به گزارش ایرنا، بازشناسی آثار نظامی، موسیقی در آثار نظامی، روانشناسی در آثار نظامی، ایراندوستی در آثار نظامی و انساندوستی در آثار نظامی، سیری در اندیشه و تفکر نظامی، باورهای اخترشناسی در آثار نظامی، بازآفرینی شخصیتها در آثار نظامی، رنگ و مفاهیم نمادین آن در خمسهی نظامی و بررسی تطبیقی مفاهیم نمادین چهارپایان در آثار نظامی از محورهای این همایش است.
دو پنل تخصصی از صبح تا ظهر در حال برگزاری است که در پنل اول در خصوص «منزلت اجتماعی نظامی گنجوی در چشم و دل ایران و جهان»، «نظامی از دیدگاه تذکرهها، چهره عدل در آیینه شعر حکیم گنجه»، «عشق در هفت پیکر نظامی» و در پنل دوم پیرامون «ایرانشناسی در آثار نظامی»، «شعر و کلام نظامی به روایت نظامی»، «شیرین شه بانویی در خوزستان و میان رودان یا شاهدختی در ارمنستان» و «بررسی اخلاق در کلام نظامی گنجوی» مطالبی بیان میشود.
به گفته معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی، ۲۴ مقاله در همایش ملی نظامیشناسی (بزرگداشت نظامی، گنجینه حکمت ایران) پذیرفته شد.
پیروز قادری تعداد کل مقالات ارسالی را ۳۹ مقاله از ۲۱ دانشگاه، سازمان و پژوهشکده مختلف اعلام و اظهار کرد: مقالات توسط ۲۵ داور از ۱۲ دانشگاه و پژوهشکده مختلف بررسی و ۲۴ مقاله پذیرفته شد.
وی ادامه داد: در این همایش ۱۵ مقاله پذیرفته شده جهت ارایه به صورت شفاهی و ۹ مقاله به صورت پوستر است.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، تعداد کل ثبتنام کنندگان در سایت همایش را ۹۳ نفر عنوان کرد و گفت: سطح علمی ثبتنام کنندگان همایش، ۸۲ نفر در مقطع دکتری و ۱۱ نفر در مقطع کارشناسی ارشد هستند.
وی تعداد اعضای کمیته علمی را نیز ۱۹ نفر از ۱۵ دانشگاه و پژوهشکده مختلف اعلام کرد و یادآور شد: مقالات این همایش در ISC و سیویلیکا نمایهسازی میشود.
به گزارش ایرنا، حکیم جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به «نظامی»، شاعر معروف ایرانی قرن ششم هجری است.
وی در شعر، به ویژه در داستانسرایی در قالب مثنوی، صاحب سبک و در این حوزه از سرآمدان ادب فارسی است. معروفترین و مهمترین اثر نظامی، «خمسه» یا «پنج گنج» نام دارد که شامل «مخزن الاسرا» "، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندر نامه» است.
نظامی «مخزن الاسرار» نخستین اثرش را در جوانی سرود. او از شاعرانی است که تاثیر شگرفی بر شعر فارسی گذاشت بطوریکه میتوان او را در کنار شاعرانی مانند فردوسی و سعدی از استادان مسلم زبان و ادب فارسی دانست.
نظامی از علوم ادبی و اسلامی، نجوم و فلسفه آگاهی کافی داشته و این آگاهیها در شعر او به روشنی پیداست.
همایش ملی نظامیشناسی (بزرگداشت نظامی، گنجینه حکمت ایران) در ارومیه با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه به صورت حضوری و مجازی در حال برگزاری است.
نظر شما