به گزارش ایرنا از شبکه الجزیره قطر، از سوی دیگر، یک مقام صهیونیست نیز به روزنامه وال استریت ژورنال گفت که برای آمریکا خوب نیست در سیاستهای داخلی ما دخالت کند.
این مقام صهیونیست مدعی شد: فشارهای آمریکا هیچ ارتباطی به تصمیم نتانیاهو به تعویق اصلاحات قضایی ندارد.
این در حالی است که پیشتر گفته شد که یک مسؤول آمریکایی گفته فشارهای واشنگتن سهم زیادی در تعویق اصلاحات قضایی دولت نتانیاهو داشته است.
همزمان با افزایش هرج و مرج در سرزمین های اشغالی، تارنمای آمریکایی آکسیوس از ارسال پیامی خصوصی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خبر داد.
به گفته دو مقام آمریکایی، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا چند ساعت قبل از پخش پیام تلویزیونی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر تعلیق طرح جنجالی اصلاحات یا همان کودتای قضایی از نظر مخالفان، در پیامی خصوصی و صریح از نتانیاهو خواسته است که این موضوع را متوقف کند.
تارنمای آمریکایی آکسیوس در این زمینه نوشت: کاخ سفید بارها از نتانیاهو خواسته است تا از وجود اجماع گسترده در مورد این طرح اطمینان حاصل کند، اما پیام خصوصی بایدن منعکس کننده تنش میان آمریکا و اسرائیل و نگرانی شدید بایدن در خصوص این طرح است.
یک مقام آمریکایی گفت، تصمیم نتانیاهو در اواخر یکشنبه برای برکناری یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم، کاخ سفید را نگران کرد و این اقدام گفتگوها درباره واکنشهای احتمالی آمریکا را آغاز کرد.
این مقام آمریکای یافزود در صورتی که این اصلاحات انجام می شد، یکی از ایده های مدنظر آمریکا لغو دعوت از نتانیاهو برای شرکت در "اجلاس مجازی دموکراسی" بایدن در هفته جاری بود.
منابع آمریکایی اعلام کردند که کاخ سفید تصمیم گرفت تا در ارتباط با تحولات اسرائیل ابراز نگرانی کند و همچنین یک پیام خصوصی مستقیماً از سوی بایدن به نتانیاهو ارسال کند که در آن تاکید شده بود رئیس جمهور آمریکا خواهان توقف این اساحات است.
به گفته این منابع، پیام خصوصی بایدن قوی تر از پیام های دولت آمریکا به صورت علنی بود. این منابع افزودند که این پیام توسط تام نایدز سفیر آمریکا در اسرائیل صبح روز دوشنبه به دفتر نتانیاهو تحویل داده شد.
نتانیاهو دوشنبه شب در یک نطق تلویزیونی گفت: تصمیم گرفتم برای حصول یک توافق گسترده که از مسئولیت ملی سرچشمه میگیرد و جلوگیری از چند دستگی بین اسرائیلیها، رای کنست درباره قانون تغییرات قضایی را به حالت تعلیق درآورم.
وی تاکید کرد رای تغییرات قضایی را به تعویق میاندازیم اما هرگز از آن دست نمیکشیم.
در همین حال «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی با بیان اینکه زمان شروع گفتوگوی جدی برای کاهش تنش فرا رسیده است، از همه طرفها خواست مسئولیتپذیر باشند.
وی افزود: من تفرقه بین اسرائیلیها را نمیپذیرم و هیچ دری را که به گفتوگو و دستیابی به توافق کمک کند ترک نمیکنم.
هرتزوگ تاکید کرد «جنگ داخلی بین اسرائیلیها را نمیپذیریم».
با این حال، سیاستمداران و ناظران، نیت «نتانیاهو» برای به تعویق انداختن رای گیری درباره تغییرات قضایی را زیر سوال بردند و گفتند او در سایه افزایش تظاهرات و خودداری سربازان از خدمت نظامی که به رژیم اسرائیل ضربه زده است، به توقف این قانون متوسل شد.
در حالی که بیشتر گروههای مخالف از پس گرفتن این تصمیم توسط نتانیاهو استقبال کردند، «آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «إسرائیل بیتنا» (اسرائیل خانه ما) نظر متفاوتی داشت.
لیبرمن صبح سه شنبه در توییتر خود نوشت: نمیخواهم منادی اخبار بد باشم اما من واقعا بیبی (نتانیاهو) را میشناسم. او نمیتواند من را فریب دهد و میدانم چه چیزی او را هدایت میکند.
وی افزود: از دوستانم در اپوزیسیون میخواهم که دچار توهم نشوید، نباید در دام بیفتید و به او اجازه دهید که صادقانهترین اعتراض تاریخ را درهم بشکند.
معترضان میگویند طرح تغییرات قضایی ضربه سختی به دموکراسی وارد میکند، زیرا تأثیر دیوان عالی (بالاترین نهاد قضایی رژیم صهیونیستی) را بر روند تصویب قوانین پایه محدود میکند و به اعضای کنست اجازه میدهد مصوبات آن را تعویق بیندازد.
این طرح به کابینه اجازه میدهد بر کمیتهای که قضات را منصوب میکند، سیطره یابد. نتانیاهو مدعی است این طرح بر دموکراسی تاثیری نخواهد گذاشت و هدف آن بازگرداندن تعادل بین قوا (قانونگذاری، اجرایی و قضایی) است.
نظر شما