بخش خصوصی واقعی مالک شرکت‌های بزرگ دولتی نیست

تهران- ایرنا- عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: قرار بر این است که در چند روز آینده جلسه‌ای برگزار و مسایلی بررسی شود که سازمان خصوصی‌سازی پیشنهاد داده است تا از این طریق اصلاحاتی در آیین‌نامه مربوط به واگذاری‌ها بر مبنای اصل ۴۴ قانون اساسی ایجاد شود.

«حمیدرضا فولادگر» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به سخنان نوروزی رهبر معظم انقلاب مبنی بر واگذاری مدیریت‌ها توسط شرکت‌های دولتی و شبه دولتی اشاره کرد و افزود: تاکنون معظم‌له با چنین صراحتی به ضعف اقتصاد دولتی به عنوان بزرگترین ضعف موجود در بخش اقتصادی کشور اشاره نکرده بودند.

وی خاطرنشان‌کرد: در دهه ۶۰ چنین تصوری وجود داشت که اداره اقتصاد کشور به صورت دولتی می‌تواند منجر به عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی شود، اما اکنون مشخص شده اقتصادی که در اختیار بخش دولتی باشد نمی‌تواند به تنهایی زمینه‌ساز عدالت ‌و پیشرفت باشد.

فولادگر خاطرنشان‌کرد: دولت باید در اموری مانند امور دفاعی، امنیتی و نظامی که مردم نمی‌توانند ورود کنند و در حیطه اختیارات و انحصار دولت است، حضور داشته باشد. همچنین تصمیم‌گیری‌های دولت باید در مواردی باشد که سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی آنها را در انحصار دولت قرار داده است.

عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی معتقد است: در مواردی که مردم در تصمیم‌گیری‌ها دخالت دارند، دولت باید نقش سیاست‌گذاری، نظارتی و تنظیم‌گری داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه در زمان آغاز اجرای اصل ۴۴ فقط به بحث واگذاری‌ها در دولت‌های مختلف توجه شده بود، اظهار داشت: آغاز واگذاری‌ها از گروه یک و شرکت‌های کوچک نبود، بلکه اجرای این اقدام از شرکت‌های بزرگ دولتی شروع شد که علت این اتفاق وجود نگاه دولت‌ها به صورت درآمدی بود و به دنبال این بودند تا درآمدهای خود را با نقش‌آفرینی از طریق شیوه رد دیون به دست آورند.

فولادگر تاکید کرد: تاکنون بخش خصوصی قوی اقدام به خرید شرکت‌های بزرگ نکرده است؛ بنابراین بخش شبه دولتی خریدار این شرکت‌ها شد و در عمل بخش خصوصی واقعی صاحب این شرکت‌های دولتی نشدند.

عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با تاکید بر اینکه برخی واگذاری‌ها با مشکلاتی همراه بود که تحت تاثیر چنین اتفاقی ابطال شد، اظهار داشت: وجود برخی ایرادها موجب بی‌اعتمادی بخش خصوصی حقیقی شد؛ بنابراین ابتدا باید اعتماد بخش خصوصی را در بخش واگذاری‌ها و سرمایه‌گذاری جدید در پروژه‌های نیمه تمام جلب کرد.

وی با اشاره به اینکه طبق صحبت‌های رهبر معظم انقلاب دولت به تنهایی نمی‌تواند بار اقتصاد را بکشد، افزود: سیاست اصل ۴۴ باید به درستی اجرا شود که این سیاست فقط مربوط به واگذاری‌ شرکت‌ها نیست، بلکه زمینه‌سازی حضور مردم در اقتصاد با سرمایه‌گذاری جدید و تقویت بخش خصوصی و تعاونی‌ها است.

فولادگر خاطرنشان‌کرد: سیاست اصل ۴۴ با این اتفاق که دولت بخواهد خود در همه جا حضور داشته باشد و تصمیم‌گیری کند به درستی اجرا نمی‌شود، بلکه باید زمینه حضور مردم در تصمیم گیری‌ها فراهم شود تا از این طریق در واگذاری‌ها و تصدی‌گری‌ها حضور داشته باشند.

عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با اعلام اینکه طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، دولت و شرکت‌های شبه دولتی نباید رقیب بخش خصوصی شوند، گفت: اکنون شاهد هستیم که بسیاری از شرکت‌های شبه دولتی پروژه‌های بزرگ را در اختیار می‌گیرند و در نهایت آن را به صورت دست چندم به شرکت‌های بخش خصوصی واگذار می‌کنند که این موضوع خود باعث افزایش قیمت تمام شده پروژه‌ها و تورم می‌شود.

وی معتقد است که بهتر بود شرکت‌های بزرگ‌تر به تدریج واگذار شوند تا مردم و بخش خصوصی آماده خرید این شرکت‌ها باشند.

فولادگر به اصلاح نگاه درآمدی به واگذاری‌ها ‌و نیز رد دیون اشاره کرد و افزود: اعتماد سرمایه‌گذار باید جلب شود و از این به بعد واگذاری ها باید به سمتی پیش بروند که از طریق جلب سرمایه جدید بار از دوش دولت برداشته شود.

وی به تشکیل جلسات شورای عالی اصل ۴۴ در دولت سیزدهم تاکید کرد و گفت: در جلسه‌ای که اوایل مهر ماه تشکیل شد اعضای شورا این بحث را در حضور رییس جمهوری مطرح کردند که باید زمینه حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور فراهم و مدیریت را به آنها داد که در این راستا قرار شد شورای اصل ۴۴ فقط محدود به موضوع واگذاری‌ها نباشد.

فولادگر، مساله مربوط به واگذاری‌ها را بخشی از سیاست اصل ۴۴ دانست و ادامه‌داد: سرمایه‌گذاری‌های جدید و رفع موانع سرمایه‌گذاری، تقویت تعاونی و بخش خصوصی و میدان دادن به آنها در اقتصاد کشور از دیگر مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

وی با اعلام اینکه جلسه دوم شورای عالی اصل ۴۴ در اسفند ماه برگزار و تصمیماتی در بحث سهام عدالت اتخاذ شد، گفت: قرار است جلسه‌ای هم در چند روز آینده برگزار و مسایلی بررسی شود که سازمان خصوصی‌سازی پیشنهاد داده است تا از این طریق اصلاحاتی در آیین نامه مربوط به واگذاری‌ها بر مبنای اصل ۴۴ ایجاد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha