به گزارش ایرنا، نتانیاهو عصر دیروز (دوشنبه) تحت فشار گسترده عمومی و به منظور جلوگیری از فلج شدن نهادهای حکومتی و اقتصاد، تصویب قوانین مربوط به طرح «تغییرات قضایی» در کنست را متوقف کرد تا با مخالفان گفت و گو کند اما مخالفان با تردید به نیت او نگاه میکنند.
خبرگزاری اسپتونیک روسیه امروز (سه شنبه) به نقل از «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون کابینه رژیم صهیونیستی در پی تعلیق طرح تغییرات قضایی از سوی این کابینه اضافه کرد: کسانی که با «بنیامین نتانیاهو» کار کرده اند، میدانند که مهم است هوشیار بمانند.
لاپید صبح امروز (سه شنبه) به روزنامه «یدیعوت آحارونوت» گفت: باید مراقب باشیم و مطمئن شویم که هیچ کس با کارهای نمایشی ما را فریب ندهد.
لاپید درباره تیم حزب خود (آینده وجود دارد) که برای انجام مذاکره با نتانیاهو به نزد «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی خواهد فرستاد، گفت: «اورنا باربیوای» و «کارین الحرار» از نمایندگان کنست و «عودید غازیت» مشاور حقوقی حزب و «نعما شولتس» که مدیر کل دفتر نخست وزیری بود، مذاکرات را رهبری خواهند کرد.
نتانیاهو دوشنبه شب در یک نطق تلویزیونی گفت: تصمیم گرفتم برای حصول یک توافق گسترده که از مسئولیت ملی سرچشمه میگیرد و جلوگیری از چند دستگی بین اسرائیلیها، رای کنست درباره قانون تغییرات قضایی را به حالت تعلیق درآورم.
وی تاکید کرد رای تغییرات قضایی را به تعویق میاندازیم اما هرگز از آن دست نمیکشیم.
در همین حال «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی با بیان اینکه زمان شروع گفتوگوی جدی برای کاهش تنش فرا رسیده است، از همه طرفها خواست مسئولیتپذیر باشند.
وی افزود: من تفرقه بین اسرائیلیها را نمیپذیرم و هیچ دری را که به گفتوگو و دستیابی به توافق کمک کند ترک نمیکنم.
هرتزوگ تاکید کرد «جنگ داخلی بین اسرائیلیها را نمیپذیریم».
با این حال، سیاستمداران و ناظران، نیت «نتانیاهو» برای به تعویق انداختن رای گیری درباره تغییرات قضایی را زیر سوال بردند و گفتند او در سایه افزایش تظاهرات و خودداری سربازان از خدمت نظامی که به رژیم اسرائیل ضربه زده است، به توقف این قانون متوسل شد.
در حالی که بیشتر گروههای مخالف از پس گرفتن این تصمیم توسط نتانیاهو استقبال کردند، «آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «إسرائیل بیتنا» (اسرائیل خانه ما) نظر متفاوتی داشت.
لیبرمن صبح سه شنبه در توییتر خود نوشت: نمیخواهم منادی اخبار بد باشم اما من واقعا بیبی (نتانیاهو) را میشناسم. او نمیتواند من را فریب دهد و میدانم چه چیزی او را هدایت میکند.
وی افزود: از دوستانم در اپوزیسیون میخواهم که دچار توهم نشوید، نباید در دام بیفتید و به او اجازه دهید که صادقانهترین اعتراض تاریخ را درهم بشکند.
معترضان میگویند طرح تغییرات قضایی ضربه سختی به دموکراسی وارد میکند، زیرا تأثیر دیوان عالی (بالاترین نهاد قضایی رژیم صهیونیستی) را بر روند تصویب قوانین پایه محدود میکند و به اعضای کنست اجازه میدهد مصوبات آن را تعویق بیندازد.
این طرح به کابینه اجازه میدهد بر کمیتهای که قضات را منصوب میکند، سیطره یابد. نتانیاهو مدعی است این طرح بر دموکراسی تاثیری نخواهد گذاشت و هدف آن بازگرداندن تعادل بین قوا (قانونگذاری، اجرایی و قضایی) است.
نظر شما