مدیر کل شیلات گیلان روز چهارشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: از ۲۲ مهر ۱۴۰۱ تا پایان دهه دوم اسفندماه یک هزار و ۸۷۱ تن انواع ماهیان استخوانی در گیلان صید شده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵ درصد رشد داشت.
کوروش خلیلی اظهار کرد: صیادان گیلانی موفق شدند هزار و ۱۶۷ تن کفال (۶۲ درصد)، ۶۷۲ تن ماهی سفید ( ۳۷ درصد) و ۳۲ تن سایر گونهها دیگر شامل سیم، سوف، انواع کولیها (۲درصد) صید کنند.
وی ارزش ناخالص یک هزار و ۸۷۱ تن ماهی صید شده را سه هزار و ۱۶۳ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: متوسط صید در هر مرحله پره کشی (cpue) ۱۲۰ کیلوگرم بود که نسبت به سال قبل ۶۱ درصد افزایش داشت.
صید پره به روش صید ساحلی روشی غیرفعال بوده که به مدیریت زمان و توان اقتصادی نیاز دارد لذا شیلات گیلان روشهایی را برای افزایش بهرهوری در شرکتهای تعاونی پره استان اعمال کرده است.
گیلان از کانونهای صیادی در شمال کشور است که چهار هزار صیاد در قالب ۵۰ شرکت تعاونی پره از ۲۰ مهر تا ۲۰ فروردین ماه سال بعد در ۳۰۰ کیلومتر آب های ساحلی استان به صید ماهی می پردازند.
روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری دریا پهن می شود.
تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازههای مختلف به هم دوخته شده، تشکیل شده و کشش و جمع کردن تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با استفاده از نیروی تراکتور انجام می شود.
نظر شما