حسین رویوران در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص متناسب نبودن سطح تبادلات تجاری ایران و سوریه با روابط سطح عالی سیاسی دو طرف اظهار کرد: یکی از این مسائل مربوط به بحث راه های مواصلاتی باز می گردد که راه های ارتباطی زمینی ایران و سوریه از طریق ترکیه به دلیل تنشی است که میان آنکارا و دمشق وجود دارد، ناممکن است.
وی در این مورد ادامه داد: برای ارتباطات از طریق عراق نیزبه دلیل مشکلاتی مانند بحث ترانزیت و تکمیل نشدن توافقها میان سوریه و عراق در جهت ایفای نقش ترانزیت، مشکلات دیگری وجود دارد وبنابراین می توان گفت که یکی از مهمترین موانع افزایش تبادلات تجاری میان تهران و دمشق، راه های ارتباطی است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: مشکل بعدی بحث نقدشوندگی حوالههای بانکی است که این موضوع در برخی کشورها از طریق صرافی حل شده است، ولی در سوریه این موضوع محدود بوده و شکل رسمی ندارد و به همین دلیل یکی از مهمترین موانع تجارت بین دو کشور است.
رویوران در مورد اقدامات شاخص و کلیدی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه برای توسعه تعاملات تجاری میان تهران و دمشق اظهار کرد: سفارتخانه مرکزی برای ارتباط بین دو کشور است و کار بانکی انجام نمی دهد ولی می تواند با بستر سازی در سوریه بسیاری از مشکلات را به نحوی حل و فصل کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه بستر سازی برای تعاملات مالی و بانکی رخ نداده است، تاکید کرد: ایجاد یک صرافی شاخص قابل اعتماد دارای امکانات در سوریه می تواند به این ارتباط و افزایش تبادلات کمک کند.
این کارشناس مسائل منطقه خواستار آن شد که سفارت ایران در دمشق با برنامه ریزی برای رفع محدودیت های تجاری بین دو کشور، به افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی کمک کند.
نظر شما