نماینده مجلس: ۱۱ هزار میلیارد تومان برای توسعه معادن کرمانشاه هزینه می‌شود

کرمانشاه - ایرنا - نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: قرارداد ۱۱ هزار میلیارد تومانی با ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) در زمینه توسعه معادن این استان بسته شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد رشیدی» عصر سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: این قرارداد که معادن بیشتر شهرستان‌های استان را در بر می‌گیرد به توسعه، تجهیز، احداث، رفع موانع و مشکلات معادن کمک خواهد کرد.

وی اظهار کرد: با پیگیری این قرارداد توسط مدیریت اجرایی استان، در سال‌های آینده اشتغالزایی ارزشمندی در زمینه صنایع معادن اتفاق خواهد افتاد.

احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در کرمانشاه

نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه با پیگیری‌های انجام شده و برگزاری جلسات متعدد موافقت احداث یک نیروگاه برای شهرستان کرمانشاه اخذ شد، گفت: به زودی عملیات ساخت یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در کرمانشاه به عنوان یک زیرساخت بزرگ انرژی اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه این نیروگاه می‌تواند به عنوان یک زیرساخت بزرگ و حیاتی در جهت احداث و توسعه صنایع بزرگ مثل ذوب آهن در کرمانشاه کمک کند، افزود: این نیروگاه به صورت سیکل ترکیبی است و از آب استفاده نمی‌کند و کمترین آلودگی را برای محیط زیست ایجاد می‌کند.
صدوق توسعه ملی برای اجرای پروژه پتروپالایش کرمانشاه تسهیلات پرداخت می‌کند

رشیدی در ادامه اعلام کرد: در چند ماه گذشته نمایندگان کرمانشاه به صورت جدی پیگیر اجرای پتروپالایش آناهیتا بودند ولی صندوق توسعه ملی معتقد است این پروژه توجیه اقتصادی ندارد و سرمایه‌گذاری در این پروژه انجام نمی‌دهد اما پذیرفته است که تسهیلاتی را پرداخت کند.
وی اضافه کرد: این پروژه به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری احتیاج دارد ولی اشتغال آن به اندازه هزینه سرمایه گذاری آن نیست.

نماینده مجلس: ۱۱ هزار میلیارد تومان برای توسعه معادن کرمانشاه هزینه می‌شود

نماینده کرمانشاه گفت: پتروپالایش آناهیتا مصرف آب بالایی دارد و به ازای هرلیتر نفت خام ۱۸ لیتر آب نیاز دارد که این مقدار می‌تواند لطمه جبران‌ناپذیری به ذخایر آب استان بزند.
وی یادآور شد: نظر کارشناسان برای احداث پتروپالایش این است که به دلیل آب بر بودن صنایع این پروژه باید در مناطق ساحلی کشور احداث شود.

رشیدی تاکید کرد: باید به یک جمع‌بندی رسید که اگر امکان انجام این پروژه وجود دارد تمام دستگاه‌ها برای اجرای آن تلاش کنند و اگر امکان آن نبود دنبال پروژه‌های جایگزین باشیم چون بیش از ۱۳ سال است که فرصت استان با اسم پتروپالایش و یک زمینی که دیوارکشی شده و هیچ اتفاقی در آن نیفتاده است، تلف شد.

کشت نخود، روغن حیوانی و گوسفند نژاد سنجابی از ظرفیت‌های کرمانشاه است

وی در ادامه به بخش کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط قوت استان ما، کشت گسترده نخود است که به لحاظ کیفیت در ایران بی‌نظیر است، روغن حیوانی و گوسفند نژاد سنجابی هم از دیگر ظرفیت‌های ماست که باید با ایجاد رویدادهایی، ظرفیت‌های استان به نمایش گذاشته شود.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: ارتقای جایگاه کرمانشاه در تولید گندم در سال گذشته خوب بود اما ظرفیت ما بیشتر از این است، در مناطق گرمسیری بهترین ظرفیت برای تولید خرما وجود دارد. اما متاسفانه هنوز آنچنان که باید و شاید از ظرفیت‌های این مناطق بخوبی استفاده نشده است. وی همچنین گفت: سهمیه خوبی از کارخانه تراکتورسازی تبریز برای استان کرمانشاه در اواخر سال ۱۴۰۱ اخذ شد و توانستیم کشاورزان را از این بابت راضی کنیم.

پروژه سردسیری ۵۰۰ میلیون لیتر آب را مهار می‌کند

رشیدی با اشاره به اینکه پروژه سردسیری یکی از طرح‌های بزرگ غرب کشور است که امسال در ردیف بودجه گنجانده شده است، گفت: این سامانه که جزء مصوبات سفر رهبری است، ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب را مهار می‌کند، مطالعات آن انجام شده و امیدواریم به زودی این سامانه آغاز به کار کند.

وی اظهار کرد: این سامانه از پشت سد داریان آبگیری می‌شود و در ابتدا به پالنگان می‌رود سپس آب به سمت دشت های ماهیدشت، کوزران و روانسر جاری می‌شود، با ورود این سامانه به استان رودخانه قره‌سو همیشه پرآب خواهد بود و ظرفیت مزارع بسیار بالا خواهد رفت.

نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: هیات مدیره منطقه آزاد در حال شکل گیری است اما متاسفانه تاکنون کار ویژه‌ای برای آن انجام نشده زیرا این منطقه نیاز به سرمایه گذار دارد لذا تا سرمایه گذار وارد منطقه نشود و شرایط و زیرساخت‌های کافی فراهم نشود، منطقه آزاد اسمی بیشتر نیست.

وی همچنین به اجرای طرح الگوی کشت برای اولین بار در کشور اشاره کرد و افزود: این طرح ایراداتی دارد باید اصلاحاتی در سال‌های آینده صورت گیرد، بخش زیادی از تثبیت الگوی کشت به ترویج بر می‌گردد.
رشیدی اضافه کرد: با فشارهای قانونی نمی‌توان الگوی کشت را ایجاد کرد مگر با ترویج و ایجاد رونق در بازار محصولات کشاورزی، اگر کشاورز آینده خود را روشن ببیند حتماً از الگوی کشتی که به او داده می‌شود، تبعیت می‌کند.

وی همچنین عنوان کرد: مبنای الگوی کشت صرفه جویی در مصرف آب افزایش راندمان و تجاری سازی محصولات برای کشاورزان و کشاورزی سودآور است.

نمایندگان پیگیر اجرای حق مناطق جنگی برای بازنشستگان هستند

عضو هیات رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بیش از ۲ سال است که حق مناطق جنگی بازنشستگان در استان‌های تعیین شده توسط سازمان برنامه و بودجه بدون هیچ دلیل قانونی پرداخت نمی‌شود.
وی اضافه کرد: این قانون توسط مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۹ تصویب شد البته نمایندگان مجلس پیگیر اجرای آن هستند و بتوانیم معوقات بازنشستگان را بگیریم.
تبدیل بخش سرفیروزآباد به شهرستان در دستور کار است

رشیدی در ادامه گفت: بخش تبدیل منطقه سرفیروزآباد به شهرستان در دستور کار است و در کمیسیون تقسیمات کشوری در وزارت کشور مصوب شده است.

وی افزود: تنها ایراد تبدیل این بخش به شهرستان جمعیت کم آن است اما این منطقه در تمام شاخص‌های محرومیت از بقیه بخش آن محروم‌تر و از نظر وسعت از تمامی بخش‌ها بزرگتر است و تعارض در دل بخشی هم ندارد و از جایگاه استراتژیکی برخوردار است.
نماینده کرمانشاه یادآور شد: بخش سرفیروزآباد راه مواصلاتی بین استان‌های لرستان، ایلام و کرمانشاه است و کوتاه ترین راه به لحاظ دسترسی به جنوب همین بخش است و این مسیر به لحاظ پدافتد غیرعامل نیز توجیه دارد.

وی رشیدی در ادامه گفت: مجلس ۲ سال متوالی قانون تبدیل وضعیت ایثارگران را ابلاغ کرده و حدود ۲۰۰ هزار نفر طی این مدت تبدیل وضعیت شدند اما به علت بار مالی آن، دولت مانع اجرای این طرح در سال جاری شد.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تا اقتصاد را از بخش دولتی به سمت خصوصی سازی نبریم و دولت را از تصدی گری به تنظیم گری سوق ندهیم تمام موانع تولید و مشکلات اقتصادی همچنان وجود خواهد داشت چون اکنون دولت رقیب بخش خصوصی است.

رشیدی همچنین اعلام کرد: چند جلسه در خصوص فرودگاه کرمانشاه در هیات رئیسه مجلس تاکنون برگزار شده متاسفانه در مدیریت اجرایی دوره قبل پیگیر این موضوع نبودند اما اکنون پیمانکار اجرای پروژه فرودگاه مشخص شده و اوایل امسال شروع به کار خواهد کرد.

به گفته وی، باند فرودگاه کرمانشاه فرسوده و خطرناک است و تمامی پروازها با ریسک می‌نشینند.

وی گفت: سه سال پیش این پروژه ۸۰ میلیارد تومان بودجه لازم داشت تا پارسال نیاز آن به ۴۰۰ میلیارد تومان رسید اما برای اجرای این طرح هم اکنون به مبلغ بیشتری بودجه نیاز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha