رضا غیاثی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: باغداران کیوی هر چه سریعتر از فرصت داده شده برای ثبت نام در سامانه سماک به آدرس semak.maj.ir و انعقاد قرارداد استفاده کنند.
وی به باغداران کیوی توصیه کرد تا در اسرع وقت ضمن ثبت نام در سامانه سماک نسبت به انعقاد قرارداد با کارشناس معرفی شده توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اقدام کنند.
وی تصریح کرد: پس از انعقاد قرارداد، کارشناس مربوطه تا برداشت میوه کیوی ضمن اطلاعرسانی در خصوص اقدامات ضروری در باغ نسبت به ثبت اقدامات در سامانه اقدام می کند.
وی خاطر نشان کرد: سامانه سماک جهاد کشاورزی semak.maj.ii ویژه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و مرجع دریافت گواهی سلامت محصولات کشاورزی با مسئولیت سازمان حفظ نباتات کشور برای محصولات کشاورزی بویژه صادراتی است.
غیاثی اظهار کرد: از پایان شهریور سال ۱۴۰۲ شرط ورود میوه چند محصول تولیدی از جمله کیوی به بازارهای داخلی و خارجی داشتن گواهی ارتقای سلامت محصول است که دارای QR Code مخصوص هر باغ بوده و با اسکن آن میتوان به محل تولید محصول و اقدامات انجام شده برای تولید آن در سراسر دنیا دسترسی داشت.
وی افزود: برخورداری از QR Code برای محصول کیوی استان گیلان از آنجا اهمیت بیشتری پیدا میکند که بیش از ۷۰٪ این تولید برای عرضه به بازارهای جهانی و رقابتی با سایر کشورهای تولیدکننده ارسال میشود و در سالهای اخیر کشورهای خریدار نسبت به مبدا تولید محصولات و چگونگی تولید آن حساسیت بیشتری به خرج میدهند.
گیلان با بیش از هفت هزار هکتار باغات کیوی، رتبه اول سطح زیرکشت این محصول را در کشور داراست. بر اساس آخرین آمار باغداران کیوی استان سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن میوه کیوی تولید میکنند که بخش بزرگی از آن برای مصرف در بازارهای جهانی صادر میشود.
نظر شما