دکتر گیتی ایزدی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پایگاه انتقال خون رشت از شنبه تا چهارشنبه صبح از ساعت ۸ تا ۱۳ و عصرها از ساعت ۱۸ تا ۲۲:۳۰ روز پنجشنبه صبح از۸ تا ۱۲ و عصرها ۱۸ تا ۲۱:۳۰ و در روز جمعه ۸:۳۰ تا ۱۳ فعالیت می کنند.
وی اظهار کرد: مرکز انتقال خون لاهیجان نیز از شنبه تا چهارشنبه صبح ها از ساعت ۸ تا ۱۳ و عصرها ۱۸ تا ۲۲:۳۰ و پنجشنبه در شیفت صبح ۸ تا ۱۲ و عصر ۱۸ تا ۲۱:۳۰، مرکز صومعه سرا یکشنبه و سه شنبه ۹ تا ۱۳ و سامانه اهدا خون هم شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ۹ تا ۱۳ و پنجشنبه ۹ تا ۱۲ آماده فعال میباشند.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان خاطر نشان کرد: مراکز خونگیری انزلی، تالش، آستارا، فومن، لنگرود و رودسر نیز شنبه تا چهارشنبه ۸ تا ۱۳ و پنجشنبه ۸ تا ۱۲ برای خونگیری از عموم مردم فعال است ضمن اینکه شماره های ۰۱۳۳۳۳۳۲۶۷۰ و ۰۱۳۳۳۳۲۶۰۰۶ آماده پاسخگویی هستند.
وی با بیان اینکه روزه داری مانعی برای اهدای خون نیست، اظهار کرد: ماه مبارک رمضان فرصتی برای انجام کارهای نوعدوستانه از جمله مشارکت در امر اهدای خون برای تامین نیاز بیماران است که مومنان روزه دار می توانند از این فرصت بهره مند شوند.
مدیر پزشکی انتقال خون استان بیان کرد: روزه داران با صرف سحری و مصرف آب از افطار تا سحر می توانند برای اهدای خون در طول روز اقدام کنند ضمن اینکه تعدادی از پایگاه ها علاوه بر صبح بعد از افطار نیز آماده اهدا خون هستند.
سالانه به طور میانگین بیش از ۲۰۰ هزار واحد خون و فرآرودههای خونی در استان گیلان تولید میشود که این خونها برای مصدومان حوادث، جراحیها، بیماران هموفیلی، فاویسم و افراد نیازمند استفاده می شوند.
استان گیلان به علت گردشگرپذیر بودن و آمار بالای تصادفات، جراحی های قلب و عروق، تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استان های اول کشور به لحاظ مصرف فرآورده های خونی است.
حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۵ سال "اهداکنندگان مستمر تا ٧٠ سال"، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، فواصل اهدا خون هر هشت هفته یکبار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یکسال برای آقایان از چهار بار و برای خانم ها از سه بار تجاوز نکند، از شرایط اهدای خون است.
نظر شما