تاکید بر ثمرات احیای روابط ایران و عربستان در کنفرانس وحدت در پیشاور

تهران- ایرنا- نخبگان دینی و رهبران مذهبی پاکستان طی سخنرانی در کنفرانس تقریب مذاهب اسلامی با استقبال از احیای روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی این تحول را در راستای تقویت وحدت جهان اسلام عنوان کردند. 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، همایش تقریب مذاهب اسلامی با عنوان «استحکام پاکستان و وحدت امت» به اهتمام شورای امامیه استان خیبرپختونخوا در شهر «پیشاور» مرکز این ایالت با حضور شخصیت‌های برجسته سیاسی، مذهبی و علومی پاکستان و همچنین «مهران اسکندریان» رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور برگزار شد.

رییس خانه فرهنگ کشورمان طی سخنرانی در این همایش وحدت آفرین با قرائت آیه شریفه «اِنَّ اللّهَ لَا یُغَیِّرُمَا بِقَومٍ حَتّی یُغَیِّرُوا مَا بِاَنفُسِهِم وَاِذَا اَرَادَ اللّهُ بِقَومٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَه» و خواندن شعر معروف رحمان بابا مشهور به حافظ شیرازی پشتون‌ها به زبان پشتو در مدح حضرت محمد (ص) گفت: آیات قرآنی، احادیث و روایات متعددی مبنی بر اتحاد و همدلی و دوری ازتفرقه مسلمانان از نبی مکرم اسلام (ص) به صراحت بیان شده است. بی‌شک فاصله گرفتن امت اسلامی از فرامین و دستورات قرآن کریم، سبب عقب ماندگی مسلمانان و تسلط بیگانگان بر بسیاری از کشورهای اسلامی شده و اگر امروز مسلمانان تنها به آیه شریفه قرآنی «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًاولاتَفرقوا» عمل نمایند، از این مشکلات با افتخار و سربلندی برون خواهند شد.

وی افزود: در قرآن کریم واژه‌هایی به طور مستقیم و یا غیرمستقیم برموضوع وحدت ازجمله: اعتصام، تعاون، اصلاح، تألیف قلوب، امت واحده، اخوت، صبغة الله و حزب الله و غیره بیان شده که اهمیت این موضوع را برای تمام مسلمان روشن نموده است. لذا مسلمانان جهان بایستی برای رسیدن به وحدت واقعی اسلامی، اتحاد امت و به اصطلاح قرآن کریم تشکیل«یک امت واحده» گام‌های عملی برداشته و با تکیه بر مشترکات فراوان و آگاهی بخشی جامعه مسلمانان، دنیایی سراسر امن و آرامش را بوجود آورند.

اسکندریان تاکید کرد: ممکن است سلایق فکری در بین مذاهب اسلامی وجود داشته باشد، اما علمای آگاه و با بصیرت می‌توانند با تکیه بر اشتراکات مهم و اساسی مسلمانان با گفت وگوهای سازنده و راه گشا، اختلافات اندک را نادیده گرفته و بر بی‌اثر کردن آن در مسیر رسیدن به هدف بزرگ، که همانا تشکیل امت واحده و عمل به فرمان خداوند باری تعالی در قرآن کریم است، تلاش نمایند.

سایر سخنرانان در این همایش ضمن استقبال از احیای روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی و با ابراز امیدواری نسبت به تحکیم اتحاد و همدلی میان ملل مسلمان، تاکید کردند که جهان اسلام با تقویت وحدت قادر به غلبه بر چالش‌های مشترک مانند فقر، ورشکستگی، جهل و عقب ماندگی خواهد بود.

آنان مداخله خارجی در افغانستان را به شدت محکوم و توقف اقدامات تهاجمی قدرت‌های جهانی در خاک افغانستان را خواستار شدند. نخبگان پاکستانی بر لزوم رفع مسدودیت دارایی‌های افغانستان در راستای حل بحران‌های انسانی و اقتصادی در این کشور همسایه تاکید کردند.

شخصیت‌های پاکستانی اعلام کردند که اشاعه پدیده شیطانی تفرقه و فرقه گرایی توطئه‌ای علیه پاکستان و سایر کشورهای دوست و اسلامی است و برای مقابله با این پدیده جلوگیری از فعالیت گروه‌های فرقه گرا، افراطی و طراحان پویش‌های نفرت آمیز گفتاری و نوشتاری اجتناب ناپذیر است.

علامه «سید شهنشاه نقوی» عضو ارشد شورای علمای شیعه پاکستان نیز به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم در بخشی از سخنان خود با تبیین به منشاء اختلافات فقهی و مذهبی در بین فرق اسلامی اظهار داشت: علما موظفند با تبیین صحیح مسایل اختلافی مذاهب، مردم را از تفرقه و اختلافات که منجر به خشونت و افراط می‌گردد، دور نگه داشته و آنان را به سوی وحدت امت هدایت کنند.

«اقبال ظفر» استاندار سابق ایالت خیبرپختونخوای پاکستان نیز با تاکید بر وحدت جهان اسلام اظهار داشت: موضوع این کنفرانس خود بیانگر حقیقت بوده و هرشخصی بایستی این را بداند که استحکام، توسعه و پیشرفت کشور زمانی ممکن خواهد بود که تمام مذاهب اسلامی با اتحاد و همدلی درکنار یکدیگر برای استحکام و ثبات قدم برداشته و توطئه‌های دشمنان را به ویژه در موضوع تفرقه و خصومت بین مسلمانان خنثی نمایند.

روز گذشته وزیر امور خارجه پاکستان در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اهمیت توافق جمهوری اسلامی ایران و عربستان گفت: احیای روابط دیپلماتیک این دو کشور برادر منادی صلح، توسعه و رفاه برای تمام منطقه است.

پیشتر روابط عمومی وزارت امور خارجه پاکستان در اسلام‌آباد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بود: وزیرخارجه پاکستان با تبریک گرم امضای بیانیه سه جانبه مشترک ایران، عربستان سعودی و چین در تاریخ ۱۰مارس (۱۹ اسفند) امسال در پکن، از سرگیری روابط دیپلماتیک بین عربستان و ایران را گواهی بر خرد و دوراندیشی دو کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha