به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مهدی عبادی شامگاه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت: سرانه حمایت از ایتام در کشور ۸۱۳ هزار تومان و در سیستان و بلوچستان با این تعداد یتیم ۲۱۱ هزار تومان با ۲۵ هزار و ۴۹۳ حامی هستند که از این تعداد یکهزار و ۲۹۷ حامی بومی بوده و مبالغ ناچیزی واریز میکنند.
وی بیان کرد: تقریبا ۱۱ درصد جامعه مددجوی کل کشور تحت پوشش کمیته امداد هستند که ۳۲ درصد خانوادههای شهری و ۶۸ درصد خانواده روستایی هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه امسال در قانون بودجه سال جدید ۴۰ درصد مستمری مددجویان افزایش یافته، گفت: کمک به امر ازدواج مددجویان و فرزندان خانوادههای مددجو یکی از اولویتهای کمیته امداد است که تا پایان سال گذشته ۹ هزار و ۲۱۱ سری جهیزیه به ارزش ۲۴ میلیون تومان اهدا شد و هماینک برای پرداخت جهیزیه مانعی وجود ندارد.
وی بیان کرد: در سال گذشته یکهزار و ۹۳۰ میلیارد تومان مستمری به مددجویان پرداخت و ۹۱ هزار و ۲۰۱ مورد پرداخت نقدی و غیرنقدی و هفت میلیارد تومان اجاره ودیعه مسکن مددجویان بوده است.
عبادی ادامه داد: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه شامل بخشهای مختلف کارگشایی، درمان و فرهنگی نیز انجام شده که هفت هزار و ۷۰۰ نفر از این خدمت استفاده کرده و ۱۱۵ میلیارد تومان وام قرض الحسنه نیز پرداخت شده است.
وی گفت: یکی از طرحهای امسال کمیته امداد امام خمینی (ره) بحث قرض ماندگار است که هرکسی به هر وسع و توانی که دارد میتواند به حساب کمیته امداد پول واریز کرده و به صورت سپرده جمع آوری میشود که این امر زمینهای برای پرداخت وام به مددجویان است و مقرر شده به هر میزان که سپرده جمع آوری شود تهران نیز به همان مقدار کمک کند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان افزود: مردم میتوانند کمک های خود را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۰۰۰۰۹۶۵۶ بنام قرض ماندگار صندوق قرض الحسنه امداد ولایت واریز کنند و وام ها تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای مددجویان بدون کارمزد بوده و تنها با یک سفته پرداخت می شود.
وی اظهارداشت: یکی دیگر از اقدامات کمیته امداد معافیت از سربازی برخی فرزندان مددجو که نان آور خانواده هستند است که تاکنون در این زمینه ۳۷۴ نفر از فرزندان مددجویان معاف شده اند.
عبادی ادامه داد: در گذشته شناسایی خانوادههای مددجو ایراد کلی داشت اما با کمک وزارت رفاه و دولت سامانه هدفمندی دهک ها در اختیار کمیته امداد قرار گرفته و دستورالعمل این است که دهک یک، ۲ و سه تمام خدمات را از امداد دریافت و تحت پوشش قرار دارند و دهک چهار و پنج تنها اشتغال می گیرند و دهک های بعدی نیز هیچگونه خدمتی دریافت نمی کنند.
وی گفت: سامانه ای به نام "سها" تعریف شده که به ۳۲ دستگاه متصل است و اگر قرار باشد کسی تحت پوشش کمیته امداد قرار گیرد باید در این سامانه پذیرش شده تا تحت پوشش نهاد دیگری نباشد و کل مددجویان استان در حدود ۴۰ روز وارد این سامانه شدند که اقدام بزرگی بود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان افزود: تاکنون ۴۴ میلیارد تومان هزینه برای خدمات بخش بهداشت و درمان، کمک به بیماران صعب العلاج، تغذیه کودکان و مادران باردار و شیرده، فرانشیز درمان، ارتقای شاخص های بهداشتی و غربالگری در کمیته امداد انجام شده و بیمه های اجتماعی نیز یکی از اقدامات خوبی است که در سال گذشته آغاز و تعدادی از مددجویان استان تحت پوشش این بیمه قرار گرفته و با ۱۰ سال بازنشسته می شوند که هم اینک پنج هزارو ۵۸۰ نفر بیمه تامین اجتماعی بوده و ۲۶۵ نفر نیز بازنشسته شده اند.
سال گذشته ۲۰ هزار و ۲۶ طرح توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) در سیستان و بلوچستان اجرا شد که ۲۴ هزار و ۸۰۶ فرصت شغلی ایجاد و ۱۰۵ درصد رشد داشته است
وی بیان کرد: در بحث بحران ها و سیل زاهدان نیز سه هزار و ۶۰ قلم کالا به میزان هفت میلیارد تومان بین مددجویان بابت خسارت هایی که متحمل شدند توزیع و در بحث برودت سرما که این اواخر در منطقه سیستان بوقوع پیوست ۳۵ هزار خانواده ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک هزینه دریافت کردند.
عبادی گفت: سامانه "حیات" یکی از بحث های مورد توجه کمیته امداد در زمینه اشتغال مددجویان است که در سال گذشته به صورت ویژه انجام و همچنان ادامه دارد زیرا فعالیت های اشتغال و خودکفایی امداد مصداق بارز پدافند غیرعامل است.
وی اظهارداشت: یکهزار و ۶۱۵ میلیارد تومان سقف تسهیلات بانکی بوده که ۱۴ بانک و صندوق امداد ولایت به عنوان پشتیبان حوزه مددجویان توانسته این اقدام را انجام دهد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان ادامه داد: از سال گذشته اقدام برای دریافت ۵۰۰ دستگاه تاکسی در زاهدان برای مددجویان و فرزندان آنها صورت گرفت که ایرانخودرو فاکتور را به موقع صادر نکرد و امیدواریم تا اواخر فروردین ماه این امر محقق شود.
وی گفت: همچنین قرداد ۴۸۰ دستگاه وانت تک کابین، ۲کابین و ون برای مددجویان و فرزندان آنها با شرکت بهمن موتور منعقد شده و قرارداد ۳۲ دستگاه تراکتور نیز با شرکت تراکتورسازی تبریز بسته که ۲۵ مورد دریافت شده است.
عبادی افزود: ۱۰ هزار و ۳۸۳ نفر از مددجویان و فرزندان آنها تاکنون آموزش های مهارتی را فرا گرفته و براساس تفاهمنامه ای که با بانک اقتصاد نوین کشور منعقد شد، یک میلیارد تومان برای احداث ۶ استخر پرورش ماهی، ۱۵ مورد دستگاه تصفیه آب و ۶۸ دارقالی در سیستان و بلوچستان دریافت شد.
کمیته امداد سیستان و بلوچستان با آستان قدس رضوی نیز قراردادی برای حفر ۵۰۰ حلقه چاه کشاورزی و همچنین با همکاری اداره برق برای پنج هزارو ۳۰۰ مورد پنل خورشیدی اقدام کرده است
وی ادامه داد: سال گذشته با کمک ۳۵۰ راهبر شغلی ۹ هزارو ۶۰۰ مورد شغل در سیستان و بلوچستان ایجاد و ۴۰۰ میلیون تومان از دستاوردهای مددجویان توسط شرکت صنعت آفرینان امداد خریداری شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در بحث مسکن مددجویان نیز برای ۶ هزار واحد با سازمان برنامه و بودجه تا پایان سال ۹۷ قرارداد بسته شده که ۲ هزار و۵۰۰ واحد تحویل و سه هزارو ۵۰۰ واحد نهایی نیز آماده شده که امیدواریم در سفر رئیس جمهور محقق شود.
وی گفت: سال گذشته سه هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی نیز تعمیر شده که در نهایت ۹ هزار و ۸۱ تعمیرات و ۲۶۸ هزار و ۱۷۸ متر مربع ساخت مسکن توسط کمیته امداد سیستان و بلوچستان انجام شده است.
عبادی افزود: هماینک ۱۴۵ هزار و ۸۱۹ دانش آموز و چهار هزار و ۵۹۷ دانشجو تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان هستند که دانشجویان از ۸۰۰ تا سه میلیون تومان کمک هزینه تحصیلی دریافت و به هر کدام تا سقف ۵۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می شود.
وی اظهارداشت: در بحث حقوقی نیز ۱۶۰ مورد پیگیری حقوقی صورت گرفته که از این تعداد ۹ مورد رای به نفع مددجو صادر شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان به ماه مبارک رمضان نیز اشاره کرد و گفت: سه طرح نیز در این ماه مبارک شامل اطعام، اکرام ایتام و قرض ماندگار انجام می شود.
نظر شما