در حالی که در شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری هوا بارانی است و گاهی سرما از پنجرههای باز شده برای نوروز یواشکی سرک میکشد، آن طرفتر در کوهرنگ در گردنهها، بارش برف زورش را به بهار سرسبز نشان میدهد.
در همین چهار پنج روز نوروز، بخشی از فضای مجازی پر شده است عکسهای بارش باران و برف چهارمحال و بختیاری و مسافرانی که مُدام عکس و فیلم ضبط میکنند و از ویژگی کوهرنگ میگویند.
یکی از مسافران که در شبکه اجتماعی دنبالکنندگان زیادی دارد یک فیلم یک دقیقه ضبط کرده است و زیر آن نوشته است" اینجا نه سوئیس است و نه اروپا، حالا هی در این شلوغی بروید شمال، اینجا اصلا خود بهشت است". کاربران زیادی از او پرسیدهاند که اینجا به این قشنگی و زیبایی کجاست؟ هر چند پاسخی نداده است اما آبشار کوهرنگ نشان میدهد که خود سرزمین برف و سبزه است، کوهرنگ خودمان.
همین چند هفته پیش بود که جشنواره شهر برفی در کوهرنگ برگزار شد و هنوز برخی از ارتفاعات برف دارد و حالا جنگلهای بلوط بازفت سرسبز شدهاند و سبزه و گیاه تمام دشت را فراگرفته است.
اینجا معدن اکسیژن است
برخی از مسافران که به کوهرنگ آمدهاند برای نوروزگردی، هر چند دو سه روز اول هوا کمی سرد شد و آنها را سرما داد، ولی بر این گزاره مشترک همدل هستند که کوهرنگ معدن اکسیژن خاص است و انگار دوست دارند ریههای خود را پر از اکسیژن کنند و این معدن بیانتها را با خود به شهرهای بزرگ ببرند.
خصوصیت اقلیمی چهارمحال و بختیاری به دلیل قرار گرفتن در ارتفاع ۲ هزار متری از سطح دریا موجب شده است این استان در همین روزهای ابتدایی سال به مهمترین نقطه تولید اکسیژن طبیعی در کشور تبدیل شود.
ویژگی نسبت ارتفاع از سطح دریا در چهارمحال و بختیاری این است که در این استان هیچگاه پدیده 'هایپوکسی هایپوکسمیک Hypoxemic H ' که باعث میشود درصد اکسیژن هوای دمی کاهش یابد، رخ نمیدهد و اصلا اینجا باید اکسیژن درمانی کرد.
به همین دلیل، آسمان شیشهای این روزهای چهارمحال و بختیاری میتواند نقش مهمی در فیزیولوژی اکسیژن برای مسافران نوروزی رقم بزند.
اصلا همان که گردشگری سوئیسی در سفر به چهارمحال و بختیاری گفت: اینجا زیبایی منحصر به فردی دارد و یکی از زیباییهای کشور ایران است.اینجا را بخوانید
چهارمحال و بختیاری در بخش مرکزی رشته کوههای زاگرس بین پیش کوههای داخلی و استان اصفهان قرار گرفته و از شمال و شرق با استان اصفهان، از شمالغرب با استان خوزستان و در جنوب با استان کهگلویه و بویراحمد همجوار است که مسافران نوروزی خوزستان و اصفهان میتوانند در نوروز ۱۴۰۲ از ویژگی های طبیعی و گردشگری طبیعی مرتفع ترین استان ایران لذت ببرند.
این استان سرچشمه رودخانههای مهم و پرآب کشور یعنی کارون و زایندهرود و بخشی از دز است و با وجود مساحت اندک خود در مقایسه با سایر استانها، منبع مهم تأمینکننده آب شیرین کشور است که سرچشمه اصلی آن شهرستان سفید از برف و سبز از سبزه کوهرنگ است.
وجود کوههای مرتفع و برفگیر همچون زردکوه در کوهرنگ از عوامل مهم در تعدیل آب و هوا و همچنین به وجود آمدن چشماندازهای زیبای طبیعی و جاذبههای مهم گردشگری در این منطقه شده است.
این استان که در حدود ۷۶ درصد آن را کوهها و تپهها و ۲۴ درصد آن را دشتهای آبرفتی و فلاتها تشکیل میدهد تحت تأثیر بادها و تودههای هوای غربی ایران قرار دارد و دارای ۶ اقلیم است.
۲۰ رودخانه دائمی همچون گردنبند فیروزهای زینت بخش استان است و با جریان در رگهای آبی کشور طراوت، آبادانی و حیات را در مسیر کوچ خود به استانهای دیگر به ارمغان میبرند.
بخشی از مساحت استان در حوضه رودخانه کارون قرار دارد که بیشتر از نقاط کوهستانی و سخت گذر سرچشمه گرفته است.جریان رود، استواری کوه و سرسبزی جنگلهای بلوط در کنار هم چشماندازهای بدیعی را در کوهرنگ خلق میکند.
وجود این همه پدیدههای طبیعی زیبا و ارزشمند از جمله آب و هوای مناسب در بیشتر فصول سال، نزدیک بودن به جاده خوزستان و وجود جنگلهای به نسبت متراکم از دیگر ویژگیهای رودخانه کارون است.
ضمن اینکه مسیر طولانی رودخانه بازفت در کنار متراکمترین و دست نخورده ترین محدوده جنگلی روز به روز ارزش اکوتوریستی و زیست محیطی منطقه را بیشتر میکند.
مسافران نوروزی اگر به دنبال یکی از گواراترین آبهای دنیا هستند که به داشتن خواص درمانی معروف باشد به روستای دیمه در شهرستان کوهرنگ سفر کنند. چشمهای که یکی از سرشاخههای اصلی زایندهرود به شمار میرود و آب زلال و خنکی دارد.با رفتن به کنار چشمه دیمه پا به یکی از زیباترین مناطق کوهرنگ گذاشتهاند و میتوانند یکی از زیباترین مناظر طبیعی را در این منطقه تماشا کنند.
از سوی دیگر در همین شهرستان، اثر تاریخی طبیعی چاه سبزان یا چاه سبز یک اثر منحصر به فرد در کشور و استان است و در تمام طول سال آب دارد و تنها میزان حجم آب آن کم و زیاد میشود و هیچ سرریزی از میزان آب این اثر وجود ندارد را ببینند و رازهای های سر به مُهر طبیعت را تماشا کنند.
این اثر طبیعی ثاریخی که فقط در شهرستان کوهرنگ دیده شده است، در قالب یک گودال و حفره طبیعی است که قدمت بیش از یکهزار سال دارد و در بیشتر ماههای سال به دلیل وجود چشمههای کوچک در کف آن دارای آب سبز رنگ است.
جاده منطقه موگویی که همین روزهای ابتدایی بهار باز نیست و انباشت برف اجازه نمیدهد مسافران سری به روستای پلکانی و منحصر به فرد سرآقا سید بزنند و غار یخی چمار را نظارهگر باشند و برف جلوی راه آنها را میگیرد و خطر سقوط بهمن در برخی از مناطق نیز وجود دارد ولی مسافران برای سفر اردیبهشت و تابستانی برنامهریزی کنند و در نوروز فیلم و عکسهای آن را به تماشا کنند، هر چند گفتهاند، "شنید کی بود مانند دیدن".
مسافران نوروزی در شهرستان کوهرنگ سری به روستای کوهستانی شیخ علیخان بزنند، از جمله روستاهای هدف گردشگری استان است و آبشار آن را ببینند که زیبایی سفر خود را چندبرابر کنند.
همه این طبیعت بکر کوهرنگ به کنار، آثار تاریخی و شیرهای سنگی کوهرنگ را هم تماشا کنند که کار دست انسان است. هرگاه بزرگی از منطقهای (به خصوص در مناطق بختیاری) فوت میکرد به فراخور کسوت و جایگاه او، شیرسنگی منقوش به خنجر و اسب و در صورتی که شخصیت مذهبی و علمی داشته در پهلوی شیرسنگی عبارتهای "لا اله الا الله" و "محمداً رسولالله" مزین میشد که این رسم هنوز هم در مناطق عشایری و روستایی وجود دارد.
هنوز منطقه پوشیده از برف است
فرماندار کوهرنگ میگوید: بسیاری از مسافران نوروزی که به این شهرستان میآیند، هنوز نظارهگر انباشت برفی هستند و در برخی از ارتفاعات هنوز برف وجود دارد.
شهباز اکبری در گفت و گو با ایرنا یادآور شد: کمیته های تسهیلات سفر نوروزی در شهرستان کوهرنگ فعال است و پایگاههای هلال احمر و استقبال از مسافران نوروزی نیز برقرار شده است.
وی با اشاره به قابلیت خاص این شهرستان در حوزه گردشگری گفت: در سفر رییسجمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ میلیارد ریال برای توسعه گردشگری کوهرنگ مصوب شد.
شهباز اکبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در همین راستا کارگروه توسعه گردشگری شهرستان کوهرنگ تشکیل و نقاط مشخصی هدفگذاری شده است تا بتوان با بهرهوری بهینه نسبت به توسعه گردشگری در این شهرستان اقدام کرد.
اکبری به تسطیح و بازسازی جاده چشمه دیمه شهرستان کوهرنگ بهعنوان یکی از اصلیترین مقصدهای گردشگری در این شهرستان اشاره و تصریح کرد: جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری کوهرنگ جزو اولویتهای مسئولان این شهرستان قرار دارد.
وی کوهرنگ را بزرگترین شهرستان چهارمحال و بختیاری در حوزه سرزمینی با شرایط و موقعیتهای خاص دانست و یادآور شد: وجود ۴۰۰ هزار هکتار جنگل، پوشش خاص گیاهان دارویی و مرتعی، حضور ایل بختیاری، جاذبههای تاریخی و گردشگری، همجواری با استانهای اصفهان، لرستان و خوزستان، برخورداری از چشمهها و منابع آب فراوان، آبشارها، برف و جاذبههای ورزش زمستانه، جاذبههای ژئوتوریسم و اکوتوریسم و روستاهای تاریخی مانند روستای پلکانی سرآقاسید باعث شده تا این منطقه در طول سال مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی باشد.
اکبری اظهار داشت: آداب، رسوم و سنتهای مردم بختیاری مستقر در مناطق شهری، روستایی و عشایری کوهرنگ از زیباترین، مهمترین و خاصترین جاذبههای گردشگری در این شهرستان بهشمار میرود.
به گزارش ایرنا، چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
نظر شما