امام‌جمعه آستارا: دستگاه‌ها عملکردشان در تحقق شعار سال را گزارش کنند

آستارا- ایرنا- امام‌جمعه آستارا گفت: دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط گزارش عملکرد خود در مورد تحقق شعار سال ۱۴۰۱ "تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین" را ارایه دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام محمدجواد باقری ارومی در خطبه‌های نمازجمعه در مصلی آستارا بیان کرد: شعاری را که مقام معظم رهبری برای هر سال مشخص می‌کنند، در حقیقت تابلوی راهنمای حرکت مسئولان در آن سال است و در آستانه سال ۱۴۰۲ باید ببینیم در طول سال گذشته چقدر توانستیم در تحقق امر ولی موفق باشیم.

وی افزود: مسئولینی که دست‌اندرکار امر تولید، دانش و اشتغال به عنوان محورهای اصلی شعار سال ۱۴۰۱ هستند و شامل چندین وزارتخانه، نهاد، سازمان و ارگانی می‌شوند که به کمک دولت می‌آیند، الان وقت پاسخگویی‌ آنها است.

امام‌جمعه آستارا اظهار کرد: این روزهای پایانی سال هنگام اعلام گزارش و عملکرد واقعی و ملموس در زمینه شعار سال است تا ببینیم مسئولان آن تعدادی که می‌خواستند، توانستند شغل ایجاد کنند و یا به میزانی که در دانش و تولید قرار بود پیشرفت کنیم، اتفاق افتاده است.

وی اضافه کرد: هر چند شعارهای سال انحصار و اختصاص به یک سال ندارد و همیشه باید ادامه پیدا کند و استمرار داشته باشد، اما به طورخاص در همان سال هم باید پیگیری و نتیجه‌گیری شود که انتظار می‌رود مسئولان هرچه سریعتر در این زمینه اقدام کنند.

حجت‌الاسلام باقری ارومی یادآور شد: هفته گذشته مسئولان آستارا رزمایشی برای ساماندهی وضعیت کامیون‌های ترانزیتی و صادراتی و ترافیک مقابل پایانه بار و ورودی شهر برگزار کردند و ۱۵۰ نفر از نیروهای مختلف از راهداری و بسیج تا راهور و سایر نهادهای مربوطه در آن شرکت کردند که انتظار می‌رود این امر در سایر اوقات سال هم استمرار داشته باشد.

وی عنوان کرد: چنان که در این رزمایش نشان داد شد می‌توان در یک روز کامیون‌ها را ساماندهی کرد، باید در سایر روزها هم این اقدام ادامه داشته باشد؛ اگرچه با تعداد نیروی کمتر اما باید ادامه یابد، زیرا اگر در آستانه نوروز مساله مدیریت نشود، به مشکلات بسیاری برخواهیم خورد و انتظار می‌رود با تداوم آن در روزهای آینده شاهد نظم و روانی ترافیک در محدوده پایانه و سطح شهر باشیم.

امام‌جمعه آستارا ادامه داد: این شهر جزو نقاطی است که همیشه مسافران داخلی و خارجی را به ویژه در روزهای تعطیل مانند نوروز میزبانی می‌کند که باید حسن میزبانی را به خوبی نشان دهیم و اهالی و کسبه نسبت به مهمانانی که از شهرهای مختلف مقصد خود را آستارا قرار دادند و این شهر را به عنوان مقصد تفریحشان انتخاب کردند، با نهایت احترام و ادب برخورد کنند.

وی گفت: اگرچه مشکلاتی مانند ترافیک، شلوغی و برخی کمبودها و کاستی‌ها به دلیل حضور بیش از حد مردم در آستارا پیش می‌آید اما باید نشان دهیم که میزبانان خوبی هستیم و اهالی محترم در برخوردشان با مردم و کسبه محترم در خریدها و فروش‌ها و قیمتی که برای کالاها و خدمات ارایه می‌دهند، نهایت انصاف را داشته باشند.

حجت‌الاسلام باقری ارومی افزود: همچنین در آستانه سال جدید نباید نیازمندان را فراموش کرد، برخی افراد به دلیل حفظ آبروی خود نیازشان را اظهار نمی‌کنند، اما افراد توانمند باید با رعایت نهایت عزت و احترام نسبت به کمک به این افراد اقدام کنند و البته دقت شود در این کمک‌ها و کارهای خیر با منت گذاشتن ثواب کار از بین نرود.

وی بیان کرد: سالانه بر اساس رسمی دیرین قره بایرام (عید سیاه) در برخی نقاط از جمله آستارا برگزار می‌شود که در قالب آن افراد به خانواده‌هایی که عزیزی را در یک سال گذشته از دست داده‌اند، سر می‌زنند اما کیفیت برگزاری این رسم و پذیرایی‌های که صورت می‌گیرد نسبتی با مجلس ترحیم و ختم ندارد.

امام‌جمعه آستارا تصریح کرد: هدف از برگزاری این رسم ابراز همدردی با خانواده عزادار و یادآوری این نکته است که عزیزی از دنیا رفته و روزی ما هم خواهیم رفت، نه اینکه پذیرایی‌های غیرمتعارفی را انجام دهیم؛ در کنار رسم، مراسم دست و پا گیر دیگری نیز برگزار می‌شود که از شرعی و فقهی جایگاهی ندارد.

وی اظهار کرد: برگزاری مجلس چهلم و هفتم درگذشتگان نیز از جمله آنها است و اگر قرار بر برگزاری مراسمی باشد، باید آشنایان و همسایگان برای همدردی با خانواده عزادار برای آنها غذا ببرند اما شاهدیم که این قضیه برعکس شده و پذیرایی‌های تجملاتی از حاضران در مراسم صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام باقری ارومی یکی از وظیفه‌های ائمه جمعه را مقابله با نوآوری در دین و چنین مراسم دست و پا گیری عنوان کرد و گفت: کار در برخی شهرها به جایی رسیده است که برخی افراد به جای خواندن دعا و فاتحه‌ای که ثوابش به فرد درگذشته برسد، بر سر قبر متوفیان با استفاده از آلات موسیقی آهنگ می‌نوازند.

وی تاکید کرد: شایسته است تا جایی که امکان دارد، چنین مراسم دست و پا گیر و تجملاتی جمع شود؛ زیرا جز اذیت و وارد کردن فشار مالی بر خانواده‌ها تاثیر دیگری ندارد و در مقابل می‌توان هزینه‌های برگزاری چنین مراسمی را به امور خیر و کمک به نیازمندان یا خانواده‌های بی‌سرپرست اختصاص داد که رحمت و مغفرت بیشتری را برای متوقفی به همراه داشته باشد.

امام‌جمعه آستارا بیان کرد: موسسه‌ای به نام خیریه اموات در برخی نقاط راه‌اندازی شده است تا خانواده‌ها هزینه‌ای را که می‌خواهند برای مراسم ختم عزیز درگذشته خود پرداخت کنند، به وسیله این موسسه‌ه به امور خیر و دست‌گیری از نیازمندان اختصاص دهند که امید می‌رود در این شهرستان نیز به تدریج چنین اقدامی رایج شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha