محمد نصیری حقیقت یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهارکرد: در مجموعه جهانی پاسارگاد در حال ایجاد مسیر بازدید جدیدی در نزدیک آرامگاه هستیم که این کار با هدف بهسازی و ساماندهی این مجموعه صورت گرفته است.
سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ادامه داد: برای بهسازی این مکان عملیات شنریزی انجام شده و قرار است در ۲ سمت مسیر فضایی جهت معرفی بهتر مجموعه به خصوص مجموعه باغ شاهی پاسارگاد و دیگر بناهای موجود در محوطه که کمتر مورد توجه قرار گرفته و گردشگران اطلاعات کمتری در مورد آنها دارند ایجاد شود.
نصیری افزود: درصدد هستیم تا این آثار که در ۲ کیلومتری شمال آرامگاه کوروش قرار گرفتهاند به صورت ماکت و دیگر ابزار معرفی و اطلاع رسانی شوند.
وی با بیان اینکه در حریم و عرصه آثار تاریخی خاکبرداری ممنوع است، یادآور شد: باز هم تاکید میکنم که این عملیات به منظور ساماندهی مجموعه جهانی پاسارگاد برنامهریزی و انجام شده است.
بازدید سه هزار و ۶۰۰ نفر از پاسارگاد در آستانه نوروز
نصیری در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با وضعیت مجموعه پاسارگاد در آستانه فرار رسیدن نوروز گفت: در حال حاضر شاهد حضور زودهنگام و چشمگیر گردشگران نوروزی در این مجموعه هستیم؛ روز شنبه ۲۷ اسفندماه آمار بازدیدکنندگان از این مجموعه حدود سه هزار و ۶۰۰ نفر بوده است. این در حالیست که روز جمعه ۲۶ اسفندماه نیز حدود سه هزار و ۲۰۰ نفر از این مجموعه بازدید کردند.
وی برگزاری جشن نوروزگاه در پاسارگاد را از برنامههای این مجموعه در ایام نوروز دانست و گفت: در حال حاضر چادرهای عشایری با هدف صیانت از آداب و رسوم، صنایع دستی و خوراکیهای محلی و آشنایی با سیستم زندگی عشایر در این مجموعه بر پا شده است.
نصیری با بیان اینکه نمایشگاه عکس از روز اول فروردین ماه در این مجموعه برپا خواهد شد، گفت: در این نمایشگاه صنایع دستی و دستبافتههای عشایر فارس با صنایعدستی مردم مکزیک مقایسه و تشابهات در دستبافتههای این ۲ منطقه در قالب عکس به نمایش درآمده است.
سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد اظهار کرد: در تلاش هستیم که با برگزاری برنامههای متنوع در ایام نوروز روزهای خاطرهانگیزی را برای گردشگران در این مجموعه رقم بزنیم.
به گزارش ایرنا، میراث جهانی پاسارگاد در برگیرنده اماکنی تاریخی چون آرامگاه کوروش، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است. این مجموعه تاریخی ثبت شده در میراث جهانی یونسکو در فاصله حدود ۱۳۰ کیلومتری شمال شیراز واقع است.
نظر شما