به گزارش ایرنا، صابر پرنیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه ارتقای توان فناورانه صنایع تولیدی استان از جمله برنامه های این سازمان در سال آینده است، افزود: این تعداد زیست بوم با پیشگامی صنایع دانش بنیان استان و با محوریت الکترونیک، فولاد، قطعات خودرو، چرم، داروسازی و پتروپالایش به عنوان مهمترین رشته های صنایع استان، تدوین شده است.
وی اظهار کرد: شناسایی حوزه های اولویت دار توسعه فناوری با معیارهایی از قبیل راهبردی بودن فناوری، ظرفیت بالای توسعه فناوری، امکان صادرات، جذابیت بالای اقتصادی نظیر کاهش چشمگیر ارزبری از جمله اهداف تدوین زیست بومهای یادشده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی با بیان اینکه در مراحل نهایی ایجاد هر زیست بوم منجر به حل مساله میشود، گفت: هر زیست بوم می تواند زمینه فعالیت صنایع همسو با خود را به حرکت درآورد.
پرنیان، ادامه داد: دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی، صندوق های مالی و بانکها و انجمنها و تشکلهای تخصصی از جمله سازمانهای همکار با زیست بومها بوده و می توانند آن ها را در تحقق اهداف خود کمک کنند.
وی یادآور شد: زیست بوم فناوری و نوآوری از ارکان اقتصاد دانش بنیان در جوامع توسعه یافته کنونی بوده و موجب رشد و توسعه صنایع و افزایش تولید آن ها می شود.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با بیش از چهار هزار واحد تولیدی و صنعتی از قطب های اصلی این بخش در کشور محسوب می شود که پیشینه فعالیت های صنعتی آن به بیش از نیم قرن قبل می رسد.
در آن زمان، منطقه صنعتی غرب تبریز، پیشگام اجرای طرح های بزرگ و مادر صنعتی همچون کارخانه تراکتورسازی و ماشین سازی بود که بعدها کارخانجات مادر دیگری مانند ریخته گری، بلبرینگ سازی، ایدم و آهنگری، موتوژن، بنیان دیزل و غیره از آنها متولد شدند.
بنا بر اذعان مقام های مسوول، بیش از ۹۵ درصد سرمایه گذاری در حوزه تولید و صنعت آذربایجان شرقی در دهه های اخیر توسط بخش خصوصی انجام شده و این استان، خصوصی سازی و نقش فعال بخش خصوصی در رونق تولید و اشتغال را به دور از تزریق اعتبارات کلان دولتی، در عمل معنا کرده است.
نظر شما