تولید روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه‌های کشور/ مدیریت مصرف سوخت الزامی است

تهران - ایرنا - معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان اینکه تولید روزانه بنزین در کشور از ۱۱۵ میلیون لیتر گذشت،‌ گفت: در عین حال رشد مصرف بنزین در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ عدد ۱۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش روز پنجشنبه، « جلیل سالاری » افزود:‌ مصرف بنزین در روزهای نخست نوروز امسال از رقم روزانه ۱۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر هم گذشت، در بخش حمل‌ونقل نیز با همکاری نواحی مختلف ۲۴ ساعته در حال توزیع بنزین هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اظهارداشت: متأسفانه افزایش مصرف بنزین به‌صورت تصاعدی افزایش می‌یابد، در حالی که در سال ۱۴۰۱ افزایش ۲۰ درصدی در مصرف بنزین داشتیم، امسال هم نسبت به پارسال افزایش ۱۱ درصدی داریم و بی‌شک باید در مدیریت مصرف سوخت توجه ویژه شود.

وی تصریح کرد: با روند رو به رشد افزایش خودروها، اکنون ۲۹ میلیون دستگاه خودرو در چرخه حمل و نقل کشور وجود دارند و از طرفی مقدار مصرف سوخت در کشور با استانداردهای جهانی فاصله دارد و خودروها پرمصرف هستند که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

سالاری با بیان اینکه با اقدام نرم‌افزاری و تعمیرات اساسی تولید بنزین در پالایشگاه‌های کشور به روزانه ۱۱۲ تا ۱۱۵ میلیون لیتر رسیده است، افزود: در تابستان هم مصرف سوخت افزایش می‌یابد که باید مصرف را مدیریت کنیم تا ناترازی تولید و مصرف بنزین مدیریت شود، از طرفی برنامه تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها نیز در دستور کار قرار دارد که ممکن است تولید بنزین را در مدت محدودی کاهش دهد.

وی گفت: پیش‌بینی شده بود مصرف بنزین‌ ۷ تا ۱۰ درصد افزایش یابد، در حالی که افزایش مصرف در استان‌هایی مانند زاهدان به ۴۶ درصد رسید، در استان فارس ۲۵ درصد، در استان‌های کردستان و قم رقم مصرف از ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافت، در استان‌های شمالی و جنوبی، شرق و غرب کشور هم به‌طور میانگین از ۱۱ تا ۴۶ درصد افزایش مصرف وجود دارد.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: ورود سالانه یک میلیون خودرو به چرخه حمل و نقل کشور معادل یک میلیارد لیتر مصرف بنزین است و این به معنای ساخت پالایشگاهی با ظرفیت پالایش روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه‌ خواهد بود که احداث آن حداقل ۴ تا ۵ سال زمان می‌برد.

به گفته سالاری، باید از نظر اقتصادی و مدیریت مصرف سوخت فکری کنیم تا تولید در زنجیره ارزش مورد توجه قرار گیرد و نباید منابع و سرمایه ملی را با مصرف ناصحیح از بین ببریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha