محمدرضا مسلمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: : اجرای درست طرحهای مرتعداری از فقیر شدن و کاهش شدید پوشش گیاهی و علوفه این پهنههای طبیعی جلوگیری میکند.
وی اضافه کرد: حفاظت و احیای مراتع بدون همیاری و همراهی عشایر، دامداران و بطور کلی بهره برداران میسر نیست و مدیریت اصولی توسط خود آنان ضروری است، زیرا بهره برداران خود در احیای مراتع نقش اصلی را ایفا میکنند و فقط مصرف کننده نخواهند بود.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه امسال طرح مرتعداری در ۷۳ هزار و ۷۵۱ هکتار از عرصههای این استان اجرا شد، تصریح کرد: احاله(ارجاع) مدیریت به مجریان طرحها در حدود ۵۰ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شد.
مسلمی با تاکید بر جلوگیری از فقیر شدن مراتع گفت: این امر نه تنها تامین علوفه را با تنگنا روبه رو می کند بلکه احتمال تبدیل مراتع به عرصه های بیابانی را افزایش میدهد.
وی یکی دیگر از اقدامات موثر در حفظ مراتع را جلوگیری از ورود زودهنگام دام به آنها عنوان و خاطرنشان کرد: بر همین اساس پایگاههای ثابت و گشت های سیار بر این موضوع نظارت میکنند، از سوی دیگر نمایندگانی از اصفهان با نمایندگان عشایر حاضر در استانهای بوشهر، فارس و خوزستان در این ارتباط مذاکره داشته اند.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در صورت ورود به موقع عشایر، علوفه در مراتع استان به حد کافی رشد کرده است و تامین بهینه خوراک دام، تخریب مرتع را به دنبال نخواهد داشت.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در برگرفته است.
۶.۳ میلیون هکتار از ۹.۷ میلیون هکتار منابع طبیعی استان را مراتع تشکیل میدهد که ۵.۶ میلیون هکتار معادل ۸۹ درصد از آن تراکم گیاهی و میزان علوفه کمی دارد و به اصطلاح فقیر است.
طبق آمار اداره کل امور عشایر اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان زندگی میکنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
نظر شما