۱۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۴۹
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85069565
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توصیه به کشاورزان کردستانی برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات

سنندج- ایرنا- مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: به دنبال صدور اخطار هواشناسی در خصوص کاهش افت دما، از بهره‌برداران درخواست داریم به توصیه‌های کارشناسان کشاورزی برای جلوگیری از هر گونه خسارت توجه کنند.

مهدی فتحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هواشناسی استان اخطاریه‌ای در ارتباط با کاهش افت دما از روز شنبه ۱۲ فروردین تا پیش از ظهر روز یکشنبه هفته آینده صادر کرده است.

وی یادآور شد: برای جلوگیری از هرگونه خسارت به بخش‌های مختلف کشاورزی به ویژه سرمازدگی محصولات کارشناسان توصیه به انجام اقداماتی توسط بهره‌برداران کردند.

مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: استفاده از محلول‌های ضد سرمازدگی برای مقابله با باکتری‌های مولد هسته یخ در گیاه و تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت از جمله توصیه هایی است که به کشاورزان شده تا در این روزها اقدام به انجام آن کنند.

فتحی افزود: ایجاد پوشش بر روی نهال‌های جوان و درختان آسیب پذیر با استفاده از پلاستیک سیاه، گونی، پلی اتیلی و نایلون،تامین سوخت سرویس و راه‌اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه، مرغداری و دامداری‌ها، محافظت از تاسیسات و سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین از دیگر راه‌های جلوگیری از سرمازدگی محصولات است.

وی اضافه کرد: خودداری از انجام هرس درختان، روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات در ساعات نزدیک صبح و بامداد، عدم مبارزه شیمیایی در مناطقی که دما به زیر صفر می‌رسد، از جمله اقداماتی است که کشاورزان در این روزها باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند تا دچار خسارت نشوند.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.

۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha