به گزارش ایرنا از وزارت اقتصاد، سید امیر سیاح در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به امکان ثبت درخواست بیش از دو هزار مجوز صنفی در درگاه ملی مجوزها و صدور آن در مدت زمان سه روز، اظهار کرد: با توجه به اینکه مجوزهای صنفی بزرگترین مجموعه مجوزهای کشور و از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است، طولانی شدن این روند به همان دلیل بوده که اکنون با برخط شدن استعلامها این مشکلات رفع شده و امکان درخواست تمام این مجوزها از طریق درگاه ملی مجوزها فراهم شده است.
وی با اشاره به تعدد و پیچیدگی استعلامهای مختلف برای صدور پروانه کسب و کار ازجمله استعلام ۱۸۶ مالیاتی، مجوز صلاحیت بهداشتی فرد، خدمت سربازی، مهارت و اماکن و… تاکید کرد: اکنون امکان ثبت درخواست برای تمام ۲۳۱۸ مجوز صنفی در درگاه ملی مجوزها فراهم شده است و از روز چهارشنبه هفته گذشته این امکان به وجود آمد و ثبت درخواستها شروع شد. کسانی که از چهارشنبه درخواست داده بودند، درخواست آنها امروز وارد سامانه نوین اصناف شده و امکان صدور دارد.
رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه از اول اسفند ماه تاکنون دیگر صدور مجوز آنی نداریم و ظرف ۴۸ ساعت این کار انجام میشود، افزود: به دلیل مشکلاتی که ایجاد شده بود و بعضاً درخواستهای غیر واقعی در سامانه ثبت میشد، احراز نشانی را به این روند اضافه کردیم که فرد با ثبت کد پستی مربوط به مکان کسب و کار خود، وارد فرآیند احراز نشانی میشود و ظرف ۴۸ ساعت مامور پست با حضور در محل و تائید کدپستی و کدملی احراز نشانی را انجام میدهد و به محض تایید، درخواست به سامانه نوین اصناف وارد میشود.
سیاح ادامه داد: در سامانه نوین اصناف هم دو استعلام کاملاً برخط انجام میشود؛ یکی استعلام زمین که از سوی اماکن انجام میشود و دیگری استعلام مهارتی است که سازمان فنی و حرفهای اعلام کرده بود که برای صدور این استعلام بر اساس قانون بودجه باید ۱۰ تومان دریافت کنند و مقرر شد متقاضی این مبلغ را پرداخت کند. این استعلام نیز بلافاصله پاسخ داده شود که وزارت کار قول مساعد دادهاند که تا آخر وقت روز شنبه این موضوع نیز حل شود و درنهایت مجوزهای صنفی ظرف ۳ روز صادر میشود.
وی یادآوری کرد: پروژه صدور مجوزها سه مرحله داشت، مرحله اول تصویب و اعلام کردن صدور مجوزهاست که تقریباً به پایان رسیده، مرحله دوم اتصال الکترونیک است که یکسوم آن انجام شده بود و دوسوم باقی مانده مربوط به اصناف بوده که در حال انجام است.
رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد از رسانهها خواست که در خصوص مجوزهای مربوط به دستگاهها که از طریق درگاه صادر نمیشود، افشاگری کامل شود، چراکه ممانعت این بخشها برای صدور مجوزهای برخط و آنلاین زحمات یک سال گذشته را از بین میبرد.
سیاح گفت: فهرست مجوزهایی که به درگاه ملی وصل نیست را اعلام میکنیم.
وی در خصوص عدم پیوستن سازمان برنامه و بودجه به درگاه ملی مجوزها نیز گفت: در خصوص این سازمان یک مصوبه از هیات مقررات زدایی دریافت شد و طبق دستور این هیات باید این سازمان به این درگاه بپیوندد و مصوبه هیات برای سازمان برنامه و بودجه یک تکلیف قانونی محسوب میشود.
رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد ادامه داد: این سازمان چند مجوز دارد که سه مجوز آن بسیار مهم است یکی رتبه پیمانکاری است، اینکه برای قرارداد بستن با بخش دولتی و حکومتی، باید رتبه پیمانکاری داشته باشد و رتبه پیمانکاری هنوز در درگاه ملی بارگذاری نشده، چراکه مجوز است و باید صدور آن از طریق درگاه ملی باشد و معیار تشخیص مجوز بودن آن نیز هیات مقررات زدایی است.
سیاح گفت: دو مجوز مهم دیگر نیز مصوبه شورای برنامهریزی استان است، یعنی هر فردی تصمیم به ایجاد یک کسب و کار در خارج از استان داشته باشد باید این مجوز را دریافت کند؛ البته معیار نداشته و اکنون کاملاً سلیقهای است و تا به تصویب هیات مقررات زدایی نرسد، همچنان همانطور سلیقهای میماند.
نظر شما