوب آب و هوایی، میتوان با گسترش و توسعه پرورش اسب در ایران زمینههای ایجاد اشتغال مستقیم و پنهان را در بخشهای مربیگری، دامپزشکی، پرورش اسب مسابقات، حراج سالانه و خریدوفروشهای فصلی را فراهم نمود.
مسوولان دولت سیزدهم تلاش دارند تا مسیر اقتصادی این صنعت را درست طراحی کنند و در مدت یکساله فعالیت قدم های بزرگی در این راستا برداشته و با برخی اقدامات حمایتی و تشویقی در پی روشن نگه داشتن بارقه های امید در دل پرورش دهندگان این نوع اسب است.
تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای حمایت از اسبداران، کلنگ زنی بزرگترین پیست اسبدوانی شمالشرق کشور در بجنورد و برگزاری نخستین جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن برخی از اقدامات مسوولان خراسان شمالی در چند ماه اخیر برای برداشتن سایه بی مهری از سر این صنعت ارزآور است.
اقداماتی که بی تردید تداوم آن منجر به اشتغال پایدار روستایی، شکوفایی گردشگری و رفع معضل بیکاری در بسیاری از مناطق خراسان شمالی خواهد شد.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع شده است.
نظر شما