۲ فروردین ۱۴۰۲، ۱۶:۲۴
کد خبرنگار: 1015
کد خبر: 85063747
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دوم فروردین یادآور عروج ۲۲ شیرمرد شهرستان گناوه در عملیات فتح المبین

گناوه - ایرنا - دوم فروردین ۱۳۶۱ برای مردم شهرستان گناوه یادآور شهامت، دلاوری و عروج  ۲۲ شیرمردی از فرزندان پاک و بی ادعای میهن اسلامی است که در مقابل دشمن تا پای جان از کیان و نظام دفاع کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نوروز سال ۶۱ یکی از شادترین نوروزها برای مردم کشورمان توسط فرزندان غیورشان رقم خورد و با خفت بارترین شکست‌ها بر دشمنان متجاوز، به عنوان نقطه عطفی در تداوم پیروزی‌های بعدی آن دوران محسوب می‌شود.

عملیات فتح المبین به عنوان سومین عملیات بزرگی بود که رزمندگان اسلام برای بیرون راندن اشغالگران ارتش بعثی صدام از استان خوزستان در دوم فروردین ماه سال ۱۳۶۱ انجام دادند و تعدادی از فرماندهان و نیروهای سپاه اسلام و ارتش جمهوری اسلامی به درجه رفیع شهادت نایل شدند که رزمندگان غیور استان بوشهر و شهرستان گناوه هم در آن سهم بسزایی داشتند.

۲۲ شیرمرد گناوه ای ، مردانی بزرگ از قبیله شجاعت ،صلابت ایمان و اخلاص که به فرمان پیرجماران پای در رکاب و رهسپار مسلخ عشق گشتند و جان شیرین خود را در چنین روزی که عملیات فتح المبین رقم خورد، در طبق اخلاص گذاشتند.

در بین این شهدا، ۱۶ دانش آموز و یک معلم از یک آموزشگاه بودند که دفاع از میهن و نظام را در زمان تحصیل ارجح دانستند و با رها کردن سنگر علم و دانش پس از یک روز از آغاز سال نو از خانواده های خود دل کندند و به جبهه ها اعزام و پا به پای رزمندگان در برابر دشمنان تا دندان مسلح مقاومت کردند جنگیدند.

آموزشگاهی که تعدادی از دانش آموزان و فرهنگیان آن در این عملیات به درجه رفیع شهادت نایل شدند، به نام شهدای فتح المبین مزین شده‌ است.

عملیات فتح المبین یکی از مهم‌ترین عملیات پیروزمندانه رزمندگان اسلام در دوران جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه ایران بود که دستاوردها و نتایج فراوان و چشمگیر برای کشور با جانفشانی شهدای والامقام دربرداشت.

این عملیات در دوم فروردین ماه سال ۶۱ با رمز مبارک یا زهرا(س) در منطقه عمومی فتح المبین در غرب دزفول، شوش و منطقه غربی رودخانه کرخه شروع شد و در سه مرحله، به مدت ۱۰ روز به طول انجامید.

از نتایج مهم این عملیات پیروزمندانه، خارج شدن شهرهای دزفول، اندیمشک و شوش و مراکز مهمی همچون پایگاه هوایی دزفول از تیررس توپخانه دشمن و دستیابی به چاه‌های نفت ابوقریب در ارتفاعات تینه بود و در نهایت این که دوهزار کیلومتر مربع از خاک ایران اسلامی از تصرف دشمن متجاوز خارج شد.

در این عملیات بیش از چهار لشکر، ۳۶۱ تانک و نفربر، ۱۸ هواپیما، ۳۰۰ خودرو، ۵۰ توپ و ۳۰ دستگاه مهندسی ارتش عراق منهدم شد و ۳۲۰ تانک و نفربر، ۵۰۰ خودرو، ۱۶۵ توپ، ۵۰ دستگاه مهندسی و مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات انفرادی به غنیمت گرفته شد و بیش از ۱۵ هزار نفر از نیروهای دشمن اسیر و حدود ۲۵ هزار نفر از بعثی‌ها کشته و زخمی شدند.

شهیدان عبدالرحیم احمدزاده، نصرت اله احمدی، غلامحسین تیموری، شهریار ارجمند، بهروز بهروزی، حیدر تباشیر، عبدالحسین ثقفیان، عبدالطیف حیدرزاده، حر خسروی، ناصر داودی، اکبر دهدشتی، ماندنی محمدی، فریدون زنگی، مصطفی سراجی، بهادر شهریاری، محمد عباسی رضایی، محمد غلامی، عبدالحسین مرادی، عباس یوسفی، محمود خاج، عبدالله لیراوی، حسین مرادی ۲۲ شهید والامقام شهرستان گناوه هستند که در عملیات غرور آفرین فتح المبین به فیض شهادت نائل شدند.

۲۲ رزمنده‌ای که در عملیات غرور آفرین فتح المبین به درجه رفیع شهادت نایل شدند در گلزاری شهدای این شهرستان به خاک سپرده شدند.

شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر در دوران دفاع مقدس ۲۳۰ شهید تقدیم میهن و انقلاب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha