استقبال ترکیه از تمدید فعالیت راهگذر انتقال غلات اوکراین

تهران- ایرنا- وزارت دفاع ترکیه با صدور بیانیه‌ای از روسیه برای تمدید فعالیت راهگذر انتقال غلات اوکراین برای دو ماه دیگر قدردانی کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از تارنمای خبری استار، وزارت دفاع ترکیه در این بیانیه از ادامه مذاکره و هماهنگی با طرفین و مراجع بین المللی برای فعال ماندن این راهگذر خبر داد و اضافه کرد: زمان فعالیت «راهگذر غلات» که با تلاش ترکیه برای از بین بردن خطر «بحران غذایی» ناشی از جنگ روسیه و اوکراین ایجاد شده، در ۱۸ مارس ۲۰۲۳ (۲۷ اسفندماه ۱۴۰۱) به پایان می‌رسید ولی برای دو ماه دیگر تمدید شد.

وزارت دفاع ترکیه در این بیانیه با اشاره به انتقال بالغ بر ۲۴ میلیون تن غلات از طریق این راهگذر به مقصد کشورهای مختلف اعلام کرد: مذاکره در زمینه آسان سازی فرایند صادرات فرآورده‌های غذایی و کودهای شیمیایی فدراسیون روسیه به بازارهای بین‌المللی نیز در قالب قرارداد فعالیت راهگذر غلات ادامه دارد.

الکساندر گروشکو معاون وزیر امور خارجه روسیه دیروز اعلام کرد که «توافق غلات» به مدت ۶۰ روز تمدید شده است، مشروط بر اینکه تمام وعده‌های شرکای روسیه برای اجرای گام دوم توافق درباره لغو تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیم عرضه محصولات کشاورزی روسیه به بازارهای جهانی عملی شود.

روسیه از نحوه اجرای قرارداد انتقال غلات اوکراین از طریق دریا سیاه راضی نیست و استدلال می‌کند که این توافق تا حد زیادی به نفع آسیب‌پذیرترین کشورها نبوده است چرا که بیشتر محصولات اوکراین برای تغذیه دام در اروپا استفاده می‌شود و در عین حال کشورهای کم درآمد آفریقا و آسیا از واردات غلات و کودهای شیمیایی روسیه به دلیل تحریم‌های غرب محروم شده‌اند.

به گزارش ایرنا، پس از آغاز درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین و توقف صادرات غلات اوکراین و کمبود برخی محصولات غلات در بازارها جهانی به خصوص بروز مشکل در تامین امنیت غذایی در برخی نقاط جهان، تابستان سال گذشته با ابتکار ترکیه یک «مرکز هماهنگی مشترک» با مشارکت سازمان ملل با هدف انتقال ایمن غلات تولید اوکراین در استانبول ایجاد شد.

این توافق که در نتیجه تلاش‌ها برای جلوگیری از بحران غذایی در سراسر جهان حاصل شد، شامل خروج کشتی‌ها از بنادر اوکراین و نیز ارسال غلات به بنادر این کشور توسط کشتی‌های تحت کنترل این مرکز فعال در ترکیه بوده و تاکنون به اجرا درآمده است.

۴۰ درصد غلات عبوری از این راهگذر به اروپا، ۳۰ درصد به آسیا، ۱۳ درصد به ترکیه، ۱۲ درصد به آفریقا و پنج درصد هم به خاورمیانه منتقل شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha