تنش آبی خوزستان با اجرای طرح انتقال آب از سد دز به سد کرخه کاهش می‌یابد
تصویر آرشیوی است

اهواز- ایرنا- نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح انتقال آب از سد دز به سد کرخه با حضور وزیر نیرو مورد بررسی قرار گرفته است گفت: اجرای این طرح در قالب مطالعات کارشناسی می‌تواند تا حد زیادی تنش آبی استان را کاهش دهد.

به گزارش ایرنا محمد کعب عمیر روز شنبه در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه وزارت نیرو به عنوان متولی حوزه آب کشور فرآیند انجام مطالعات طرح انتقال آب بین حوضه‌ای از سد دز به سد کرخه (آب اضافی سد) را در دستور کار دارد اظهارکرد: از این وزارتخانه خواسته شده تا مطالعات این پروژه را هرچه زودتر شروع کند تا از تبعات احتمالی خشکسالی در حوزه آب شرب و کشاورزی استان پیشگیری شود.

وی یادآورشد: اجرای این پروژه کمبود آب بخش کشاورزی در استان بخصوص در شهرهای شوش، کرخه، اهواز، حمیدیه، هویزه، دشت آزادگان را به میزان قابل توجهی جبران خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی وضعیت فعلی حوضه آبی سد دز را به دلیل بارندگی‌های پاییز و زمستان امسال را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در چنین شرایطی رهاسازی آب از سد دز با دبی ۷۵۰ متر مکعب بر ثانیه انجام شده که احتمال خسارت به زمین‌های کشاورزی در پایین دست را ایجاد کرده است.

کعب عمیر با بیان اینکه رهاسازی از برخی سدهای استان در سال ۱۳۹۸ باعث بروز پدیده سیل خوزستان شد افزود: این درحالی است که اجرایی شدن طرح انتقال بین حوضه‌ای سد دز و کرخه از بروز چنین پدیده‌ای در خوزستان جلوگیری می‌کند.

نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی انتقال آب بین حوضه‌ای را یک فرآیند برداشت فیزیکی منابع آب در طول سال عنوان‌کرد و گفت: این طرح از طریق روشی مانند حفر تونل، کانال یا لوله قابل اجرا است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود یک کانال بین سد دز و سد کرخه که پایین‌تر از مخزن کرخه قرار دارد؛ ضروری است که این کانال به وسیله پمپاژهایی به مخزن اصلی سد کرخه انتقال داده شود.

بر اساس این گزارش، فرآیند برداشت فیزیکی منابع آب، انتقال با هدف جابه‌جایی آب از نواحی با توان هیدرولوژیکی خوب (حوضه آبریز مبدا) به سایر نواحی با کمبود آب نامیده می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha