عرضه ۴۰۰ هزار خودرو تقاضای سفته‌بازی را به‌شدت کاهش خواهد داد

تهران- ایرنا- معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: عرضه ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو در سامانه یکپارچه، تقاضای سفته‌بازی را به‌شدت کاهش خواهد داد و تقاضاها به‌تدریج واقعی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، "منوچهر منطقی" امروز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: وزارت صمت با اجرای طرح فروش یکپارچه و دیگر برنامه‌ها، به‌تدریج در حال کاهش تقاضای غیرواقعی خودرو است.
وی گفت: در سال جاری نسبت به ۱۴۰۰، شاهد افزایش ۳۰ درصدی عرضه خودرو بودیم و یک میلیون و ۲۶۰ هزار دستگاه خودرو عرضه شد.
منطقی ادامه‌داد: با احتساب خودروهای تکمیل شده کف پارکینگ خودروسازان، جمع عرضه در سال جاری به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه رسید.
وی خاطرنشان‌کرد: امروز در حال حرکت به سمت تقاضای واقعی خودرو هستیم و در سال ۱۴۰۳ به عرضه و تقاضای واقعی خواهیم رسید.

احتمال افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی قیمت خودرو

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت در ادامه با اشاره به ورود مجدد شورای رقابت به بحث قیمت‌گذاری خودرو اظهار داشت: با توجه به وضعیت فعلی خودرو و تقاضای بیشتر آن در مقایسه با عرضه، از نظر شورای رقابت خودرو دارایی بازار انحصاری است و به همین منظور در مقوله قیمت گذاری آن ورود می‌کند.
وی بیان داشت: شورای رقابت در این زمینه مبنای کار را سازمان حمایت قرار می‌دهد و قیمت‌های پیشنهادی سازمان حمایت را (که آن هم بر مبنای صورت‌های مالی شرکت‌ها است) دریافت و مصوب می‌کند.
منطقی خاطرنشان کرد: بر این اساس اگر افزایش در قیمت خودروها داشته باشیم بر مبنای صورت‌های مالی شرکت های تولیدکننده است و شورای رقابت این قیمت‌ها را صحت سنجی می‌کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه از سال ۹۹ قیمت کارخانه‌ای خودروها تغییری نداشته و با توجه به تورم موجود به احتمال زیاد افزایش قیمت خودرو را شاهد خواهیم بود. در این راستا محاسبات  در انتهای فروردین ماه انجام خواهد شد و در نهایت قیمت‌های جدید اعلام می‌شود.

وی در خصوص عرضه خودرو در بورس گفت: با ورود مجلس به موضوع، عرضه خودرو در بورس منتفی شد، همچنین مقرر شد شورای رقابت با اصلاح قیمت‌ها در این زمینه ورود داشته باشد.

عرضه تندر ۹۰ پیشرفته از فروردین‌ماه با همکاری روس‌ها
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت معدن و تجارت در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه اتومبیلتی ۲۰۲۲ مسکو و حضور خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی افزود: در این نمایشگاه ۷۰۰ میلیون یورو تفاهم نامه بین دو طرف ایرانی و روسی منعقد شد که تا امروز ۵۰ میلیون یورو آن به قرارداد تبدیل شده است و دلیل اصلی کندی کار نیز بروکراسی و سیستم اداری روسیه است که مسائل را زمان بر می کند.
وی گفت: در زمینه تولید مشترک مقرر شد محصولی همچون ال ۹۰ که در هر دو کشور تولید می شد و هر دوی ایران و روسیه به خودکفایی ۵۰ درصدی در آن رسیده بودند، احیا شود.
منطقی یادآور شد: قوای محرکه این خودرو در اختیار هیچ یک از دو طرف ایران و روسیه نبود که مقرر شد موتور ای سی ۵ یا همان تی یو ۵ پلاس در آن استفاده شود.
وی خاطر نشان کرد: این خودرو در ایران در شرکت پارس خودرو و همچنین در روسیه تولید خواهد شد و عملاً پایان فروردین ماه رونمایی از این محصول را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در توافق با روس‌ها مقرر شد علاوه بر صادرات خودرو کامل به این کشور، خط تولید تارا در روسیه راه‌اندازی شود.
معاون وزیر صمت اظهار داشت: سال آینده واردات بخشی از نیاز بازار را تأمین خواهد کرد که مطابق برنامه ریزی تا ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد خواهد شد.
وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی برای تولید ۱.۶ میلیون دستگاه خودرو و واردات ۲۰۰ هزار دستگاهی، در مجموع ۱.۸ میلیون دستگاه عرضه خواهیم داشت و سیستم نوبت دهی را برای عرضه انتخاب کردیم و اگر ظرفیت های مربوط به سال ۱۴۰۲ پر شد، تقاضاها به سال ۱۴۰۳ انتقال خواهد یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha