ضرورت پاسداشت سبک زندگی ایرانی-اسلامی در آثار کودک و نوجوان

تهران- ایرنا- ضرورت پرداختن به سبک زندگی ایرانی- اسلامی در آثار نمایشی و به‌ویژه آثاری که برای مخاطبان کودک و نوجوان تولید می‌شود، بسیار مهم و حساس است و هرچه بیشتر محصولات نمایشی منطبق با آموزه‌های اخلاقی ایرانی اسلامی تولید شود، آینده کودکان و نوجوانان این مرز و بوم، روشن‌تر خواهد بود.

در سال‌های اخیر در کنار تلویزیون، شبکه خانگی نیز سعی کرده سریال‌هایی برای کودک و نوجوانان تولید کند ولی گاهی دیده می‌شود که این سریال‌ها به جای سبک زندگی ایرانی-اسلامی، سبک زندگی غربی را وارد فضای داستانی می‌کنند.

دیو و ماه‌پیشونی که به تازگی به شبکه خانگی عرضه شده از جمله مجموعه‌هایی است که در عین تعلق‌خاطر به گونه کودک و نوجوان، سعی کرده نوعی توجه به آموزه‌های اخلاقی شرقی را در داستان‌گویی و شخصیت‌پردازی خود بروز دهد.

این مجموعه با قرار دادن دو قطب خیر و شر سرراه شخصیت اصلی خود و حوادث متعددی که این شخصیت نوجوان برای رهایی پدرش از طلسم یک جادوگر به چشم می‌بیند هم مخاطب کودک را سرگرم می‌کند و هم پیام‌دهی لازم را به او می‌دهد؛ درباره اینکه بیش از هر عنصر دیگر باید به خانواده خود تکیه کند.

دیو و ماه‌پیشونی را حسین قناعت به تهیه‌کنندگی برادران یاری در موسسه سرورسانه پارسیان تولید کرده؛ سریال مایه‌های سرگرم‌کننده خود را از تصویرگری دنیایی رنگارنگ و پر از افسانه و خیال برای کودکان می‌گیرد.

اگر بخواهیم براساس شاخصه های تصویرسازی ژانر فانتزی در داخل مقایسه کنیم این سریال تا حد زیادی موفق عمل کرده و توانسته است حس و حال سفر به دنیای خیالات و افسانه ها را با تصویرسازی های دقیق رایانه ای(سی جی آی) ارائه کند.

مجموعه‌های کودک در عین اینکه می‌توانند شادی بخش و سرگرم کننده باشند باید شخصیت‌های سمپاتیک هم داشته باشند؛ شخصیت اصلی دیو و ماه پیشونی، دختری است به شدت علاقمند به پدر و از آن مهم‌تر خانواده که خیلی خوب با ماجراجویی‌هایش می‌تواند به دل مخاطب کودک نفوذ کند.

در کنار شخصیت اصلی هم شخصیت‌های متعددی وجود دارند که در گستره خیر و شر تعریف می‌شوند و هر کدام نیز به نوبه خود می‌توانند روایت داستان را برای مخاطب، لذت‌بخش کنند. در زمانه‌ای که مخاطبان کودک و نوجوان با انبوه محصولات رئال یا انیمیشن کودک غربی مواجه‌اند و متاسفانه بسیاری از پلتفرم‌ها نیز این محتواها را بدون هر گونه افزونه آسیب‌شناسانه در معرض نگاه مخاطب قرار می‌دهند، اینکه همچنان برخی مجموعه‌سازان وطنی به سمت تولید محصولاتی ویژه کودک ایرانی مثل دیو و ماه پیشونی می‌روند، چراغ راه دیگر سریال‌سازانی است که می‌خواهند در سال‌های آینده به این گونه ورود کنند.

مخاطبان کودک و نوجوان ایرانی بسیار بیش از اینها به محصولات کودک متصف به آموزه‌های سبک زندگی ایرانی اسلامی نیاز دارند و هرچقدر بیشتر در این زمینه کار شود به نفع کودکان و آینده سازان این ملک است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha