پانتهآ رمضانینژاد روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:چهارمحال و بختیاری به نسبت جمعیت، دارای درصد اهدای عضو بیماران مرگ مغزی بیشتری نسبت به سایر اَستانهای کشور است و سال گذشته هفت مورد اهدای عضو در چهارمحال و بختیاری انجام شد.
وی ادامه داد: در حالی که پیش از این کبد بیماران مرگ مغزی با رضایت خانواده جهت پیوند به بیماران نیازمند پیوند عضو ،به شیراز منتقل میشد در ابتدای امسال برای نخستین بار عمل جراحی پیوند کبد در اُستان و در غرب کشور در بیمارستان آیتالله کاشانی (ره) شهرکرد با موفقیت انجام شد.
رمضانینژاد اظهار داشت: این عمل برای نخستین بار توسط دکتر رسول رحیمی فوق تخصص جراحی پیوند کبد و کلیه در بیمارستان آیتالله کاشانی(ره) شهرکرد با موفقیت انجام شد و پس از گذشت ۱۰ روز وضعیت عمومی بیمار مساعد است و هر ۲ نفر اهدا کننده و دریافت کننده عضو از چهارمحال و بختیاری هستند.
وی تصریح کرد:هماکنون گیرنده کبد با حال عمومی خوب و سلامت کامل در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان آیتالله کاشانی(ره) شهرکرد تحت مراقبت است و بنا بر نظر پرشکان در روزهای آینده مرخص خواهد شد.
رمضانینژاد افزود:با پیگیریهای مستمر و مداوم رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و معاون درمان برای اخذ مجوز از وزارت بهداشت و راهاندازی بخش پیوند کبد در بیمارستان آیت الله کاشانی (ره) شهرکرد، برای نخستین شاهد انجام این عمل جراحی در استان بودیم.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی استان گفت:دریافتکننده عضو در مرحله انتهایی نارسایی کبد قرار داشت و برای ادامه حیات، نیازمند به پیوند اورژانسی کبد بود و با این پیوند از مرگ حتمی نجات یافت.
وی با تقدیر از ایثارگری و سخاوتمندی خانواده بیمار مرگ مغزی برای اهدای عضو گفت: پیوند کبد جزو دشوارترین و پیچیدهترین جراحیها محسوب میشود و تعداد محدودی از استانهای کشور از امکانات، تجهیزات و توانایی انجام پیوند کبد بهرهمند هستند و لازم است رسانهها به فرهنگسازی برای اهدای عضو و ایثار و کمک به همنوع توجه بیشتری کنند.
به گزارش ایرنا، سالانه بین پنج تا هشت هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی میشوند که در ۳۶ درصد موارد، تیمهای پیوند عضو موفق به جلب رضایت خانوادهها میشوند و این در حالی است که در چهارمحال و بختیاری از هر سه خانواده ۲ نفر خانواده برای اهدای عضو بیمار خود اعلام رضایت میکند.
بخش پیوند کبد بیمارستان آیت الله کاشانی (ره) شهرکرد به عنوان تنها بخش پیوند در غرب کشور در دولت سیزدهم و در اواخر سال ۱۴۰۱ افتتاح گردید و مجهز به امکانات و نیروی انسانی متخصص و فوق تخصص با توانمندیهای خاص علمی است.
نظر شما